Lehečka si o finále v Kazachstánu nezahraje. Zastavil ho srbský mladík Medjedovič

1. 10. 2023, 09:27
Aktuality 12
ATP ASTANA - Jiří Lehečka (21) v kazašské Astaně počtvrté v kariéře do semifinále turnaje ATP nepostoupil. V boji o něj čtvrtý nasazený Čech nestačil na Hamada Medjedoviče (20), srbský mladík zvítězil 6:3, 6:4 a vyrovnal své maximum z letošního Gstaadu. O premiérové finále se utká se Sebastianem Kordou, nebo Tallonem Griekspoorem.
Jiří Lehečka (© Profimedia)

Jiří Lehečka si letos zahrál první grandslamové čtvrtfinále (Australian Open) či první finále na okruhu ATP (Winston-Salem) a ve světovém žebříčku se vyšplhal na 29. místo.

Dočkal se i pozvánky na štědře dotovanou exhibici Laver Cup, ale také vzhledem ke zdravotnímu stavu se v závěru sezony chce soustředit na individuální turnaje a ještě vylepšit své současné postavení.

Na halovém klání ATP 250 v Astaně byl nasazenou čtyřkou a patřil k favoritům, svou roli ovšem nepotvrdil. Kazašskou metropoli opouští s bilancí jedné výhry a jedné porážky. Po skalpu Jegora Gerasimova ve čtvrtfinále nestačil na Hamada Medjedoviče.

Jednadvacetiletý mladoboleslavský rodák nedokázal proti 120. hráči žebříčku Medjedovičovi proměnit ani jeden ze čtyř brejkbolů. Sám čelil hrozbě ztráty servisu jen dvakrát, ale na rozdíl od svého soupeře byl pokaždé neúspěšný.

Lehečka po hodině a čtvrt prohrál 3:6, 4:6 a utrpěl první porážku po čtyřech vítězných zápasech, z nichž tři zaznamenal při českém triumfu v základní skupině finálového turnaje Davis Cupu ve Valencii.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Dvacetiletý Srb Medjedovič postupem do semifinále vyrovnal svůj nejlepší výsledek na okruhu ATP z červencového klání na antuce ve švýcarském Gstaadu.

Griekspoor – Korda 4:6, 6:4, 3:6

Soupeřem Medjedoviče bude Sebastian Korda, který vyhrál třísetovou bitvu nad nejvýše nasazeným Nizozemcem Tallonem Griekspoorem. Vyrovnaný zápas, ve kterém oba hráči až výjimečně podávali, a dohormady nastříleleli 23 es (11:12), rozhodl moment ve třetí sadě, kdy Američan využil druhý z brejkbolů za stavu 3:2 a následně už dopodával k vítězství.

Pro Kordu je již to druhý postup do semifinále na asijském turné v krátkém sledu. Před týdnem v něm ale v Ču-chaji podlehl Karenovi Chačanovovi.

• ATP 250 ASTANA •
Kazachstán, tv. povrch / hala, 1.093.360 dolarů
nedělní výsledky (01. 10. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Medjedovič (Srb.) - Lehečka (4-ČR) 6:3, 6:4

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
mamina
Začínám mít pocit, že je něco špatně s jeho stylem hry. Ženy nové vedení lákalo jeho původní styl? Prostě se mi zdá, že to není on.
Reagovat
mamina
Začínám mít pocit, že je něco špatně s jeho stylem hry. Žeby nové vedení lákalo jeho původní styl? Prostě se mi zdá, že to není on.
Reagovat
Krisboy
To ten med opravdu tolik pomáhá? Pokud vím, cpe se tím i Djokovič smile
Reagovat
arvncr
Bude to spíš náhoda. Já jsem v dětství med jedl často, dával jsem si ho i do čaje a dnes jsem v prestižních intervesnických zápasech dědků 40+ rád, když vyhraju aspoň jeden zápas ze tří.
Reagovat
hanz
Lehečka je přeceňovanej hráč, občas někoho postraší, ale jinak vyletí s nějakýma amatérama... z toho nic extra nebude...
Reagovat
Dobry-den
Chybí tam vyrovnanost a hlava. Ale v té třetí desítce se motat může, to zas jo...
Reagovat
GaelM
Může, ale jen do AO. Pak bude rád za top50.
Reagovat
SydneyOpen
Ach jo... škoda, nějaký "pořádný" průlom nebo titul by to taky chtělo, tyhle prohry jsou zbytečné...
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
Titul? Tak k těm má hodně daleko, zatím může být rád za pár vyhraných zápasů.
Reagovat
davelake22
Spíše nedošlo k překvápku ;-)
Reagovat
Hector17
2,9 bylo zdarma nosmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist