Lehečka v Petrohradu prošel do čtvrtfinále, Kolář v Itálii nevyužil čtyři mečboly

10. 3. 2021, 15:53
Aktuality 2
ATP CHALLENGER TOUR - Jiří Lehečka v Petrohradu ani ve svém čtvrtém zápase neztratil set, 19letý český kvalifikant dnes za necelou hodinu přehrál nasazenou pětku Rudolfa Möllekera a podruhé v kariéře na této úrovni prošel do čtvrtfinále. K postupu mezi nejlepší osmičku měl blízko i Zdeněk Kolář, ale v italské Bielle proti nasazenému Jurijovi Rodionovovi nevyužil ani jeden ze čtyř mečbolů.
Profily hráčů
Jiří Lehečka (© Prosperita Open)

Jiří Lehečka v Petrohradu startoval i v minulém týdnu a vypadl ve finále kvalifikace, v tomto týdnu ovšem v ruské hale vyhrál už čtyři duely a ani v jednom neztratil set. Devatenáctiletý Čech v hlavní soutěži nejprve vyhrál souboj kvalifikantů s Matijou Pecotičem a dnes přehrál 6-2 6-3 Rudolfa Möllekera.

Premiérový vzájemný duel s nasazeným německým tenistou měl od začátku pod kontrolou, v utkání odvrátil oba brejkboly a aktuálně 226. hráče světa vyřadil za necelou hodinu.

O vyrovnání svého maxima na challengerech bude Lehečka, který na konci února triumfoval na okruhu ITF, ale až v tomto týdnu si připsal svá první letošní vítězství v hlavních soutěžích challengerů, bojovat proti turnajové dvojce Dmitrimu Popkovi.


Kolář v Bielle nevyužil mečboly
Blízko k postupu do čtvrtfinále měl také Zdeněk Kolář, který startoval na souběžně hraném challengeru v Bielle. V italské hale měl dnes čtyři mečboly (všechny na returnu), tři za stavu 5-4 v rozhodující sadě a další v tie-breaku, nakonec ale s nasazeným Jurijem Rodionovem po třech hodinách prohrál 2-6 6-4 6-7(7).

Čtyřiadvacetiletý Kolář si své poslední čtvrtfinále zahrál loni v září na domácím antukovém challengeru v Ostravě. Od té doby se však nesmírně trápí a vyhrál jen čtyři z 20 duelů.

V hlavní soutěži dvouhry tak pokračuje už jen Jonáš Forejtek, jenž si zítra o čtvrtfinále zahraje v souboji kvalifikantů s Akirou Santillanem.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
EllNino
Jirkovi velká gratulace, čtvrtfinále je už celkem úspěch :)

Zdeněk je truhla :/
Reagovat
Kanar
ZK fakt škoda, chtělo to toho jednoho mečouna zaseknout! Tvrdě odbojovaný, ale bohužel bez vítězství. Teď se to chce zakousnout a příště to urvat. Do ČT težká cesta - tradičně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist