Laver Cup bude v příští sezoně ve Vancouveru, za dva roky v Berlíně

22. 6. 2022, 15:51
Aktuality 1
Dějištěm Laver Cupu bude v příští sezoně Vancouver, za dva roky týmovou soutěž mezi výběry Evropy a světa uspořádá Berlín. Hostitele akce na roky 2023 a 2024 dnes oznámili organizátoři. První z dosavadních čtyř ročníků hostila Praha, letos na podzim se tenisté představí v Londýně.
Profily hráčů

V londýnské O2 Areně se bude hrát od 23. do 25. září a už dříve účast přislíbil i zakladatel projektu Roger Federer, přestože nehraje od loňského Wimbledonu. Po třetí operaci kolena však dvacetinásobný grandslamový šampion stále doufá v návrat.

Spolu s hvězdným Švýcarem by evropské barvy měl hájit Španěl Rafael Nadal. Za světový výběr mají nastoupit Kanaďan Félix Auger-Aliassime, Američan Taylor Fritz a Argentinec Diego Schwartzman.

V pořadatelství se Evropa s výběrem světa střídá. Po pražské O2 areně v roce 2017 se tenisté o Laver Cup utkali v Chicagu, Ženevě a naposledy loni v Bostonu. V roce 2020 soutěž zrušil koronavirus. Všechny čtyři ročníky ovládli Evropané.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Rogiii má dvojí občanství. Třeba nebude hrát za Evropu. smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist