Lehečka roli favorita v Marseille nezvládl. Ve druhém kole prohrál s domácím Rinderknechem

8. 2., 21:29
Aktuality 4
ATP MARSEILLE - Jiří Lehečka (22) skončil na druhém turnaji po sobě překvapivě ve druhém kole na raketě soupeře z chvostu první světové stovky. Na halové akci ATP 250 v Marseille ztroskotal na domácím Arthuru Rinderknechovi (28) a nepotvrdil roli nasazeného hráče. Francouz zvítězil po téměř dvouhodinovém boji 7:5, 7:6, přestože český tenista v obou setech smazal manko 2:5 a utekl ze dvou mečbolů.
Jiří Lehečka končí na druhém turnaji po sobě ve druhém kole (© Profimedia)

Lehečka – Rinderknech 5:7, 6:7

Jiří Lehečka na začátku sezony v australském Adelaide slavil první triumf na okruhu ATP, z dalších dvou turnajů se ale poroučel ve druhém kole po nečekaných porážkách.

Na Australian Open jen pár dní po životním úspěchu podlehl americkému teengaerovi a 91. hráči světa Alexi Michelsenovi. Nyní v Marseille pár dní po výhře českého daviscupového týmu v kvalifikaci proti Izraeli a postupu na finálový turnaj nestačil na o šest let staršího Francouze a 94. tenistu světového žebříčku Arthura Rinderknecha.

Lehečka v prvním kole vyřadil zkušeného Belgičana Davida Goffina po odvrácení mečbolu a na zopakování scénáře si zadělal i ve svém druhém vystoupení.

V prvním setu dvaadvacetiletý český tenista vymazal ztrátu 2:5, ale za stavu 5:6 podruhé ztratil podání a do vedení šel Rinderknech. Druhá sada měla podobný průběh, Lehečka za stavu 3:5 přežil mečbol, když soupeř po svém druhém servisu neúspěšně zaútočil k síti a podání o další dvě výměny později ztratil.

Lehečka dostal druhé dějství do tie-breaku a ujal se vedení 3:1, Rinderknech ale i díky parádní výměně skóre třemi body za sebou otočil. Při druhém mečbolu Rinderknech znovu chyboval, při třetím už mu ale Lehečka pomohl úderem do autu.

Statistiky zápasu Jiří Lehečka – Arthur RinderknechStatistiky zápasu Jiří Lehečka – Arthur Rinderknech (@ Livesport)

32. hráč světa Lehečka letos včetně United Cupu a Davis Cupu odehrál 12 zápasů s bilancí 8:4 a až dnes na jihu Francie poprvé v sezoně neuhrál ani set. Příští týden by měl startovat na kvalitně obsazené pětistovce v nizozemském Rotterdamu.

Rinderknech ve čtvrtfinále vyzve Grigora Dimitrova. Bulharský tenista ve městě na Azurovém pobřeží odstartoval výhrou 6:1, 7:6 nad Američanem Sebastianem Kordou, kterému oplatil porážku z předloňského Washingtonu, a svou skvělou letošní bilanci vylepšil na 8:1.

Macháč vyzve Hurkacze

Z českých tenistů v soutěži pokračuje už jen Tomáš Macháč, který postoupil do čtvrtfinále ve středu po skalpech Andyho Murrayho a Lorenza Musettiho. O premiérové semifinále na okruhu ATP si v pátek zahraje se světovou osmičkou Hubertem Hurkaczem (h2h 0:0).

Nejvýše nasazený Polák ve Francii vykročil za obhajobou loňského triumfu výhrou 6:1, 6:4 nad Kazachem Alexanderem Ševčenkem.

Třiadvacetiletý Macháč je už mezi čtyřkou nejlepších ve čtyřhře. S Číňanem Zhizhen Zhangem ve čtvrtfinále zdolali 6:4, 3:6, 10:6 druhý nasazený finsko-australský tandem Harri Heliövaara a John Peers a do semifinále postoupili i na druhém společném turnaji, v Marseille se jim to povedlo pouhé dva týdny po Australian Open.

Výsledky turnaje ATP 250 v Marseille


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
baba
kdepak, J2rka zápasí s hlavou na big pointech a pak hraje hrozně škrobeně, chybí ta lehkost bytí ...pozitivum je, že 2 x dokázal smazat manko, ale ten první set byl podle mě klíč, místo gballu 6:5 15:40 , prohra na 7:5. Tam se lámal chleba.
Reagovat
Ondra979
no jo nic moc J2rka..jak se psalo vedle, ze trochu "Berdychovati" tak mozna na tom neco je, na druhou stranu do Berdy ma jeste strasne daleko a podle me jeho urovne nejspis nikdy nedosahne..nicmene ma rozhodne na vic, nez predvadi ted..tak uvidime jak se s tim popasuje, ale na stabilniho clena top30 ho zatim nevidim, spis bude nekde mezi 30-50, na to nema stabilni vykonnost
Reagovat
Pe3k
Viděl jsem většinu z jeho posledních zápasů a nemám pocit, že se s tím dostane/udrží v top 30. Začínám být skeptický co se týče Lehečky. Na druhou stranu je mladý a potenciál tam určitě je. Berdych mu je prd platný, spíše by měl najmout nějakého mentálního kouče nebo něco podobného. Naštěstí tam máme ještě Macháče a Menšíka. Makáč už má 23 a zatím nic moc nepředvedl, snad se teprve rozjíždí no a Menšík má z nich asi potenciál největší, ale to taky nemusí nic znamenat.
Reagovat
Ondra979
nj ja trochu taky..Mensik ma urcite nejvetsi potencial, a Makac se ted zlepsil takze aspon neco
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist