Lacko se trápil s Ilhanem, i tak v Záhřebu postupuje

31. 1. 2011, 23:31
Aktuality 2
ATP ZÁHŘEB - Lukáš Lacko měl na halovém turnaji v Záhřebu problémy hned v úvodním kole s Turkem Ilhanem, o zopakování loňského čtvrtfinále si však se Španělem Garcíou-Lópezem zahraje. Tolik štěstí už neměla turnajová pětka Marcel Granollers, kterého vyřadil domácí Dodig.
Lukáš Lacko

Lukáš Lacko loni v Záhřebu vyřadil bývalou světovou trojku Ivana Ljubičiče a dosáhl na jeden z pěti čtvrtfinálových startů v sezoně 2010. Letos mohl vypadnout hned v úvodu, Turka s uzbeckým původem Marsela Ilhana však nakonec po více než dvou hodinách udolal.

Slovenský tenista hned v první hře ztratil servis a manko už nesmazal. V druhé sadě odvrátil brejkbol na 0-1 a sám si pak ve čtvrtém gamu vynutil rozhodující dějství. V něm sice prohrával 0-2, ztrátu však dohnal, v jedenácté hře odvrátil brejkbol a vzápětí proměnil první mečbol. 

O čtvrtfinále si rodák z Piešťan zahraje s třetím nasazeným Španělem Guillermem Garcíou-Lópezem, který měl v prvním kole volný los.

Problémy si prošel pátý nasazený Florian Mayer. Německý tenista, jenž na Australian Open překvapivě vyřadil Rusa Davyděnka, porazil domácí divokou kartu Franka Skugora až v tie-breaku třetí sady.

Pětadvacetiletý Ivan Dodig si předloni v Záhřebu připsal první výhru na okruhu ATP a úvodní kolo na turnaji v místě svého bydliště zvládl třetí rok po sobě. Dnes s pomocí deseti es porazil za 67 minut 6-3 6-2 šestého nasazeného Marcela Granollerse ze Španělska.

- ATP 250 ZÁHŘEB (Chorvatsko, tv. povrch / hala, 450.000 eur) -
pondělní výsledky (31. 01. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Mayer (5-Něm.) - Skugor (Chorv.) 3-6 6-3 7-6(6)
Dodig (Chorv.) - Granollers (6-Šp.) 6-3 6-2
Berrer (8-Něm.) - Mektič (Chorv.) 7-5 6-1
Lacko (SR) - Ilhan (Tur.) 4-6 6-4 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Potvrdil ze to ze zobral set Djokerovi nebola nahoda- teda Novak nehral s Dodigom tak dobre ako zaverecne kola ale kazdopadne Dodig je dobry hrac, ktory pojde hore. Inak ma vyborny servis- je to taky styl ako Bagdatis, ci Almagro, proste nizky hrac tusim 1m.82 ma ale ako spominani dvaja hraci ma proste skvely svih a je schopny davat esa a vytvarat si tlak po 1. servise von z kurtu.
Reagovat
misoSK
Presne tak, na servise jednoznacne prevysil vysokeho Granollersa, a potvrdzuje ze poctivy trening a snaha sa vyplacaju, Dodig nebol ziadny velky talent ale vypracoval sa...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist