Lehečka je poprvé v Top 60 žebříčku ATP

8. 8. 2022, 16:56
Aktuality 0
Jiří Lehečka se po zisku titulu na antukovém challengeru v Liberci dostal v žebříčku ATP poprvé v kariéře mezi nejlepší šedesátku. Dvacetiletý hráč se posunul o šest míst a ve světovém pořadí nyní figuruje jako nejlepší z Čechů na 59. pozici.
Profily hráčů

Mezi ženami zůstala nejlepší českou hráčkou Karolína Plíšková na 14. místě, Barbora Krejčíková je devatenáctá. V první padesátce jsou ještě Petra Kvitová (23.), Marie Bouzková (47.) a Markéta Vondroušová (50.).

V čele žebříčků výrazné změny nenastaly. Pozici světové jedničky si před US Open upevnil díky triumfu na turnaji v Los Cabos Rus Daniil Medveděv. Ženám dál vládne Iga Šwiateková z Polska. Na třetí místo se díky semifinálové účasti v San Jose posunula Španělka Paula Badosaová, vítězka turnaje Darja Kasatkinová z Ruska se poprvé od roku 2019 vrátila do první desítky a je devátá.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist