Laver: Kyrgios? Mohl by být velký šampion, ale mozek mu brání

5. 9. 2019, 15:49
Aktuality 17
Na kontroverzního Nicka Kyrgiose by mohlo platit jedině zastavení činnosti. Myslí si to jeho slavný krajan, legendární Australan Rod Laver. K tomuto kroku vítěz jedenácti grandslamů vyzval ATP, která čtyřiadvacetiletého Kyrgiose vyšetřuje kvůli komentářům, že je vedení mužského tenisu zkorumpované.
Profily hráčů
Rod Laver (© Twitter)

Kyrgios, kterému ve světovém žebříčku patří 30. místo, sbírá pokuty za nevhodné chování jako na běžícím páse. Naposledy po vítězství na US Open v prvním kole mluvil o zkorumpovaných funkcionářích ATP. Předtím dostal pokutu 113 tisíc dolarů za nadávky rozhodčímu a rozmlácení dvou raket.

"Nic z toho, co vyzkoušeli, nefungovalo. Suspendace by byla jedinou odpovědí," řekl jednaosmdesátiletý Laver australským deníkům Sydney Morning Herald a The Age v rozhovoru během newyorského grandslamu.

"Nejsem si jistý, jestli si vzal z těch všech věcí nějaké ponaučení. Má skvělý servis a mohl by být velkým šampionem, ale v tom mu brání jeho mozek. Nechce se řídit pravidly ani rozhodčími," dodal Laver.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
v kazdom pripade je australcan ozivenim,este aj Serena,ktoru mnoho ludi nemusi,tak pritahuje zaujem,az by boli vsetci nudny ako kedysi Berdych,tak môzu zavriet kram
Reagovat
smazaný uživatel
alebo Cilic
Reagovat
Semi
Laver to nemohl vystihnout přesněji: "Kyrgios se nechce řídit pravidly" Jsou prostě takové typy lidí, kteří nerespektují základní hranice a pravidla, třeba jen to, že je potřeba něco respektovat. Možná by to vyřešila lépe zvolená výše pokuty než jen nějaké drobné. Nebo použít základní pravidlo každé hry. Když nerespektuješ pravdila, táhni!!
Reagovat
Stan_Borowitz
Rod by se měl soustředit na to, kde a před logy jakých společností se nechá fotit...
Reagovat
HolyMotors
Co máš na mysli?
Reagovat
smazaný uživatel
Česká Pošta :)
Reagovat
Jersey
takže mu nebrání nic
Reagovat
rybicka
... jelikož, žádný nemá? :-)
Reagovat
Krisboy
Hele, včera ten koloušek od Chris mi sice dal zabrat, ale tohle jsem i já pochopil hned :DD
Reagovat
rybicka
To nebylo adresné :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslim, ze velky sampión by nebol, aj keby ma hlavu v poriadku...

Videl som cely zápas s Rublovom a bohuzial, strácal tenisovo...

Chcel vyhrat, sustredil sa, ale strácal...

Vidim ho na clena top 10 s urcitou perspektivou vyhrat gS, podobne ako cilic, Delpo, Berdych, Tsonga..Niektorym sa to podarilo, iným nie....Ale stále je tam medzera medzi nim a spickou..
Reagovat
misoSK
Lenže tá špička, o ktorej hovoríš, t. j. veľká trojka, tu po roku 2021 už nebude. Potom by mohol byť pokojne pár sezón na vrchole aj Nick.
Reagovat
smazaný uživatel
2021 nebude?..

Ehm, do sezóny 2020 pojdu ako prvý, druhý, treti na svete a 2021 tu uz nebude :)

Príde Rumburak a ich ukradne asi.
Reagovat
misoSK
Problém s čítaním? Po roku 2021 je rok 2022. Čiže im dávam ešte dve sezóny na vrchole. Ale 41-ročný Federer, 36-ročný Nadal a 35-ročný Djokovič nebudú dominovať. Netvrdím, že nebudú hrať (Roger asi nebude, tí dvaja sa ešte môžu nachádzať v top 20, možno aj 10), no tá výmena generácií bude citeľná. A niekto bude musieť vyhrávať Grand Slamy. A tým niekým by mohol byť Nick, ak by si to zrovnal v hlave. Samozrejme, sú tu aj ďalší adepti ako Tsitsipas, Chačanov, Medvedev, Auger-Aliassime, Zverev, atď. atď. Vystreliť by mohli aj Popyrin, Sinner. Ale nemaj ilúzie, že v sezóne 2022 bude dominovať veľká trojka, to je príliš vzdialená budúcnosť.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to znamena dominovat, vyhrávat GS?..

V roku 2022 bude mat Nadal stále vacsiu cast sezóny 35 a Djokovic 34r.

Federer vyhral po 35 tri grandslamy, mimochodom.

Nemam ilúzie. Ale dal by som ruku do ohna za to, ze v prvej desiatke budu hravo (ak budu zdraví, t.j hrat turnaje, prvu dvadsiatku povazujes snad za vtip) a v rámci GS 2022 si uhraju voči next gen aspon 50% GS turnajov.

Je to reálny predpoklad. Ked z posledných 12GS vyhrala velká trojka 12GS, teda 100%, tak si myslim, ze je odvázne, ak vypustim najblizsich 8GS. Mysliet si, ze v rámci GS v roku 2022 vyhrá velká trojka 0GS.
Reagovat
misoSK
Nemusí to byť nutne nula, možno sa jeden Djokovičovi alebo Nadalovi podarí, ale vôbec nie je isté, že im vydrží zdravie. Porovnávať Rogera, ktorý hrá úplne iný tenis, s nimi, je nezmysel. Nedá sa od nich čakať taká dlhovekosť.
Reagovat
bIbec
Gyros je ztracený případ, to je jasná věc. Třeba mu ATP doporučí lobotomii nebo tak něco.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist