Lehečka nebude hrát na French Open, vyšetření potvrdila únavovou zlomeninu obratle

10. 5., 15:40
Aktuality 12
Jiří Lehečka (22) utrpěl únavovou zlomeninu bederního obratle a přijde o účast na French Open. Nejistý je také jeho start ve Wimbledonu. Webům iDNES.cz a iSport.cz to řekl hráčův trenér Michal Navrátil. Druhý grandslamový turnaj sezony začne v Paříži 26. května.
Profily hráčů
Lehečka přijde o grandslamové French Open (© Profimedia)

Dvaadvacetiletý Lehečka nedohrál kvůli zranění zad minulý týden antukový turnaj v Madridu, kde se poprvé dostal na akci ATP 1000 do semifinále. V soutěži vyřadil například držitele 22 grandslamových titulů Španěla Rafaela Nadala. V boji o finále ale vzdal za stavu 3:3 v prvním setu Kanaďanovi Félixovi Augerovi-Aliassimemu.

Lehečkův tým měl po utkání podezření na únavovou zlomeninu obratle, které se potvrdilo. "Tím pádem je prognóza horší. Pauza vypadá na pět až osm týdnů. Řešíme to s profesorem (Pavlem) Kolářem a jeho týmem, léčba probíhá tam," řekl Navrátil.

"Jirka je z toho skleslý. Pořádně si ani neužil výsledek z Madridu. Není to lehké zranění a bude záležet, jak na to tělo zareaguje. Je to ve hvězdách, jak rychle se bude zotavovat. Po čtrnácti dnech absolvuje kontrolní magnetické rezonance, cétéčka a bude se čekat, až se to zacelí a zahojí," uvedl hráčův trenér.

Lehečka kvůli zdravotním potížím vynechal i dřívější turnaje v Monte Carlu a Barceloně. Po postupu do semifinále v Madridu se posunul na 23. místo světového žebříčku, čímž si vyrovnal osobní maximum. Nyní ho ale čeká pauza. "French Open určitě nemůže stihnout. Budeme chtít bojovat o Wimbledon, ale záleží, jak se situace vyvine," řekl Navrátil.

French Open začne za dva týdny, Wimbledon startuje 1. července. Na přelomu července a srpna se pak uskuteční olympijské hry v Paříži. "I kdyby se zranění povedlo doléčit co nejdřív, je otázka, kolik bychom vůbec měli času na přípravu. Dneska už jsme na úrovni, že nemůžeme brát věci na lehkou váhu a dělat něco amatérsky. Wimbledon bude s velkým otazníkem," podotkl Navrátil.

Vítěz letošního turnaje v Adelaide Lehečka má klidový režim. "Nemůže jít ani na kolo, nemůže plavat, nic podobného. Jirka už je takový profesionál, že se dokáže rychle adaptovat a nastavit do herního módu, ale tohle je složitější případ v tom, že nesmí dělat fyzické věci. O to bude comeback z mého pohledu komplikovanější," dodal Navrátil

Účast na Roland Garros už dříve odřekla loňská finalistka Karolína Muchová. Sedmadvacetiletá tenistka, která vloni nestačila v utkání o titul na světovou jedničku Polku Igu Šwiatekovou, se zotavuje po únorové operaci pravého zápěstí.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
turista
To je smůla. Tak se Jirko brzy uzdrav!
Reagovat
gocii
Naštěstí je tu pravej J1rka, svadejici boj na dalku o lepsi umisteni s Rafou. Ten se ted rozjel a jen tezko ho nekdo zastavi
Reagovat
enfee
Reagovat
baba
vynechala bych celou antuku a trávu a připravila se až na tvrdý povrch. Je mladý, neuspěchala bych to.
Reagovat
Pe3k
Snad stihne Wimbledon, Korda je z formy, tak má šanci
Reagovat
HAJ
Hlavně ať se pořádně vyléčí. Nic neuspěchat.
Reagovat
Blondie
noooooo :(
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A do....
Doufal jsem v lepší zprávu. Snad bude mít kvalitní léčbu. Hodně štěstí!
Reagovat
Ondřej.Jirásek
je to smůla... zrovna předevčírem jsem to řešil s kamarádkou (neuroložkou) a prý je to na 6-8 týdnů určitě, pokud to chce vyléčit stoprocentně... případně může pomoct cementování, které ale urychlí léčbu jen trochu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ahoj Ondro! Díky za info. Snad to půjde dobře a stihne přípravu na USO. Hlavně nic neuspěchat jako u holek
Pěkný víkend!
Reagovat
Mantra
O kvalitu léčby bych v tomhle případě neměl starosti
Reagovat
PaYaB
No peněz má už dost, tak snad si dobře vybere.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist