Laver Cup v Ženevě vyvrcholil super tie-breakem. Také 3. ročník vyhrál Tým Evropy

22. 9. 2019, 20:31
Aktuality 230
LAVER CUP - Také třetí ročník Laver Cupu vyhrál Tým Evropy, když ve švýcarské Ženevě zdolal Tým světa 13-11. Dnes sice prohrával už 7-11, ale v závěrečných dvouhrách uspěli Roger Federer i Alexander Zverev, který odstartoval oslavy triumfu druhý rok po sobě.
Tým Evropy

Soutěž pojmenovaná po australské tenisové legendě Rodu Laverovi měla dnes dramatické vyvrcholení. Za stavu 10-11 získal závěrečné tři body Alexander Zverev díky vítězství nad Kanaďanem Milosem Raonicem až v super-tiebreaku 10-4.

Předtím nezklamal domácí fanoušky Švýcar Roger Federer, když za stavu 7-11 zdolal Johna Isnera z USA a odvrátil možný triumf světového výběru, který opět vedl John McEnroe.

"Byly to neuvěřitelné tři dny. Díky za důvěru, díky Rogere i Rafo, bez vás bych to nedokázal," řekl dojatý Zverev, jenž loni o poháru pro Evropu rozhodl poté, co zdolal Jihoafričana Kevina Andersona.

Dnes se Evropané přitom museli obejít bez světové dvojky Rafaela Nadala, protože po náročném sobotním programu dostal zánět do ruky. Původně měl hrát dnešní úvodní debl s Federerem a pak opět i singl.

"Moc jsem si hraní v Laver Cupu užíval a mrzí mě, že dneska hrát nemůžu, ale mám zánět v ruce a musím odpočívat," uvedl Nadal v oficiálním prohlášení. "Atmosféra tu je úžasná a já budu samozřejmě na lavičce u kurtu fandit spoluhráčům," dodal před dnešním programem.

Nakonec i bez Nadala šestičlenný tým pod vedením Björna Borga prestižní duel vyhrál stejně jako předloni v Praze a loni v Chicagu. V roce 2017 vyhrál Tým Evropy 15-9, když o vítězství rozhodl až v závěrečné dvouhře Roger Federer. Loni v Chicagu bylo 'hotovo' po jedenáctém v duelu, v němž Alexander Zverev upravil výsledek na 13-8. 

Dějiště dalšího ročníku dosud oznámeno nebylo, nicméně díky dubnovému úniku informací se mluví o Bostonu. O ročník 2021 pak usiluje Londýn.

• LAVER CUP •
Ženeva, Švýcarsko, tv. povrch / hala
páteční a sobotní výsledky (20. - 21. 09. 2019)
Evropa - Svět | 13-11
pátek 20. září
Thiem (Rak.) - Shapovalov (Kan.) 6-4 5-7 13-11 ... 1-0
Fognini (It.) - Sock (USA) 1-6 6-7(3) ... 1-1
Tsitsipas (Řec.) - Fritz (USA) 6-2 1-6 10-7 ... 2-1
Federer/A. Zverev (Švýc./Něm.) - Shapovalov/Sock (Kan./USA) 6-3 7-5 ... 3-1
sobota 21. září
A. Zverev - Isner 7-6(2) 4-6 1-10 ... 3-3
Federer - Kyrgios 6-7(5) 7-5 10-7 ... 5-3
Nadal - Raonic 6-3 7-6(1) ... 7-3
Nadal/Tsitsipas - Kyrgios/Sock 4-6 6-3 6-10 ... 7-5
neděle 22. září
Federer/Tsitsipas - Isner/Sock 7-5 4-6 8-10 ... 7-8
Thiem - Fritz 5-7 7-6(3) 5-10 ... 7-11
Federer - Isner 6-4 7-6(3) ... 10-11
Zverev - Raonic 6-4 3-6 10-4 ... 13-11
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

230
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fandina
Přemýšlela jsem, proč jsou pro mě zápasy na LC zajímavější než třeba některé na GS. A došla jsem k závěru, že je to proto, že proti sobě nasoupí dva špičkoví tenisté a možná i proto, že zápas má rychlejší přůběh než pět setů na GS i třeba tři na jiném turnaji, protože na LC se ve třetím setu hraje STB.
Reagovat
Fandina
Čímž neříkám, že GS na pět setů mají cosi do sebe nebo, že se mají zrušit třetí sety a nahradit to MTB.
Reagovat
Vlk-v-trave
Moc jsem to neprocházel podrobně...diskusi jsem rychle přeletěl.
Nějak moc nechápu, proč se stále dohaduje o tom jestli to je exhibice nebo ne. A jaký to vůbec má vliv na kvalitu zápasů...myslím to tím, že něco nějak nazveme jménem, a to už z toho děla kvalitu nebo ne.

Je přeci plno zápasů i na GS, které nestojí za zlámanou grešli, a jmenuje se to GS. A to nehovořím ani o některých "finálových minelách", u které se v historii buď spíš zasmálo, nebo dokonce usnulo.

Mě třebas kvalita zápasů překvapuje...je to koukatelné... často o dost víc než plno nezáživných zápasů během roku...a to píšu s tím vědomím, že si odmyslím atmosféru, a jestli to berou vážně, nebo ne atd....absolutně podružné...neb se na ten tenis dá dívat, což bych řekl, že bude asi prioritou u diváka...a nebo jako, co má být prioritou...? třebas mě někdo "osvítí"....
...takže jak odstraním ty zbytečné psychoanalýzy, jak kdo k tomu přistupuje a zůstane mi tam ten tenis. Tak dost nechápu, jaký tu je problém. Místo zajímavých výměn, které nejsou často ani vidět na TM, se tu řeší plno představ o tom, jak kdo k tomu přistupuje...wow.

Celkem mi je jedno, jestli důvodem k tomu, že ty zápasy jsou atraktivní, je to, že to berou méně vážně, uvolněně nebo více.

Pochopitelně každý máme nějaké ty své představy o zajímavém zápase, tzv. kvalitním tenisu...no, ale přesně tohle v těch diskusích o LC chybí...
Reagovat
Vlk-v-trave
Za sebe... bych pochopitelně rád viděl v téhle akci i nějaký společenský cíl, že výdělek jde konkrétně na nějakou vybranou dobrou věc, ale třebas to příjde z časem. Také bych raději asi, jak by se hrálo opendoor, na trávě...neb je to na čest Roda, který hrál v dobách, kdz se hrálo hlavně na trávě.

BigMac na závěr prohlásil, že Rod Laver je tenisovým Králem. No... na svůj způsob je to král. Vyhrával GS jako amatér, i jako profík. Je dobré, jak tyhle akce lidem připomenou, že tenis se nezrodil před 10 lety...a je to myslím důstojná akce nejen na počest této legendy.

A nakonec, Lejvr by měl mít také radost, že na tomhle turnaji opět hrál také amatérský hráč, a ještě ze stejné země, ze které pochází sám:0) A ten amatér, že dokáže těm profíkům zatopit nejen na grilovačce, či předstíraném zápase:0)
Reagovat
annah
Moc hezké shrnutí. Tenis se tam hral opravdu špičkový. Jen nevím, kdo má být ten amatérský hráč. Kyrgios? Ale proč amatérský?
Reagovat
Vlk-v-trave
Ano Kyrgios:)
Nebot to o sobe prohlasuje, ze neni profesionalem, ale amaterem. (vcetne takovych veci, ze nema trenera, stale treningy atd.)
Reagovat
annah
Aha. Dík za vysvětlení. On je prostě mamlas, jen na LC prodela vždycky krátkodobou proměnu k normálu.
Reagovat
Krisboy
Bohužel už jenom na LC...dřív aspoň, když měl náladu, si smlsnul na Nadalovi nebo Djokovičovi, ale to už je asi pryč :(
Reagovat
turista
Když si tenisem vydělává relativně hodně peněz tak to není žádný amatér. To jsou jen jeho kecy.
Reagovat
annah
Tak to každopádně. O tom snad nikdo nepochybuje. Nejspíš ani on ne - navzdory tomu, co hlásá.
Reagovat
Vlk-v-trave
Mu nejde o to, ze si nevydelava tenisem, ale nejen na otazku, zda by mohl porazet B3, odpovedel, ze by se musel stat opravdu profesionalem:)
V jeho pripade, by bylo dobre trebas zacit aspon s pravidelnymi treningy. Pochopitelne by potreboval trenera. Jako amater se rozhodne chova.:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Take z jeho rozhovoru vyplyva, ze profesionalismus nezlehcuje, celkem Nadalovi, Fedexovi vysekl poklonu...ale proste rika, ....ja toho nejsem schopen, co oni... mohu hrat pouze jako amater:)))
Reagovat
turista
Amatér v uvozovkách. Protože opravdový amatér, který celý den hákuje v práci nebere za sport peníze a je schopen účasti akorát na soutěžích okresní, maximálně krajské úrovně v jakémkoliv sportu. Na vrcholové úrovni vždycky i před 50 lety měli sportovci fingované zaměstnání s mnoha úlevami. Jinak by to ani tehdy nešlo na té úrovni.
Reagovat
annah
Hezký tři čtvrtě hodiny dlouhý sestřih turnaje:
https://www.youtube.com/watch?v=idhpJ7ykrfA
Reagovat
Fandina
Super, díky.
Reagovat
annah
Je tam hodně záběrů ze zákulisí a ke konci pak rychlý sestřih mečbolů jednotlivých zápasů.
Reagovat
annah
A tady ještě hezké záběry fandění. To se prostě jinde v takovém obsazení nevidí...
https://pbs.twimg.com/media/EFGZEeIXsAErxql?format=jpg&name=4096x4096
https://pbs.twimg.com/media/EFGZEd-WsAA4dhk?format=jpg&name=4096x4096
Reagovat
paprikovygulas1
Inak všimli ste si, že Forehand vlastne tvrdí že jeho idol Nadal fixuje zápasy, keďže išlo o dopredu dohodnutý výsledok? Chudák Rafa, keby len vie akých má niektorých fanúšikov primitívnych.
Reagovat
smazaný uživatel
Jablká, hrušky. Resp. papriky.

Další zeleninár.
Reagovat
paprikovygulas1
Aké jablka hrušky, ja len reagujem na tvoje duchaplne komentáre a z tých vychádza, že Nadal ako jeden z účastníkov Laver Cupu fixoval zápasy, tak aby sa rozhodlo v záverečnom zápase.
Reagovat
RF46
Jablká, hrušky. Resp. papriky....ano, to vsechno Forehand micha dohromady..
Reagovat
Kojinho
Taky tvrdil, že se Rafa minulej rok na Chicago vykašlal, přičemž Býk prohlásil, že na Laver Cup nejede kvůli zranění. Forehand svému idolu takhle sám podsouvá, že simuluje.
Reagovat
smazaný uživatel
Nominácia na Laver cup v Chicagu bola známa dávno pred Rafovým zranením, ktoré nastalo po US open..Pád dni pred LC mimochodom.

Koňino..Hijó, skús čosi lepšie.
Reagovat
Kojinho
To se ale nevylučuje. Mohl se dopředu rozhodnout, že "bude" zraněný (a tedy v nominaci nefigurovat) a pak jen ohlásí, že se zranil. Říká se tomu logika, Foreskine.
Reagovat
spaniel
Jak trollhand tvrdi, ze Rafovi nestal LC za to, aby letel do USA, je ciste domnenka. Spis si myslim, ze prostridali Rafu a Novaka. Financni duvody, navic staci jeden z nich. Hrat tam vsichni, pak by to melo exhibicni vyvoj.
Reagovat
smazaný uživatel
Obyčajný kamarátkšeft od Nadala ako revanš na spropagovanie jeho akadémie na Mallorce. Obaja si navzájom podporia projekty.

Úmyselne nenominovat najlepsich, ved toto má naopak, exhibičny charakter, nie naopak.
Reagovat
spaniel
Takze myslis, ze Nadal taky zaplatil Federerovi?
A o jakych nejlepsich mluvis?
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal, Federer, Djokovic. Ved toto je prim Európy.

Rafa nie je na doláre odkázaný a na Laver cup išiel najma ako mediálna tvár a ikona tenisu, ktorá bezpečne fantasticky funguje na propagáciu nového turnaja.

Federer podobne šiel na Mallorcu v rámci otvorenia akadémie.
Reagovat
Nola
je jednoznacne najpopularnejsi diskuter na tomto portali, gratulujem, zaujem o jeho osobu je enormny :D bavim sa, pokracujte

LC som sledovala par zapasov vcera, vyborna atmosfera, skvele zapasy, jednoznacne najlepsie zorganizovana exhibicia, fanusik toho-ktoreho hraca ju moze sledovat uplne v pohode, bez napatia, bez obavy o vysledok, tymto sa lisia exhibicne zapasy od ostrych, oddychovka spojena s prehliadkou tych najlepsich hracov v rankingu, pekne, pekne, pekne

pozdravujem Petrika, dakujem za starostlivost, potesila
Reagovat
Cico93
Áno, Forehand je tu fenomén.
Reagovat
RF46
Kazda skupina potrebuje sveho šaška...
Reagovat
spaniel
No, pravdu mel v tom, ze nejsi schopna rozeznat zapas s max nasazenim proti exhibicnimu. Za to, ze je LC show, jeste neznamena ze je to exhibice. Tam se deji na hristi jine veci a rozhodne se nepocita do oficialni h2h. Je to pokus o vytvoreni noveho soutezniho formatu.
Reagovat
smazaný uživatel
Definuj exhibícia. Hopman cup bol tiez klasifikovaný ako exhibícia, ale podla mna to bol štandardný turnaj v narodných farbách, kde sa chcelo vyhrat.

Pripravovany Fedal zápas na Santiagu B. v Madride je tiez klasifikovany ako exhibícia. Ale oproti HC je tam jasny rozdiel.

Táto stará garda sa LC zrejme snaží predať a spropagovať, pre nasledujúce generácie, ktorá to možno už pojme inak a bude to mať ozajstnú serióznost.

A robia pre to maximum, je to podobne agresívny typ predaja, ako tí dvaja jehovisti, ktorí sa ti dobíjajú do bytu s cielom predat ti knižku a "porozprávat sa"..

Som zvedavý na ATP cup, ci sa to bude viac podobat Hopman Cupu, alebo Laver cupu, lebo ten formát sa mi celkom páči, akurat je toho prilis vela.
Reagovat
spaniel
V exhibici jde ciste o pobaveni divaku, h2h se nepocita, hraci pujcuji rakety divakum, hraji tweener kazdy druhy uder...a vytezek jde vetsinou na charitu a neopakuje se kazdy rok. Toto je pokus o neco nove.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, to je najtypickejší príklad exhibície..

Ale dnes už má exhibícia rozne úrovne..Exhibičný turnaj bude mat vzdy lepsiu sportovu uroven ako exhibičný jednorázový zápas.

Aj Abu Dhabí sa ráta do H2H, a je uvedený ako exhibícia a hráči tam nerobia šou, ktorú si popísal v typicky jednorázovom exhibičnom zápase.
Reagovat
RF46
Uz se do toho hodne zamotavas..
Reagovat
smazaný uživatel
Alebo ti len nestíha centrálna mozgová sústava..

V roku sa hrajú turnaje, ktoré sú reálne klasifikované ako exhibičné a zároveň zápasy vyzeraju uplne inak ako uviedol spaniel.
Reagovat
RF46
Myslim, ze je toho na tebe proste moc. Potrebujes nabrat sily, hlavne dusevni.
Reagovat
smazaný uživatel
Teraz si ma vyargumentoval ovečka no. 46.
Reagovat
RF46
Hehe, vyjmenovana slova:)
Reagovat
d@ve
Hochu, další rada do života zní:
Když ti dojdou argumenty, tak neurážej. Jen na to ještě víc upozorníš. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Dalsí, 47?..

Argumenty nedošli, naopak. Naznačuje, ze nie každá exhibícia má taký obraz, aký predostrel spaniel.

Argumentujem turnajom v Abu Dhabí, ktorý má oficiálny charakter exhobície a napriek tomu to sú ostré zápasy, dokonca bez typicky exhibičného super TB, ktorý je príznačný pre Laver Cup..

Ako napadneš toto, 47?..

No vidíš, ticho. Nabuduce uz budes vediet, ako definovat argument, predmet diskusie, kontext, reakciu, atd..Trochu sa zorientuješ v terminológii, aj so 46kou.
Reagovat
dappe
Abu Dhabi se počítá do H2H?
Reagovat
smazaný uživatel
A v AD sa pujčujú rakety divákom, hrá sa kazdy druhý úder tweener?..

Ked si si z toho spanielovho opisu vybral tendenčne len jednu vec, jak úplny pako..

Navyše úplne nepodstatnú, kedže H2H je vyslovene len suchý nástroj na propagáciu turnaja. Omnoho doležitejsim faktorom na posúdenie exhibície je uz len napriklad super TB, a najma exhibičné rozne bodovanie zápasov. No a v neposlednom rade už len samotná atmosféra, ktorá je na Laver cupe vyslovene "svadobná".
Reagovat
d@ve
No vidíš.. bez urážek ti to vůbec nejde.. ;)
Reagovat
Nola
mas pravdu, nie som povolana..... tento format nie je pre vsetkych hracov, iba pre vyvolenych, tym sa lisi od oficialnych turnajov...... H2H je taka ceresnicka
na torte
m.i. zaradenie H2H spatne poskodilo ako Novaka, tak aj Rafu, je to precedens, tym by som sa zrovna nechvalila, turnaj bol zaradeny do kalendara az tento rok
Reagovat
spaniel
Pro vyvolenych...podobna nominace je v golfu. Kapitan si vybere nekolik podle vysledku, nekterych podle zasluh/pocitu. Jediny rozdil je tradice. Kdyby to zacalo v 90tych letech, nejspis by to bylo USA vs Svet/Evropa a skore by bylo jine a treba uz bychom to brali jinak. Ja golf sleduju, ale chapu ze lidi, kteri ho neznaji, tento format vyvadi z miry.
Reagovat
Pe3k
Čau Nolka.
Forehandem tu většina opovrhuje, pokud to bereš jako popularitu, budiž. Ty sis s realitou nikdy hlavu moc nelamala, to máš s Petržalkou společné, možná to taky vysvětluje, proč nedokážeš rozeznat rozdíl mezi exhibicí a Laver cupem...
Reagovat
smazaný uživatel
Pe3k, vzhladom na vysledky sezóny 2019, konečne tenisovo uspokojený a krochkajúci blahom.Ja ti ten Laver cup vlastne prajem :)
Reagovat
RF46
Dokazu si predstavit, ze kdyby se Rafa v realu potkal s Forehandem (dopredu by si precet par komentu na TP do Forehanda), tak by mu rekl - hele, diky kamo, ale ses uplne mimo. Kasli na to a bez se provetrat ven na vzduch, pomuze ti to :)
Reagovat
RF46
Tak se mi zda, ze Forehandovo videni sveta (pres monitor) je ponekud odlisne od realneho sveta tam venku..pro Forehanda zrejme za mrizema.
Reagovat
FulnekUltras
jak se tady při pondělku najednou roztrhl psací pytel... ;-)

Vidno, že se máme pořád líp a snad už brzy se to podaří dotáhnout do cílové fáze - tedy pracovní doby pouze přes zimu od úterka do čtvrtka mezi 10:30 a 13:00, ovšem ještě s nezbytnou hodinovou přestávkou na oběd. ;-)))
Reagovat
mahycek
Ty dlouhé komenty Forehanda, nebo hádání se s ostatními mně
fakt nebaví. Ale, jedné věty se zastavím. A v té větě
má Forehand částečně pravdu. V Laver Cupu nemají hráči
takový srach u svůj výsledek jako v GS , kde něco
obhajují. To je ale vše, v LC se snaží hrají naplno
a nikdo si nedovolí nic vypustit zápas vůči svému týmu
už z prestiže, nebo nechce to pokazit spluhráčům v týmu.
Všichni jsme viděli, jak např. Saša byl zaraženej když
prohrál s Isnerem, nebo Dom s Fritzem. Takže, GS jsou
více pro své osobní výsledky, to je jasné, ale LC má
tak silného týmového ducha, že žádná exibice se mu
nevyrovná. Viděl jsem všechny 3 ročníky a dávám jednoznačně
palec nahoru. Je to opravdu zážitek !!!!!!!! A fandil jsem
moc, vlastně i žena a návštěva dětí včera i s vnoučaty.
Reagovat
Krisboy
Ano, možná nemají takovej strach o výsledek a právě proto předvádějí nejlepší tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlasim, ziadna exhibícia sa mu nevyrovná. Je to jednoznačne, najlepší exhibičný turnaj.
Reagovat
Fandina
A co má být, že je exhibiční. Těžko se může počítat do žebříčku, když se hraje úplně za jiných podmínek. Když na turnaji vypadneš, tak je konec. Tady můžeš hrát ještě kolikrát a vyhrát. Pleteš hrušky s jabkama.
Reagovat
Fandina
I když je exhibiční, tak je to pořád tenis. A o nic jiného tu nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
No ved v poriadku. Vidis, napokon nemáme ziadny rozpor babka.

LC je skvelý formát, kde si hráči oddýchnu od tenisu, stresu, práce a premenia tenis na zábavu a relax. Ved to tvrdim stále. Ale petríček, tajtrlíček and company tvrdia, ze sa hrá na krv :)...Tak to je samozrejme uplne mimo mísu.
Reagovat
Fandina
Jenže ono se to nevylučuje, nehrát za body a přesto hrát na krev. Ovečko.

Ono tě totiž může motivovat to, abys nebyl brzda v týmu, abys neprohrál, když ostatní vyhrávají, abys byl nejlepší a ne nehorší v týmu atd.. atd..
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, ze sa to vylučuje.

Je to ako hrat poker "o nič", bez potenciálnej straty a teda tlaku a tým pádom to mení celú dynamiku a prapodstatu hry. Stáva sa z toho len exhibícia.
Reagovat
Fandina
Jenže oni hrají o to nič oba týmy. Dohodly se na tom. Je to jako když my doma hrajeme vzájemně proti sobě. A hrajeme na krev. A žádné prachy z toho nejsou. Přesto chceme každý nebo ve dvojicích, trojicích vyhrát.

Byly doby, kdy se o prachy nehrál ani tenis. A přesto se hrálo nakrev.
Reagovat
Fandina
I když je to exhibice, tak to neznamená, že nejde o vítězství. Hraje se ostře. Vyhrát chce každý.
Reagovat
FerrariF50
Ale tak co jsem se dočetl, tak každý z vítězného týmu dostane 250 tisíc doláčů. To mi jako "nic" zrovna nepřijde :)
Reagovat
peRFect
A v tom jsi právě sakra mimo mísu a potvrzuješ to, když jsem tě nazval klávesnicovým olympionikem. Znám opravdu mnoho sportovců, kteří neumí jít zahrát si jen tak. Nemluvím o vyložené exhibici, ale obecně o sportu. Vždy když nastoupí do zápasu (indi i kolektiv), tak do toho jdou naplno. A je jich většina, včetně mě. U tenisu, byť jsem často mohl, jsem nikdy nebyl a nejsem jen účastník. Vždy do toho jdu tak jak umím. U sportu, který jsem dělal vrcholově to ani jinak nešlo, tam by při polovičním nasazení paradoxně hrozilo zranění.
Nejsem si jist, zdali toto dokážeš pochopit. Ti, kteří pravidelně sportují, nebo dělali nějaký sport na vyšší úrovni, jistě chápou.
Tuhle vlastnost například vidím u Rafy a jsem si jistý, že ji má i v tréninku. Ostatní z Lc na tom nebudou o mnoho jinak. Oni tam ty zápasy nepřijeli odchodit. Jejich nasazení bylo obrovské, za mě srovnatelné s GS, alespoň co předvedené hry se týká. To, zda byli v hlavě vysluníčkovaní nevím. Nevíš to ani ty. Ale zápasové tempo prostě exhibiční nebylo.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, to sú také kaleráby toto :)

To, že to neprišli odchodit, to ani nikto netvrdí, stále neznamená, že to nebola exhibícia s jasným záverom rozuzlenia v poslednej dvojhre.
Reagovat
mahycek
Tak , tak , tady se se hraje už s tím, aby hráč uhrál
co nejlepší výsledek vůči vlastnímu týmu, nechce to pokazit.
To je naprostá pravda a souhlasím. Když čtu, z tváře
Rogera, jak mu to v 1 setu nešlo proti Nickovi, to
je ten samej výraz, jak když ho něco užírá na turnaji
GS. A to nejsem mistr na řeč těla, ale Rogera znám od
jeho 19.
Reagovat
a.magerova
https://twitter.com/rnadalacademy/status/1175886832158040065
Reagovat
annah
Díky! Senzační. Myslím, že to musel být mimořádný zážitek nejen pro nás diváky, ale i pro všechny hráče. Pro ty, co vyhráli, samozřejmě větší...
Reagovat
Krisboy
To triko bych chtěl taky. Ne snad přímo tohle podepsaný, ale jakýkoliv. Modrý, červený nebo černý...Prostě suvenýr. Jsem LC Junkie :)
Reagovat
Krisboy
Vlastně nejlepší by bylo Borgovo modrý triko a k tomu Macovu červenou bundu. Bych byl na kurtech KING. GOAT.
Reagovat
a.magerova
A já bych chtěla odmotávat z Rogera ten bílý ručník... ;-)
Reagovat
annah
A nechat si pak na památku ten ručník, anebo jeho obsah? :-))))
Reagovat
a.magerova
Žádné viditelné suvenýry, to bych doma těžko vysvětlovala... jen zážitky/prožitky a PŠŠŠT... ;-)
Reagovat
brixner
To mi připomnělo, když sem byl na preventivce a doktorka to vzala hezky zgruntu :"Táák, pane Brixner, krev a benčpres máme za sebou, teďkonc ještě provedeme testy moči, stolice a spermatu, to víte, věk nezastavíte..." No a já, abych nezdržoval, sem jí dal svoje spodky...
:-))
Reagovat
annah
Anebo malou kopii poháru. :-) Myslím, že LC trofej je nejpovedenější a nejelegantnější ze všech pohárů všech turnajů, co jich v současné době po světě je. Nejškaredější pohár mají v Halle. Ten se fakt nepovedl.
Reagovat
Krisboy
Pohár ne, ani kopii. Ta patří vždy jen vítězům :)
Reagovat
urbi
Byl to velký tenisový zážitek, je skutečně příjemné vidět tolik top hráčů pohromadě, namixovaných do různých vzájemných zápasů a předvádějících kvalitní tenis. Chyběl mi tam ale Wawrinka za Evropu (tím spíš letos) a někdo s šikmýma očima (nevím, jestli nutně Kei), o delPovi nemluvě. Jinak ale souhlas s těmi, kdo LC vidí víc jako exhibici, kde je na prvním místě zážitek pro diváka a až po něm výsledek. Svědčí o tom, jak systém nominací do zápasů, bodovací systém (s postupně narůstající vahou zápasů), i s těmi zmiňovanými emocemi. Pominu-li spor o emoce kladné, tak tam nevidím žádné emoce záporné, a to je prostě divné. Přesto jsem byl spokojen a myslím, že bude fajn, když se tato akce v kalendáři udrží. Chtělo by to ale možná specifický formát turnaje využít k nějakým novým soutěžním prvkům, např. dvouhra se čtyřmi hráči (střídajícími se v průběhu utkání podle nějakého klíče), tiebreak kapitánů týmů nebo něco podobného.
Reagovat
Krisboy
Nevyrovnanost týmů je největší vada celé akce. DelPo tam chybí moc, Nishikori by tomu taky slušel. Ale na druhou stranu - letos to bylo fakt vo fous, kdyby Miloš nesral v síni, mohli se Světáci radovat. Tak snad příště, snad bude ještě aspoň jednou hrát Roger, pak se děj vůle boží...
Reagovat
Krisboy
A tiebreak kapitánů? Zajímavej nápad - repete jejich TB z Wimbledonu 80 (nebo 81???) by určitě nebylo na škodu :)
Reagovat
annah
Já tam teda záporné emoce viděla. Takový Kyrgios po prohře s Rogerem pokaždé skoro brečel. Zverev, když se po sobotní prohře s Isnerem vrátil na lavičku Evropy, seděl jak zařezaný, do všeobecného veselí a povzbuzování se dlouho vůbec nezapojoval.
Reagovat
Krisboy
Nejlepší tenisová akce, jaká je momentálně k vidění. Pro mě osobně vrchol sezóny. Vidět ty týmy, jak to spolu prožívají a radí si navzájem je k nezaplacení. Pro tenisového fanouška porno :)

Díky Rogere, díky Mr.Laver, díky všem, co se na tom podíleli a samozřejmě všem hráčům.
Reagovat
Pe3k
Ámen.
Reagovat
paprikovygulas1
O tom že je to vrchol sezóny svedčí aj aktivita Forehanda, ktorý bol vo všetkých diskusiách ohľadom Laver Cupu suverénne najaktívnejší.
Reagovat
Kojinho
Jeho to tak nezajímá, až má nejvíc příspěvků.
Reagovat
a.magerova
To je proto, že každému tady na TP musí vysvětlit (i opakovaně), že ho to opravdu ale opravdu nezajímá, to se pak nasčítá... ;-)
Reagovat
acc
:))
Reagovat
acc
kazdou chvili sem na TP musi prijit jeho mama, omluvit se, ze nedostatecne zabezpecila pocitac a ubezpecit nas, ze se to jiz nebude, alespon do dovrseni 15ti let, opakovat.
Reagovat
smazaný uživatel
To sa predsa vobec nevylučuje.

Kde tam vidíš rozpor?..

Diskusia a počet príspevkov je predsa daná počtom reakcií na autora.
Reagovat
smazaný uživatel
Forehand (dále jen šášo) nebude spokojený ani kdyby se hrál Laver Cup na antuce v Paříži.

Nejde mu přes nos základní myšlenka turnaje - týmová soutěž. Když se spojí slovo týmový s Federerem tak je šášo v koncích.

Je to pro něj strašně těžké. Federer, jakožto šášova noční můra tráví celý víkend s Nadalem, kterého šášo vynáší roky do nebes. Šášovi poté nezbývá nic jiného, než dehonestovat celý turnaj a dělat z něj skoro až politickou akci hodnostářů z Evropské unie, kteří se snaží o světovou nadvládu.

Fedal se respektují na kurtu, mimo kurt a jejich fanoušci - spíše ti Nadalovi, nemůžou přijmout realitu a pořád se snaží o různé pomatené scénáře - třeba že Nadal záměrně neodehrál debla a fingoval zranění atd, nebo že akce měla předem daný výsledek a hráči vlastně filmovali každý úder. A TOP byla hláška, že emoce jsou přehnané.

Přičemž Nadal by za výhru daroval ledvinu i kdyby hrál se sousedem kuličky na balkóně v paneláku.
Reagovat
Mayo
Tímové súťaže v tenise sú neskutočná nuda, aj DC ale to je iba môj bezvýznamný názor. A tie teatrálne emócie na LC, tak to bol vrchol. Zostanme radšej pri serióznych ostrých zápasoch.
Reagovat
Pe3k
Myslíš ty teatrální emoce předváděl Rafael Nadal?
Reagovat
Mayo
Rafael bol najtragikomickejsi, to bez debaty.
Reagovat
Pe3k
Protože prožívá týmovou soutěž je tragikomický?
Někdo tady opravdu tragikomický je, ale Nadal to není...
Reagovat
a.magerova
No ale podle zdejší letité "poučky"... Rafa Nadal letošní LC v Ženevě přece vynechal čili vůbec tam neletěl... a pokud ho tam náhodou nějaká ta miliarda lidí viděla, tak má jisto jistě vlčí mhu... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je kravina, právě, že když v LC o nic moc nejde, tak mohou být emoce na 100% vyplaveny. O tom ta soutěž je.
Reagovat
smazaný uživatel
Kakamil, choď sa radšej venovať svojmu alternatívnemu baráku, ktorý fiktívne dokončuješ práve v časoch zápasoch Federera na GS.

S obhajovaním exhibície Vyznievaš ešte viac trápne ako obvykle.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska je to třetí týden co bydlíme, díky za optání.
Reagovat
smazaný uživatel
No konečne. Jeseň za dverami, dažde a zima. V stane by to už viac nebolo ono.
Reagovat
smazaný uživatel
Lepší stan, než 1+1 ve dvanáctém patře.
Reagovat
annah
aneb Big Mac řekl v závěrečném projevu směrem k Modrým: Už mě začínáte štvát. :-)))
https://pbs.twimg.com/media/EFGrxJbVAAAUTIQ?format=jpg&name=small
Reagovat
peRFect
dvě minuty před tím potvrdili oba kapitáni i Boston
Reagovat
peRFect
Rád bych se zeptal Forehanda, co si představuje pod svým označením, že "LC sledují ovce"?. Popiš mi prosím takovou ovci. Chápu správně, že dle tebe tenisová ovce sleduje jen Laver cup a na nic jiného se nedivá? Tzn., ty jako tenisový odborník sleduješ jen GS a tisícovky - tedy pouze do USO, možná OH. Tvý soukmenovci samozřejmě také. A my, co sledujeme GS, tisícovky, občas i pětistovky, ale také OH, DC a LC jsme tedy třetí skupina ano? Takový poloovce?
Přijde mi tak trochu, že se ve svých označováních ostatních ztrácíš. Vymyká se ti to kontrole a nejsi schopen rozumného dialogu, poslední dobou čím dál častěji. Bohužel.
Pakliže ti LC přijde jako divadlo, asi jsi nikdy nehrál jakýkoliv kolektivní sport. Já ano a měl jsem to štěstí si zahrát zápas s mistry svého sportu v ČR, kteří se proslavili i v zahraničí. No bičovalo mě to k výkonu, že jsem skoro nedošel domů. Jak asi pak hrají hráči, kteří mají v týmu 3 metry za sebou dva borce s téměř 40ti grandslamy?
Ale pro klávesnicového olympionika, je to asi nepochopitelné. Tomu snad i rozumím ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Šport si možno robil, ale chýba ti základná schopnosť vypozorovať základné veci, zrátať si dva plus dva, odlíšiť prirodzené emócie hráča, ktorého máš napozeraného zo stoviek zápasov od emócií, ktoré predvádza na Laver cupe a sú mu úplne cudzie. Práve preto si ovca.
Reagovat
peRFect
Věř, že zrátať si dva plus dva fakt umím. Ty si tu hraješ na nějakého sportovního psychologa? Říká tobě třeba něco jako atmosféra? Týmový duch? Opět potvrzuješ, že jsi sportovec jen od obrazovky...
Upřímně, reakce Rogera a Rafy mi přijdou zcela přirozené a mimo jiné ty své suché ukázal i loni Djokovic.
Nechci se opakovat, ale stejná rovnice, kdy např. Tsitsi vzhlíží k Rogerovi, bezpochyby i Rafovi, je rovnice Roger a Laver. Ještě dávno před LC o něm hovořil jako o legendě... Prostě se všichni chtějí před těmi svými idoly vytáhnout, neodfláknout to.Že ty za tím hledáš skoro politiku je až paranoidní. Věřím, že v budoucnu bude LC hodně doceněný, ale třeba taky ne. Třeba až Rod zemře, až Roger skončí s kariérou, se z toho stane fádní víkend, zatím to tak ale nevypadá.
Každopádně, tvé osobní invektivy a urážky si můžeš nechat, vyznívají totiž dost hloupě v kontextu co jinak píšeš. Já jsem fanoušek sportu, což ty zjevně jako antisportovec nepochopíš a tak si ulevuješ prostřednictvím hlášek jako ovce, fanatici apod. Tvůj útěk od problému, tvoje řešení nízkého sebevědomí? Ok, ale je to smutný ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aký veľký pátos v toto pragmatické ráno.

Niekde v hĺbke tvojej duše stále drieme malý chlapec, veriaci na rozprávky. A to vôbec nie je zlé, v bežnom živote je skvelé byť tak trochu rojko/snílek.

Ale, opakujem. Ak ti nebolo trápne pri tých videných emóciách, aj slepý musel vidieť, že je to nasilu premrštené, len kvôli nutnej šou.

Každý jeden z tých hráčov hrá tenis kvôli veľkým GS zápasom a titulom a pokiaľ tie emócié nevidíš tam, je úplne vylúčené, že ich uvidíš v desaťnásobnej dávke v Laver Cupe. To je celé.

Rovnako DC je niečo, čo hráča určite viac vtiahne, minimálne, čo sa srdca týka a nič podobné tam vidieť nie je. Pretože, tam sa to nevyžaduje, tam to prichádza samo.

Nadal sa ide na LC tiež emočne pretrhnúť, ale na zápas ani nenastúpi a na Laver Cup do štátov je lenivý cestovať. Priebeh turnaja, ktorý zhodou okolností ponúka extrémnu porciu trojsetových zápasov so symbolickým vyvrcholením super TB v tom poslednom tomu dodáva len punc dokonalosti, pre nainvé auditórium ochotné kúpiť si lístok.

LC, ako tu ktosi písal, je osobitný exhibičný formát, kde hráči môžu vypnúť a zabudnúť na bežné starosti všedného tenisového života, zabaviť sa, urobiť z tenisu šouku, ale v žiadnom prípade tam nehrajú so strachom o výsledok. A bez strachu o výsledok to nikdy nemôže byť považované za ostrý zápas.
Reagovat
peRFect
To víš, že jsem snílek, téměř každý večer čtu dcerám pohádky a ten pohádkový svět dětí má něco do sebe. Dává ti představivost, rozmanitost, kreativitu. Měl by jsi to taky zkusit nevidět vše jen černo-bíle.
Mmch emoce na DC, alespoň stran českého týmu v době Berdych-Štěpánek byly hodně v hajpu. Pro mě až za hranou. Možná to tak ty cejtíš u LC a možná jsi opravdu ovlivněn jen tím černobílým světem.
Reagovat
smazaný uživatel
Čítame si s dcérou bájky a vždy si po nich povieme ponaučenie z nich vyplývajúce. Hoci v 5r na mňa malá často pozerá ako koza na nové vráta a zatial ju skor bavia obrázky ako nejaké velké
idey :)

Finále DC v ceskom podaní bolo skvelé, navyše Štepánek bol šoumen aj v bežných zápasoch a v DC to celé ešte povýšil. Ale tiež tie emócie gradovali s narastajúcou fázou a nebolo to nič neprirodzene, naopak.
Reagovat
peRFect
A to je právě ono. Už svému 5ti letému dítěti vnucuješ svúj dospělý úhel pohledu. Já to vidím tak, že je lepší ho jen směrovat a nechat si na správnou cestu přijít sám :-) (netvrdím však, že je to správně - to nikdo neví).
A v tom je právě ta rozmanitost.

DC je za mě zbytečný turnaj (sorry všem fanouškům). Ani top tenisti ho 2x nevyhledávají. Uvidíme co nový formát.
Reagovat
acc
Nema to smysl, vzdy kdyz Forehand nevi, tak zacne to s tema ovcema atd. A z toho duvodu to opakuje prakticky ve vsech svych komentarich..
"Klavesnicovy olympionik" :)))
Forehandovy vyjmenovany slova - (ovce, chyba, zakladni, schopnost, zaratat 2+2, emoce..)
Reagovat
EllNino
Šaškáreň ještě
Reagovat
annah
A cirkus.
Reagovat
annah
Prosím tě, proč na ty přiblblé žlučovité hejty pořád reaguješ? Šetři čas na něco užitečnějšího. :-)
Reagovat
Pe3k
Přesně tak.
Reagovat
acc
Forehande...takhle to vypada, ze tvrdis, ze pokud Nadal nedostane radne zaplaceno nebo poradnou porci bodu, tak ze ho hrat tenis nebavi. Pro divaky, pro hru jako takovou, pro kolektiv, pro radost. Ty jediny mas bezchybny, emocemi nezakaleny pohled na vec, takze nam ovcim nezbyva nez ti plne duverovat.
Reagovat
soloo
praveže tu isiel kazdy hrac na doraz, a nikto nic neodflakol ako na ostatnych turnajoch, kazdy dal do toho 100% a on povie ze to je divadlo pre ovce? fakt prípad
Reagovat
smazaný uživatel
Uplne každý išiel na doraz, Rafa hral jeden deň z troch, Kyrgios sa na to vyflákol.
Reagovat
Kojinho
Protože byli zranění. Nebo ty už Rafovi pro změnu nevěříš, když se ti nehodí do krámu?
Reagovat
smazaný uživatel
Ak vynechá zbytok sezóny, zranenie bude určite legitímne.
Reagovat
peRFect
Zánět v ruce není zranění na 3 měsíce. Podle toho jak tleskal mu to i věřím.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal ani pred LC nepotvrdil ázijskú šnúru, naopak chce hrat v Paríži a na TM.

Zranenie bolo možno, a možno len logická preferencia individuálnej kariéry a prevencia voči možným zraneniam...

Kyrgiosova absencia kvoli ramenu je taktiez nonsen. Ten sa ale na rozdiel od Nadala na koniec sezóny šetriť nemusí.
Reagovat
smazaný uživatel
A už len dodám, že turnaje ATP500, Davis cup a OH nemajú samozrejme nič spoločné s Laver Cupom. Už len samotné bodovanie má silno exhibičný formát, celá atmosféra to umocňuje, pokľadať tieto zápasy za "ostré", prepáč, ale to je ha-ha.
Reagovat
acc
Kolik je vlastne bodu do zebricku ATP za DC?
Reagovat
smazaný uživatel
Za triumf to bývalo pár stoviek, ale pri starom formáte. V súčasnosti neviem.
Reagovat
Fandina
X let to nebylo nic. Ovečko.
Reagovat
smazaný uživatel
Odpálená babka na Ginko Prime ani nevie, ze za DC boli body do rebríčka.
Reagovat
Fandina
Před kolika lety, odpálený dědku.
Reagovat
smazaný uživatel
Pár rokov dozadu, ked si ešte bola čiperná 70-nička.
Reagovat
RF46
Oh ty hrdino!
Ano, to je ono, trapne reci pres internet. Dovedl by si nejake zene rici tohle do oci? Treba v kavarne?
Reagovat
Fandina
Ano, to jsem ti psala, že před x lety.
Reagovat
RF46
ajaj...ty toho moc nevis, co...
Reagovat
Pe3k
Tak, viděl jsem 3 celé ročníky Laver cupu a nebyl v nich ani jeden exhibiční zápas, komentátor ČT4 Sport říkal že se v žádném případě nejedná o exhibici, všichni hráči jedou na plno a přesto se najdou tací jenž se tuto akci snaží dehonestovat slovem exhibice ( totéž u turnaje mistrů). Ve většině případů se jedná o ubohé hejtry typu Forehand, Mayko apod. (Nadal trash fans), ve zbytku o jedince s malým rozhledem typu Nola co vidí vše černobíle, buď je to soutěžní zápas nebo exhibice, neexistuje jiná možnost (Djoko fans). Všechny 3 ročníky byly povedené a já si je užil, nejvíce ten v Praze.
Reagovat
dadaft
tak Laver Cup má být obdoba třeba Presidents Cupu v golfu, který taky není žádná exhibice a lážo plážo grilovačka, a asi se to Laver Cupu i daří................ i když na něj někteří vtipkujeme.
pro hráče ze silně individuálních sportů, což golf nebo tenis jsou, je holt týmová soutěž vítané oživení sezóny.
na druhou stranu - třeba mě víc baví klasické turnaje...
Reagovat
smazaný uživatel
Porovnanie s golfom je predsa úplne irelevantné.

To, že sa to robí na spôsob golfu, neznamená, že výsledok bude rovnaký. Keď dvaja robia to isté, nie je to vždy to isté.
Reagovat
spaniel
Neni irelevantni. Golf ma uplne stejny system turnaju, bodovani, majoru a race zebricek. Plus ma Ryder a president cup. A o to se ted pokusili v tenise. Kazdy turnaj si musi vybudovat tradici, u GS to beres automaticky, ale ne vzdy to tak bylo vzdy. Za 50 let muze mit LC velke jmeno. Ale ty si ovce, co vidi cernobile a ma virus hejterstvi, tak co cekat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja neviem, či niekto z nás golf sleduje tak pravidelne a má ho napozeraný podobne ako tenis, že dokáže dať ruku do ohňa za golfistov.
Reagovat
smazaný uživatel
V golfe je tiež v TOP 10, pomaly 9 Európanov a hrá sa Svet proti Európe?..

Veď už len ten systém je v súčasnom rozložení síl postavený na hlavu.
Reagovat
Fandina
V golfu hraje Amerika proti Evropě. A je to nejsledovanější turnaj ze všech. A samozřejmě má majory GS a přesto se všichni golfisti celý rok snaží, aby byli v Ryder Cupu.

Jenže to ovce, jako je Forehand nechápe.
Reagovat
smazaný uživatel
No dobre, a ako to súvisi s tenisom?..

Ty nechápes, ze to automaticky nemozes povazovat za rovnaké.
Reagovat
Fandina
Proč by to mělo souviset s tenisem. Vzal se podobný formát, zahrnující víc zemí dohromady. Proč Amerika a Evropa má určitě nějaký historický význam. Ale jinak je to výborný nápad, pospojovat víc zemí, aby to zahrnovalo víc špičkových tenistů. Může to být třeba Východ Západ Sever Jih nebo nevím co ještě. LC je Evropa Svět atd.

Proč v tom hledáš souvislosti. Ovečko.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja v tom súvislosti nehladám. Suvislost v tom hladajú autori vyššie, ktorí ho dávajú za príklad. Ty máš fakt o koliečko menej.
Reagovat
acc
Jasne, ze GOLF byl inspiraci, Forehande, otevri oci a nebo vyndej hlavu z...
Do 9 evropanu v top 10 si pocital i 4 hru? Tvoje pseudoargumenty sou cim dal vic na to je zcela ignorovat..
Reagovat
smazaný uživatel
Momentálne je v top 10, 9 Európanov a v top15, dokonca 14..

Nabudúce si pozri rebricek, aby si z tohto nevysiel s takým debaklom, navyse ked pises o pseudoargumentoch.
Reagovat
acc
V zebricku 4hry je v top10 9evropanu a v tom15 14evropanu???
Reagovat
smazaný uživatel
Aký podiel mala stvorhra v počte zápasov v LC?..

25%?..

Nemal by si sa prioritne zaoberat 75% koláča?..

Najlepší deblisti by boli najlepší singlisti, ak by mali o debl záujem :)
Reagovat
acc
Tak ja nevim, napsal si dve nepravdy, ja se te zeptam, jestli je to pravda a mrkni jak hloupe reagujes. Snazis se podsouvat odpoved na kterou se ovsem nikdo neptal... Skolni predmet vyrokova logika asi neni tvuj konicek, co...
Reagovat
peRFect
Až tak nakoukaný ne, ale často hráči hovoří o Ryder Cupu, o touze být v nominaci. Ryder má mezi golfisty zvučné jméno.
Reagovat
peRFect
jaký je rozdíl mezi Presidents a Ryder?
Reagovat
smazaný uživatel
Laver cup je exhibičný turnaj a tvrdiť opak je na úrovni malého dieťaťa veriaceho na Ježiška :)
Reagovat
peRFect
Tvrdí někdo, kdo zcela znehodnocuje Šanghai, Paříž a TM. To má váhu.
Reagovat
smazaný uživatel
Spomínané turnaje sú majú svoje miesto v hierarchii a nikdy nebudú mať prívlastok exhibičné, hoci v určitom zmysle môžu mať prípravný charakter, najma podniky ATP masters 1000, predovšetkým pre starších hráčov.

Štatistiky na servise, winnery a podobne sa prakticky nijako nevylučujú s tým, že o výsledok nejde v prvom rade a prioritná ja najma šou.
Reagovat
Fandina
A k čemu jsou ti statistiky na normálním turnaji. K ničemu, vždycky jde o výhru a všechno je šou.
Reagovat
peRFect
Mmch viděl jsi statistiky? Třeba rychlosti podání, rychlosti winnerů atd.?
Viděl jsi nějaký zápas, co vše tam dobíhají, jak do toho šlapou?
Absolutně exhibiční tempo, o tom žádná.
Reagovat
acc
Kdo nechce nevidi, kdo nechce neslysi. Tady si myslim, ze i schazi schopnost videt.
Reagovat
dadaft
Laver Cap - to je nějaká grilovačka?
Reagovat
smazaný uživatel
Saša rozdrtil Miloše. Sice u tý sítě asi trnul hrůzou, ale Milošek to napálil vždy do ní.
Reagovat
Mayo
Konečne je cirkusu koniec :D :D :)
Reagovat
annah
Sledovat ho není povinné. Stačí nezapinat televizi. :-)
Reagovat
anajka
Tak ja som si to užila do poslednej bodky. Takúto atmosféru, ktorá Ťa
celeho pohltí, človek zažije málokedy. Môj druhý ročník Laver cupu naživo splnil všetky očakávania. Kvalita tenisu vysoká a pre tých pochybovačov, emócie boli naozaj skutočné. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Isteže :)

Akurat ze sa od prveho dna vedelo, ze sa rozhodne v poslednom zápase a v troch setoch :)
Reagovat
paprikovygulas1
Panebože chlapče držal si ty niekedy vôbec raketu v ruke? Teraz mi presne popis momenty zápasov, z ktorých je jasne že išlo o dohodnuté zápasy. Truľko zvykaj si že sa bude končiť v poslednom či predposlednom zápase lebo tak je Laver Cup postavený. Na to aby končilo v 9. či 10.zapase musí byť jeden z tímov značne dominantný. Basic Matth
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si veľmi vďačný divák, vyslovene cieľová skupina po ktorej Laver Cup ide. Veriace hraným emóciám, zápasovej zápletke, ochotný začapkať, najma zaplatiť a prísť aj nabudúce.

Všetky kľúčové štvorhry musel vyhrať Svet, keďže bolo jasné, že Federer doma vo Švajčiarsku bude musieť dvojhry vyhrať. Áno, ako hovoríš, je to základná matematika. Od prvého dňa bolo jasné, ako to dopadne a ten rozhodujúci super TB bol len čerešnička na torte.
Reagovat
EllNino
kdyby to bylo vše předem dohodnuté, určitě by to nenechali dojít do stavu, kdy Thiem odvrací mečboly proti Shapovi
Reagovat
smazaný uživatel
V prvom zápase turnaja?..

Ten o ničom nerozhoduje.
Reagovat
Fandina
Jakto, že první zápas nerozozhoduje? Každý bod je potřeba.
Reagovat
Fandina
Kdyby Shapo porazil Doma, tak by stav po výhře Šáši nad Milošem byl 12:12 a rozhodovala by závěrečná čtyřhra.
Reagovat
paprikovygulas1
Daj mi sem konkrétne výmeny kde dochádzalo k ovplyvňovaniu výsledku. Chlapec ty si skutočne nikdy nemohol držať raketu v ruke, pokial stále tvrdia že to bolo dohodnuté a nevidíš že každý dal do tých zápasov maximum. Ps. zistil som že si fanda Nadala, neverím tomu že taký exot môže byť fanúšikom hráča, ktorý to na lavičke najviac prežíval, čiže tvoj idol bol vlastne najväčší herec zo všetkých,že?
Reagovat
smazaný uživatel
Ako píšem vyššie. Ovečka, stromček, ohrádka. Dobrú chuť, som rád, že chutilo...

Pripomína mi to celé tuším Euro 2000, ked v základnej skupine hrali poslední zápas Dáni a Švédi a pri akejkolvek remíze vyššej ako 1:1 by postúpili zo skupiny obaja na úkor favorizovaného Talianska.

Hralo sa s perfektným nasadením, zápas priniesol strhujúci futbal, emócie a napokon skončil 2:2..

Nikto ani len nepochyboval, ze vsetci hrali naplno a výsledok v profesionálnom futbale na takejto úrovni dohodnutý nebol, len vyplynul z hry..:)

Jeden svedsky hrac po 15r priznal, ze vsetci hrali na 2:2. Ale samozrejme hráč presne vie, čo ma robit, aby to nebolo okaté.

A práve preto, ze som tu raketu drzal a nie raz, naposledy predvčerom a najblizie zajtra, tak viem, ze ti stačí hrat naplno v 80-90% výmenách, aby si mal stále moznost rozhodnut o nepriaznivom výsledku.
Reagovat
paprikovygulas1
Stále si mi neodpovedal, uveď mi konkrétne výmeny kde ovplyvňovali výsledok. Ničnehovoriace všeobecne nezmyselne frázy ešte k tomu týkajúce sa futbalu si nechaj pre niekoho iného.
To je pekne že si držal raketu, no keď s ňou budeš vedieť aj hrať tak sa ozvi. Mám síce odohraté už mnoho, no stále neviem ako sa hra na 80%. U teba má zachvíľku neprekvapí, keď sa nakoniec ukáže, že nevieš ani rátať skóre :) #beachvolleyballnaantuke
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda Nadala.

Na ten debl s Rogerem čekal cely svět. To je proste top.

Nevadí, i tak dobrý tenis, týmový, super.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa má bohužel zánět v ruce. Škoda.
Reagovat
a.magerova
https://twitter.com/i/status/1175853896436191233
Reagovat
annah
Oslavy v šatně
https://twitter.com/i/status/1175852860992630791
Reagovat
annah
A porada před nástupem Zvereva na kurt - Roger oblečen v ručníku
https://twitter.com/i/status/1175816876141764608
Reagovat
annah
Rafa s motivačním projevem, Roger s motivačním vzhledem. :-)
https://pbs.twimg.com/media/EFFTkuXWkAM6t2Q?format=jpg&name=small
Reagovat
Blondie
Tak to je něco pro dámy na dobrou noc! :D
Díky!
Reagovat
Tiebraker
Co na tom vidis? Poskadlis pred spanim svaba?
Reagovat
Blondie
Nerozumím tvé mluvě, asi o moc nepřicházím, co?
Reagovat
Krisboy
Měl ty jsi někdy v životě ženskou? Nebo seš jenom druhej frick?
Reagovat
mahycek
I Roger potvrdil , že v Bostonu bude.
Reagovat
a.magerova
Mohl by chlapec vytáhnout jihoafrický pas a hrát za Svět... ;-)
Reagovat
Krisboy
Vidíš, to by mohl. Bylo by to zajímavější a vyrovnanější. Už jsi mu to řekla, nebo mu mám napsat sms?
Reagovat
a.magerova
Samo, že už jsem mu to řekla, ale prý musí takových hlasů slyšet víc, takže mu zavolej nebo písni... ;-)
Reagovat
Krisboy
OK!
Reagovat
turista
To je jasné, že tam Roger bude. Je v Americe velmi oblíbený.
Reagovat
smazaný uživatel
A kde není oblíbený?
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Víte někdo, proč se na Wikipedii, na stránce Laver Cupu píše, že v roce kdy se pořádají LOH tak se Laver Cup nehraje, ale i přes to příští rok bude.
Reagovat
FulnekUltras
wiki je sice zajímavý univerzální zdroj, ale omylný jako každý jiný - zvlášť když se tam někdy podívám do diskuze "velkých tvůrců", ani se moc nedivím... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD to je fakt... Dobře, že to není pravda. LC je fajn a byla by škoda rok v nechávat.
Reagovat
annah
V původních regulích LC to tak bylo. Nevím, kdy to změnili, na wiki to ještě nezaznamenali.
Reagovat
Fandina
Asi je to žhavá novinka, že se bude příští rok hrát. Já to slyšela prvně včera a to jsem si myslela, že se komentátor spletl.
Reagovat
annah
Já přesně tak. Ještě jsem si říkala, co to mele za blbost.
Reagovat
FulnekUltras
Orgasmus minimálně jednou za rok je zdravý.
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
annah
Tenisových orgasmu je během roku víc. Ale tenhle je fakt vydařený. :-))))
Reagovat
a.magerova
https://twitter.com/i/status/1175812945671966720
Reagovat
annah
:-))))))))))))))
Reagovat
a.magerova
Ten ručník měl proklatě nízko... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Právě, já taky... :D sem mu u televize nadával, že kecá a přitom měl pravdu.
Reagovat
annah
Big Mac byl vtipný, když v projevu řekl směrem k Modrym: Už mě začínáte štvát. :-))))
Reagovat
Alien
Neskutečné nervy po celý víkend, ale se šťastným koncem! Do posledního balonku jsem se strachoval o výsledek! Bravo Evropa.
Reagovat
Herbert_Hoover
Velká škoda, že není Delpo ready :) i ten Nishikori ve formě by se hodil..
Reagovat
Fandina
Tsitsi se na fotku nevešel. :/
Reagovat
a.magerova
Zato si zahrál čtyřhry s Rogerem i Rafou, to je rarita.
Reagovat
annah
V rozhovoru na lavičce říkal, že o tom jednou bude vyprávět vnukům. :-))
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
Kojinho
Jak rozhodl dva super tiebreaky?
Reagovat
d@ve
Nevím, jak to zase narežírovali, ale ten turnaj zase pěkně gradoval. :)
Už jsem to letos trochu přál i týmu světa, ale když tu velkou šanci hoši nevyužili.. :)
Reagovat
FulnekUltras
Egoista nemohl doma prohrát. ;-)
Reagovat
Fandina
Trochu laciná poznámka.
Reagovat
FulnekUltras
levné, vlastně trapné
Reagovat
Fandina
Každé slovo může mít svoje nuance. Ale tohle fakt jen znamenalo laciné co do formy i obsahu.
Reagovat
d@ve
Pan Roger jednou přeci jen prohrál.. ;)
Reagovat
Kozoroh
https://www.thehindu.com/migration_catalog/article16870208.ece/alternates/FREE_660/IN08_TENNIS_SWISS_INDOORS
Reagovat
turista
Ano. A Djokoland dnes slaví další milník. Novak vyrovnává 270 týdnů Ivana Lendla na pozici světové jedničky.
Reagovat
Mayo
Velkolepe číslo pre Novaka Djokoviča. Onedlho predstihne aj Fedexa.
Reagovat
turista
Ten je ještě sakra daleko.
Reagovat
Mayo
Určite nato má.
Reagovat
Patik
som rád za modrý tím samozrejme ale trošku som dúfal že by mohol vyhrať tím červených..takto je to na zamyslenie trošku či tadiaľto vedie cesta turnaja a netreba ten formát prehodnotiť..bolo to tesné ale predsa len celkové 3-0 pôsobí trošku jednoznačne...mimochodom..nemal Roger na tomto turnaji pred domácim publikom ukončiť kariéru ? :)
Reagovat
Nola
predsa si neveril, ze Fedex prehra na domacej pode, nemyslitelne a neodpustitelne
Reagovat
FulnekUltras
telepatia... ;-)
Reagovat
Patik
stať sa to mohlo..a možno niekde v kútiku si to Roger aj želal..budúci rok to môže byť vkľude 4-0..neskôr 5,6-0..nemyslím si že takéto jednoznačné skóre by rád dosiahol..nebolo by to dobré pre turnaj na ktorom sa podiela.
Reagovat
annah
Já myslím, že si to nepřál ani v koutku duše. Prohrát zrovna doma. Ale myslim, ze to skóre vzhledem k momentalnimu rozlozeni sil v tenise nikoho nepřekvapuje. Spíš je překvapující, jak to bylo těsné.
Reagovat
com
tak pokud tam bude porad strasit Nadal, Federer a nebo Djokovic, tak nema cenu ani hrat
Reagovat
Frantz
Ten Milouš je hroznej dřevák....
Reagovat
Nola
Milos hlavne nehral od Toronta, vobec sa divim, ze uhral set
Reagovat
No-le
Měl hrát Shapo. Tohle si BigMac prokaučoval...
Reagovat
mats23
bez servu hrac mimo top 50
Reagovat
turista
Dřevák není. Ono se po takových zdravotních peripetiích vrací těžko na dřívější úroveň.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist