Kyrgios titul ve Washingtonu neobhájí. Nevím, kde mi hlava stojí, řekl zklamaně po vyřazení

4. 8. 2021, 10:38
Aktuality 25
ATP WASHINGTON - Nick Kyrgios poprvé v sezoně nezvládl svůj úvodní zápas. Na "pětistovce" ve Washingtonu, kde obhajoval titul z roku 2019, ve dvou setech prohrál s domácím Mackenziem McDonaldem a po vyřazení neskrýval zklamání. "Nevím, kde mi hlava stojí," řekl australský talent, který se před turnajem svěřil i s myšlenkami na konec kariéry.
Profily hráčů
Nick Kyrgios (© AFP)

Nick Kyrgios toho v pandemické době moc neodehrál, v letošní sezoně absolvoval teprve svůj pátý turnaj (generálka v Melbourne, Australian Open, Wimbledon, Atlanta) a poprvé odjíždí, aniž by ukořistil alespoň jedno vítězství.

Šestadvacetiletý australský bouřlivák, jenž se před začátkem americké akce svěřil s myšlenkami na konec kariéry, úvodní zápas nezvládl zrovna ve Washingtonu, kde obhajoval předloňský triumf. Na úvod Night Session prohrál dvakrát 4-6 s domácím Mackenziem McDonaldem, když nevyužil ani jeden z pěti brejkbolů a sám v každém setu jednou na podání zaváhal.

"Abych byl upřímný, nevím, kde mi hlava stojí. Nehrál jsem dobře. Vím, že spousta lidí je teď zklamaná. Asi jsem si tenis víc užíval, když se mi dařilo i nedařilo. Když v poslední době prohrávám, tak se ani moc nevztekám. Chybí mi dny, kdy jsem prohrával, rozbíjel rakety a dostával pokuty. Znamenalo to totiž, že mi na výsledku hodně záleželo. Teď prohraju a jsem vlastně rád, že soupeř jde dál, přeju mu to," řekla bývalá světová třináctka, která má na kontě skalpy všech členů Big 3.

"Nemůžu ale na sebe být tak přísný, mám nahráno málo zápasů. Mám pocit, že hlava ani tělo zatím nechápu důležitost některých bodů, chybí mi herní praxe. Samozřejmě nikdy nechci prohrát, jsem soutěživý. Ale... je to divné, když jsem totiž na kurtu, tak prostě v klíčových momentech necítím žádný tlak. Už nejsem na kurtu tak emotivní jako dřív. Budu prostě pokračovat a snad se to jednoho dne změní," dodal aktuálně 77. hráč světa.

Kyrgios zároveň přiznal, že si podobně jako čtyřnásobná grandslamová šampionka Naomi Ósakaová prochází psychickými problémy. "Mám v osobním životě potíže. Ty určitě můžou hrát roli. Každý máme nějaké problémy, musím se s nimi vypořádat. Asi to můj dnešní výkon trochu ovlivnilo."

Američané byli v úterý téměř stoprocentní. Brandon Nakashima, který si v předchozích dvou týdnech zahrál finále v Los Cabos a Atlantě, vstoupil vítězně i do turnaje ve Washingtonu. Na úvod porazil 6-3 6-3 Australana Alexeje Popyrina a dal si dárek k 20. narozeninám.

Jenson Brooksby pokračuje v životní formě. Po skalpu Kevina Andersona zdolal 7-6(4) 7-5 krajana Francese Tiafoea a postoupil do osmifinále. V něm 20letý Američan vyzve nasazenou dvojku Félixe Augera-Aliassimeho z Kanady.

Do další fáze turnaje prošli i Denis Kudla, Tennys Sandgren, Steve Johnson a Sebastian Korda. Ve středu svůj debut v D.C. zahájí největší hvězda a nejvýše nasazený Rafael Nadal.

• ATP 500 WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 1.895.290 dolarů
úterní výsledky (3. 8. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Auger-Aliassime (2-Kan.) - Seppi (It.) 2-6 6-2 6-2
Norrie (7-Brit.) - Giron (USA) 6-4 6-3
Korda (12-USA) - Pospisil (Kan.) 7-5 6-4
Berankis (Lit.) - Kecmanovič (15-Srb.) 6-3 6-2
Brooksby (USA) - Tiafoe (16-USA) 7-6(4) 7-5
• Dvouhra - 1. kolo •
McDonald (USA) - Kyrgios (Austr.) 6-4 6-4
Kudla (USA) - F. López (Šp.) 6-3 6-7(5) 6-3
Sandgren (USA) - Duckworth (Austr.) 6-3 2-6 6-2
Nakashima (USA) - Popyrin (Austr.) 6-3 6-3
Johnson (USA) - Ramanathan (Indie) 6-3 7-6(0)
Ruusuvuori (Fin.) - Gunneswaran (Indie) 2-6 6-1 6-1
E. Ymer (Švéd.) - Thompson (Austr.) 3-6 7-5 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
kolapse
hele Nicku, můžeš si říct, dal jsem 2x djokovice vole, ale už vypadni doprdele jooosmile
Reagovat
Nola
prave dostal WC do Toronta, ci Montrealu, mam v tom bordel.... nechysta sa vobec koncit, netroluj tu zbytocne, bo dostanes na frak smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nadal vs Ponožkasmile
Reagovat
sojka1
come on! ovsem cas mezi psem a vlkem, zatraceni usaci... :-))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jestli opravdu začnou v 1h, tak to není až tolik hrozné. Spíš záleží, jak dlouho bude chtít Rafa pinkat, než nás nechá jít spinkatsmile
Reagovat
Vlk-v-trave
:-))
Reagovat
Vlk-v-trave
Tohle zadny slagr neni...

Jack Ponozka ma spis stesti, ze ve druhem kole turnaje dostal celkem slusneho hrace na rozehrani se v turnaji. Nebot v tom prvnim mu souper vzdal. Tak snad se Jack rozehraje.:)
Reagovat
Pe3k
Ponožka je tam omylem a jde na Nadala smile
Ale zápasy s Harisem či Norriem můžou být zajímavé.
Reagovat
tommr
to je ted nějaká nová móda ohánět se Osakaovou a vymlouvat se na psychický potíže? smile
Reagovat
sojka1
ne, jen se deje presne to, co chtela, o psychickych problemech se vic mluvi... lidi jsou prehlcovany uplne vsim a uplne ze vsech stran, ale nejsou na to staveni a praskaji ve svech, staci se rozhlednout... nebud tak zaklicovany do te sve predstavy, ze Naomi roupama a prachama nevi coby, to na tom neni to nejdulezitejsi... ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
No, nevím, na jednu stranu je asi pravda, že společenský vývoj (nebo úpadek?) trochu předbíhá možnosti lidské psychiky. Na druhou je ale trochu divný, že těma problémama trpí hlavně lidi, kteří neví, co s prachama (čest výjimkám jako jsem já smile).

Zejména pak lidi ze showbusinessu, ať hudebního, filmového nebo sportovního. A bylo to tak vždycky, tak jestli to spíš než dobou a přehlcováním úplně vším nebude tím, jsou prostě přehlcováni penězi a díky tomu jsou v tom pokroku (nebo úpadku?) o něco napřed...
Reagovat
gigin
Je pravda, že skromnějšího chlapa s tryskáčem jsem nepoznal, Stane.
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Petr_Fisk
smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Šak to znáš, gigine, majetek je přece především odpovědnost a společenský závazek. Člověk si to vlastně ani neužije, samé ohledy a starosti. Pak nemáme být my boháči ve stresu, že, když nosíme na krku takový balvan.

Řeknu ti upřímně, já bych ten grunt od tatíčka znovu nechtěl. Lepší je popelařit, sebevražednost mezi popeláři je o několik řádů nižší než mezi zpěváky pop music. Kvůli té odpovědnosti. Fakt je lepší vyvážet popelnice než zachraňovat lidstvo.

Navíc jak praví klasik, příjde den, z dolů a tryskáčů jde plamen a dým, příjde den...

https://www.youtube.com/watch?v=DSeOT1uGdAw
Reagovat
gigin
Je to tak. U nás tetičky říkajú - Čím víc polí, tím víc hlava bolí.
Reagovat
Stan_Borowitz
U nás zase tetičky říkajů: Čím víc tryskáčů, tím víc je to na piču.

Myslím, že význam bude dost podobný.
Reagovat
sojka1
vyjimko... :-))) myslim, ze bezradnych, spresovanych a zhroucenych (prehlcenych a tlacenych nekam) je hafo, jenze jejich obory a prostredi nejsou tolik na ocich a hlavne tak "atraktivni", jako je showbusiness....
Reagovat
hippos
Tak o Pepovi z Horne Dolne, který má deprese nikdo nenapíše.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nic moc moda, vice je IN a modni to, ze jak se objevi prispevek o Naomi, tak hned brblat...
A uplne TOP Modni je to brblani zakoncit stylem, ze ta hracka brblu vubec nezjima. :-D
Reagovat
horska.kraslice
Výstižné.smile
Reagovat
gigin
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
No, ale vazne, ten deficit te fyzicke pripravy se zacina po dvou letech projevovat...aspon trochu kdyby tomu dal:) Tak by vitalne nebyl uplne strnuly.
Reagovat
gigin
Plus kovid situace, Austrálie je v tomto striktní, tam prej ani psa jsi nemohl vyvenčit jednu dobu. Je mi to líto, ale myslím si, že už to nedožene. Muselo by se NĚCO stát. Co by ho donutilo zabrat.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nic, je treba mu napsat motivacni zpravu:D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist