Kyrgiosovo přiznání: Uvažoval jsem o sebevraždě. Z Wimbledonu jel do psychiatrické léčebny

15. 6. 2023, 16:38
Stalo se... 16
Tenisový rebel Nick Kyrgios (28) přiznal, že v roce 2019 byl po vyřazení ve Wimbledonu přijat do psychiatrické léčebny. V Londýně uvažoval o sebevraždě a prozradil i to, proč jeho ruku zdobil bílý rukáv, který se stal na nějaký čas jeho značkou.
Nick Kyrgios (© Profimedia)

Pro Kyrgiose byl rok 2019 jedním z nejtěžších v životě. Často byl kritizován za své nevhodné chování na kurtu. Ve Wimbledonu se tehdy představil s novou image, na pravé ruce měl elastický bílý rukáv. Nešlo však o žádnou kompenzaci svalového zranění.

"Když se podíváte zblízka, můžete na mé pravé ruce vidět známky sebepoškozování. Měl jsem sebevražedné myšlenky, nechtěl jsem vstát a probudit se, když jsem hrál sám před miliony lidí," přiznal v únoru 2022 na svém instagramovém účtu. Šikovná a silná paže, kterou posílá na kurt dělová podání a která umí i výjimečné stopbaly a voleje, byla pořezaná. Kyrgios chtěl hlavně zakrýt jizvy, aby v utkání, které snímaly desítky kamer, nebylo nic poznat. Později si ruku nechal potetovat.


Otec plakal na posteli

Procházel těžkým obdobím, které změnil jeden důležitý osobní okamžik. "Pil jsem alkohol, bral jsem drogy, distancoval jsem se od rodiny a blízkých. Pak jsem vypadl ve Wimbledonu s Nadalem. Když jsem se probudil, můj táta seděl na mé posteli a plakal," vypráví australský tenista v nové epizodě seriálu Bod zlomu, který od 21. června vysílá Netflix.

"To byl spouštěč. Řekl jsem si: 'Dobře, takhle to dál nejde'. Skončil jsem na psychiatrickém oddělení v Londýně, abych si vyřešil své problémy. Skutečně jsem přemýšlel o sebevraždě," vyprávěl podle listu The Australian.

Od té doby se Kyrgios opravdu pomalu začal měnit a po dopadu na dno našel zřejmě správný směr. Loni došel ve Wimbledonu až do finále, i když v něm prohrál s Novakem Djokovičem 1:3 na sety.

Dnes figuruje na 25. místě světového žebříčku a tento týden se ve Stuttgartu po lednovém zranění kolena vrátil na kurty. První zápas na trávě mu však nevyšel, po více než hodině hry ho porazil Číňan Yibing Wu 7:5, 6:3. Na londýnské trávě ale Australan ani letos chybět nechce.

Komentáře

16
Přidat komentář
petanovy
Nvm nezdá se mi to všude všichni komentátoři mluvili že má Nick zraněný loket a nosí to jako i jiní hráči... na sebepoškozování to nevypadalo proč k tomu tedy nosil ještě ty podkolenky (jako nějaký Bayernak)to jako basketbalova image? Myslím že tohle je zase nějaká finta aby se o něm víc a vic psalo! toco předvedl ve Stuttgartu se dalo čekat nerozehranost nepřipravenost a nezájem o tenis kteří jiní hráči hrají pro radost a ne jako Tomic či Nick pro show a pak nezájem a bulshitting publika.UZ ZASE ZAČNI HRAT CO UMÍŠ Nicku!
Reagovat
Patik
On potrebuje v prvom rade hrať divadlo pre ľudí..pritiahnuť na seba pozornosť.. Bez ľudí neexistuje potrebuje ich ale tvári sa ze ich ma ťažko v paži a nepotrebuje ich..stačilo mi chvíľu pozerať jeho ksicht na netflixe spoločne s jeho partnerkou sa tvária ako ťažké celebrity..podla mňa potrebuje minimálne dobrého psychológa ak nie psychiatra.
Reagovat
Nola
dnes 600 vyhranych zapasov + porazil hraca T10 d Artagnana na travicke, ale co je dolezite, ukazal mu, ako ma jednorucak BH vyzerat, bolo to skolenie... mal by si ho najat za trenera, ked skonci karieru
Reagovat
turista
OK. Ale Tsitsipasův jednoručák je kvalitní.
Reagovat
Pe3k
Tak kvalitní, že je to nejhorší bh v top 10.
Reagovat
Orgasmator
to má Felix bych řekl... smile
hodnotili to experti na ATP finals, dělal jsem si screen...smile
Reagovat
Pe3k
akorát, že FAA není v top 10
Reagovat
IngStavinoha
není to žádná prdel s těmihle sebeprzniči... většinou ale mívají taky dobré smile, což se i právě u tohoto životem zaléčeného pacienta už mnohokrát potvrdilo smile

v Chrámu přeju nejmíň zopakování loňského výsledku smile
Reagovat
milik254
Lidi, než sem napíše cokoli rádoby vtipnýho, nebo něco, čím si budete chtít rejpnout do Nicka, nebo to do "psychicky nevyrovnané mladé generace", prosím, zamyslete se, jestli to má cenu. A mějte prosím aspoň trošku empatie. Prosím, nic to nestojí.
Reagovat
Kandinsky1
Ty děláš, jak kdyby si to tady přečetl.
On si toho jistě dost užije na sockách.
Reagovat
milik254
Nemusí si to přečíst on, ale třeba někdo jiný, kdo má obdobné problémy.
Reagovat
hanz
Ať si dá pauzu jako Vosaka a je to.
Reagovat
aligo
To tady zase bude nablito......
I bez blicího smajla
Reagovat
Krisboy
Evidentně tu léčbu dost odflákli.
Reagovat
makro99
Myslím, že posměšky nejsou na místě. Tráva, totiž lidská psychika, je skutečně velmi specifický....
Reagovat
turista
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist