Lehečka má první výhru v sezoně, v Adelaide porazil domácího kvalifikanta Waltona

9. 1., 10:57
Aktuality 6
ATP ADELAIDE - Jiří Lehečka (22) si připsal první letošní výhru. Po dvou nezdarech v United Cupu se dočkal na turnaji ATP 250 v australském Adelaide, na úvod generálky na Australian Open bez potíží potvrdil roli favorita proti domácímu kvalifikantovi Adamu Waltonovi (24). O postup do čtvrtfinále se sedmý nasazený Čech utká se Srbem Dušanem Lajovičem (33).
Jiří Lehečka si první letošní výhru připsal bez ztráty servisu (© AFP)

Lehečka – Walton 6:1, 6:3

Jiří Lehečka si v předminulé sezoně odbyl premiéru na všech grandslamech. Loni už na nich slavil premiérové výhry a na Australian Open se dokonce dostal mezi osmičku nejlepších. Stal se hráčem TOP 30, v závěru roku ale prohrál šest ze sedmi duelů a v černé sérii pokračoval i na úvod sezony 2024.

V United Cupu v Perthu prohrál dva singlové zápasy s Číňanem Zhizhen Zhangem a světovou jedničkou Novakem Djokovičem a úspěchu se nedočkal ani ve smíšené čtyřhře po boku wimbledonské šampionky Markéty Vondroušové.

Statistiky zápasu Jiří Lehečka – Adam WaltonStatistiky zápasu Jiří Lehečka – Adam Walton (@ Livesport)

Na první výhru od 23. října si musel počkat až na první letošní individuální turnaj v Adelaide. Dvaadvacetiletý rodák z Mladé Boleslavi porazil díky odvrácení všech čtyř brejkbolů 6:1, 6:3 domácího z kvalifikace rozehraného Adama Waltona, který loni získal první challengerový titul a prodral se do TOP 200 světového žebříčku.

Po úvodní ztracené hře český tenista získal sedm gamů v řadě. Jediné komplikace řešil za stavu 6:1 a 4:1, když čelil čtyřem brejkbolům. Servis ale udržel a po 70 minutách zápas ukončil svým 9. esem.

32. hráč světa Lehečka tak v Jižní Austrálii přerušil sérii pěti singlových porážek. O postup do čtvrtfinále a první sérii dvou výher od US Open si zahraje v prvním vzájemném duelu s o jedenáct let starším Srbem Dušanem Lajovičem.

Nejvýše nasazenými turnaje v Adelaide jsou Američané Tommy Paul a Sebastian Korda, Chilan Nicolas Jarry a Ital Lorenzo Musetti.

Výsledky turnaje ATP 250 v Adelaide


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Tennisfan77
Nový tenisportal je tragický, zdravím stvořitele
Reagovat
darek.vrana
Bohužel, taky se slzou v oku vzpomínám na starý.
Reagovat
Oin
Jsem mimo. Nebyli ti bratři Daltonové?
Reagovat
Krisboy
Asi ano. Mimo jsem já
Reagovat
Krisboy
Jsem si je spletl s miliardářskou rodinkou Waltonů
Reagovat
Krisboy
To je jeden z těch zlých bratrů? Tak to je cenný skalp!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist