Kyrgios dostal za plivnutí směrem k divákovi pokutu 10.000 dolarů

1. 7. 2022, 13:06
Aktuality 10
Nick Kyrgios dostal za chování v utkání prvního kola Wimbledonu pokutu 10.000 dolarů (237.000 korun). Kontroverzní hráč, který je mnohdy nekontrolovanými reakcemi proslulý, po skončení vítězné pětisetové bitvy s domácím Paulem Jubbem plivl na kurtu směrem k divákovi.
Profily hráčů
Nick Kyrgios

Kyrgios po zápase přiznal, že tak učinil úmyslně, protože se k němu divák choval neuctivě. Odmítl se omluvit. "Moc dlouho jsem se musel potýkat s nenávistí a negativitou, proto nemám pocit, že bych tomuhle člověku něco dlužil," řekl. Už během utkání neúspěšně apeloval na rozhodčího, aby diváka kvůli nevhodnému chování vykázal z hlediště.

Pokutu mu pořadatelé uložili den poté, co po naopak soustředěném a precizním výkonu porazil Filipa Krajinoviče ze Srbska a postoupil do třetího kola. V zápase se tentokrát vyvaroval jakéhokoliv excesu. "Jen jsem chtěl ukázat lidem, že jsem fakt dobrý. Mám pocit, že někdy prostě nemám respekt," řekl na pozápasové tiskové konferenci. "Dnes nebylo nic, co by mi média mohla vytknout, že bych udělal špatně. Vy se teď nemůžete na nic ptát, nic vířit. A to mám rád, protože pak nic nemůžete psát. Co řeknete? Dnes nic, všichni jste ohromeni," konstatoval.

Pokuty za různé prohřešky v prvním kole Wimbledonu dostalo dalších 13 hráčů a hráček, ta Kyrgiosova je ale suverénně nejvyšší. Pořád je to ale méně, než musel zaplatit za nepříčetné chování na březnových turnajích v Indian Wells a Miami. Za házení a ničení raket i vulgarity na kurtu mu američtí organizátoři vyměřili pokuty 25 a 35 tisíc dolarů.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
Rafaeoli25
Tak pořád to není nic proti Cantonovi, který diváky knockoutoval kickboxerskými kopy do hrudi smile
Reagovat
Ondrej2280
futbal, je kontaktny sport, tam su emocie este o dost vacsie:))aj ked jasne, cantona bol trosku extrem:)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak pro Nicka je kontaktní dost i tenis smile
Reagovat
Ondrej2280
Sice hej..lietajuce rakety mimo kurt a podobne..kontakt tam moze nastat:)
Reagovat
Petr_Fisk
Pokuta pro Nicka je OK, teď ještě jakou pokutu dostal divák za vulgární urážení hráče a jakou pokutu dostal "upír" za to, že nezjednal pořádek?!
Reagovat
turista
Pokuta za plivnutí na trávník mnoho metrů od provokatéra v publiku je pitomost. Kdyby plivl na něj tak by se to mělo trestat. Když už trestají hráče měli by trestat i ty provokatéry.
Reagovat
Ondrej2280
Ked sa profuk nevie vyrovnat s pokrikom v hladisku na jeho ucet,tak to bohuzial profik neni a tak.aj vyzeraju kyrgiosove vysledky na GS...nula bodova a lepsie to nebude,uz len horsie:)
Reagovat
SwissMaestro
Pokutu dostalo dalších 13 hráčů/hráček? To je tak vždy nebo se v tom W vyžívá a sbírá na peníze na ukáčka? smilesmilesmile
Reagovat
Ondrej2280
Nie,tonje pokuta ked sa teatralni blbci ako kyrgios nevedia spravat..myslim,ze pochopitelne
Reagovat
SwissMaestro
No jasně, ale to jich bylo tolik, jo? :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist