Lehečka v Liberci vydřel postup do 6. finále challengeru

6. 8. 2022, 14:46
Aktuality 4
CHALLENGER LIBEREC - Jiří Lehečka na domácí antuce v Liberci zdolal 6-4 6-7 6-4 francouzského teenagera Giovanniho Mpetshiho Perricarda a pošesté v kariéře postoupil do finále challengeru. O celkově třetí titul si 20letý Čech zahraje se svým vrstevníkem Španělem Nicolasem Álvarezem.
Jiří Lehečka

Jiří Lehečka si v červenci zahrál dva turnaje ATP a připsal si na nich tři výhry, než prohrál s členy širší světové špičky Casperem Ruudem a Robertem Bautistou. 

Nabyté sebevědomí nyní prodává na domácí challengeru v Liberci, kde si poradil již se čtyřmi soupeři. Po Němci Kuhnovi, Indu Nagalovi a krajanu Kopřivovi v dnešním semifinále udolal 6-4 6-7 7-6 o rok a půl mladšího francouzského kvalifikanta Giovanniho Mpetshiho Perricarda.

Lehečka odvrátil Perricardovi všechny tři brejkboly, sám však z 13 stejných šancí využil jedinou, a to hned v úvodním gamu.

Finále challengeru si Lehečka zahraje pošesté v kariéře a podruhé v sezoně, v dubnu v rakouském Mauthausenu v něm neuspěl. Tituly slavil loni v Tampere a Bukurešti.

V nedělním finále Svijany Open s jen o půl roku starším Nicolasem Álvarezem. Španělský tenista v druhém semifinále udolal 6-1 2-6 7-6 dalšího mladíka Fina Ottu Virtanena.

 

Ve finále čtyřhry dnes neuspěla domácí dvojice Roman Jebavý a Adam Pavlásek. Rakouskému páru Neil Oberleitner a Philipp Oswald Češi podlehli 6-7 2-6, přestože v prvním setu vedli 4-1.

• CHALLENGER LIBEREC •
SVIJANY OPEN

Česko, antuka, 45.730 eur
sobotní výsledky (06. 08. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Lehečka (1-ČR) - Mpetschi Perricard (Fr.) 6-4 6-7(5) 7-6(5)
Álvarez (Šp.) - Virtanen (Fin.) 6-1 2-6 7-6(4)
• Čtyřhra - finále •
Oberleitner/Oswald (Rak.) - Jebavý/Pavlásek (3-ČR) 7-6(5) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
EllNino
Čekal jse drama a taky že jo :) Ty servisy od Mpetschiho jsou dechberoucí, jsem zvědav, jestli tu je nějaký následník Izzyho, Raonice, Opelky ...

Jirku čeká ve finále úplně jiný tenis, s Alvarezem Varonou už jednou prohrál, snad se mu to podruhé povede trochu lépe, byla by škoda to tu nedoklepnout :)

Gratulace!!
Reagovat
George_Renel
Gratulace, ale chvílemi jsem už měl strach, že si to nechá protéct mezi prsty. Přece jen těch zmařených šancí bylo až příliš.
Finálový soupeř by mohl být méně složitý.
Reagovat
Krisboy
Bylo to těsný. Francouz se po vlaznejsim začátku slušně rozjel a bylo to drama až do konce. Ale je to tam a pořád věřím, že to vyhraje celé.
Btw. Mpetshi střílel servis až 232kmh. Jednou dal dokonce 244, ale to byl aut. Je to vůbec možné, nebo občas to měřící zařízení fixluje? Tohle už je na úrovni Roddicka a dalších zabijáků a tomu klukovi je 19...

Každopádně J2rkovi gratulace a snad to večer dají i Jebák a Adamem smilesmile
Reagovat
Krisboy
Kde se mi tam prosatana vzala ta vlajka? Mělo být smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist