Lendl bude v USA pomáhat připravovat talenty

10. 11. 2015, 14:56
Aktuality 50
Ivan Lendl začal spolupracovat s tenisovou asociací USA. Jeden z nejlepších hráčů historie bude pomáhat tamním juniorům a má vychovat budoucího šampiona. Osminásobný grandslamový vítěz bude pracovat s několika talenty ve věku kolem 15 let, se kterými stráví zhruba 50 dnů v roce.
Ivan Lendl

"Baví mě práce s mladými hráči, dá se jim hodně pomoci. Baví mě sledovat, jak se učí. Mají spoustu otázek, zkoušejí různé věci. Mají snahu se zlepšovat," řekl pětapadesátiletý Lendl agentuře AP.

Bývalá světová jednička a vítěz 94 turnajů trénoval do loňského jara dva roky Andyho Murrayho a pomohl mu vyhrát dva grandslamy. Pak odmítl Tomáše Berdycha a od návratu k trénování ho odradila časová vytíženost i problémy s kyčlemi.

Stejně jako Lendl by měli nově juniorům v rámci programu USTA pomáhat i další bývalí hráči Mardy Fish a Jill Craybasová.

pva, ČTK

Komentáře

50
Přidat komentář
smazaný uživatel
ale to vypada velmi slibne, no konecne, John tu potapejici se lodicku vecne zachranovat nebude! :-) Tak hodne stesti a at se dari - i kdyz, o Ivana se nebojim, spis o ty decka. Predstavila jsem si zive svuj pocit pod hrejivym pohledem v jeho laskave tvari.. :-)))
Reagovat
FulnekUltras
je Ivanovo místo už třicet let - takže pro mě nic nového... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
blixa
Americký tenista českého původu. Vo co go ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Omg...

Takže, ak by si dnes dostala ponuku pracovat v Londýne za 3K, tak by si to odmietla kvoli zrade vlastnej krajiny?..
Reagovat
rod_laver
Vždyť na to nemá smysl ani reagovat, když vezmu v potaz okolnosti Ivanova odchodu do USA atd. Krom toho myslím, že svůj dluh společnosti už splatil. Ivanovi přeji mnoho úspěchů, věřím, že těch úspěchů bude spoustu, pokud vydrží (on a hlavně svěřenci).

K těm 3k - 3k liber bere v hrubém prvoroční koncipient ve středně velké londýnské advokátce/poradenské firmě, není to žádný velký deal. Ale vím, jak jsi to myslel.. I když i o tom se může carodejce zdát :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, až keď som odoslal príspevok ma napadlo, že 3K sú vlastne peniaze; ktorý by cloveka motivovali skor zostat doma, nez odist von :)...
Reagovat
rod_laver
Na druhou stranu, pokud bych měl z odborné stránky podobné dvě nabídky - z Londýna nebo z Prahy s tím, že bych měl kupní sílu v Londýně trošku nižší, i tak bych Londýn bral, je to na pár let obrovská zkušenost.

K těm třem 3k - k životním nákladům v Londýně

http://www.ft.com/cms/s/0/3f707420-42f7-11e4-9a58-00144feabdc0.html#axzz3rANkEeKz

"London ranked most expensive city globally". Je šílené, jak je Londýn dražší a dražší, hlavně v oblasti ubytování. Myslím, že Londýňany celkem drtí nájmy (tisíc liber za sdílený pokoj v centru nebo dva tisíce liber za mezonet 2+1 nebo 3+1 je běžná cena) + vyšší daňové zatížení a moc ti na živobytí nezbude :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som v Londýne žil v rokoch 05-07 a tie ceny boli vtedy polovičné..To len na ilustráciu, akým tempom ceny stúpaju...

Sestra tam je dodnes, zobrala si hypo na 290K, za čo má dvojizbák od štvrtej, no skor piatej zóny vyssie..Psychho..
Reagovat
slacker
se muze vratit dratenicit
Reagovat
Roger_Federer
Umyvals nadobi??
Reagovat
smazaný uživatel
Nie, to je pre analfabetov...:)

Robil som v hotelovom bare na Regent street, mali sme tam skvelých hostí, ako Iron Maiden, Alice Coopera, Madonu, alebo Franka Lamparda...Nič pre teba :)
Reagovat
Roger_Federer
To jsou lidi z odpoledni?
Reagovat
tito
Super zkušenost.
Reagovat
gigin
Kdo z Mejdnů tam chodil?
Reagovat
smazaný uživatel
Čo je mejdnú?..:)
Reagovat
mrafe
iron maiden
Reagovat
smazaný uživatel
Jaj, mejdnú..:)..Zabrzdený som...

Bola tam akcia British academy awards..Bola tam aj kapela Iron Maiden, ja nejsom moc ich fanúšik, takže mená ti nepoviem..Ale viem, že pomerne často si odskakovali na toaletu, predpokladám za smrkacím účelom, rozšantení boli..:)..A mal v ten večer prísť aj David Copperfield, ale neprisliel...Hoci mam podozrenie, ze tam bol, ale nechal sa zmiznúť :)

Madonna tam bola inokedy, ja som vtedy nepracoval, ale šéf baru sa s ňou opil a dostal za to padáka..
Reagovat
gigin
:DDDD S tebú je Peter vždycky sranda
Reagovat
rod_laver
:-)))
Reagovat
rod_laver
2005-2007 zlaté období, před finanční krizí a na Rogerově vrcholu :-))

Ale souhlasím, jsem se díval na bookingu na rezervace hotelů a ceny ubytování (a všeho) šly velmi nahoru.. já jsem strávil nějaký ten pátek také v Anglii, akorát studijně a severozápadněji :-)

Na první pohled těch 290k vypadá psycho, nicméně bych se i vsadil, že doba návratnosti bude lepší než byt v novostavbě na okraji Prahy.. Zúčastnil jsem se kolaudace 2+1 mezonetu na Clapham Junction, kdy pořizovací cena v té době byla cca 15 mil. Kč, nicméně nájem činil 80 tis. bez poplatků, pořád mi to vychází lépe než v Praze.
Reagovat
FulnekUltras
Finanční krize??? Snad bankéřů, úvěrových poradců a podobné verbeže. Parazitní finančnický kapitalismus z pohledu většiny normálně pracujících lidí, kterým nenaskakuje hodinový výdělek po tisícovkách, skomírá permanentně. Jen ten iluzorní konzum, prvoplánový strach z popření vlastního léta zasutého hlubokého osobního omylu a všudypřítomná, existenciální autocenzurou živená mediální manipulace ho ještě drží jakž takž při životě... ;)
Reagovat
blixa
A jeje, už tě to zase bere. Setři prach z Gottwalda a Stalina, zazpívej si internacionálu, vezmi si večerní prášky a šup do hajan ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Včera jsem měl šílený REM-sen, že Maša udělala dva body, tak dneska to snad bude lepší... ;)
Reagovat
rod_laver
Mám ho v ignoraci, takže nevím, co odepsal, ale z tvé reakce tak nějak tuším, o co mohlo jít :-))
Reagovat
tito
Už tam letí
Reagovat
slacker
spravne ovecky - jen ignorujte aby jste nemusleli zapremyslet behem cteni "heretickych" prispevku na jakych falesnych dogmatech vase nazory stoji. je potreba si vybudovat automaticky obranny reflex, zavrit oci a usi.
Reagovat
Roger_Federer
Nemuzu mluvit za ostatni zdejsi ucastniky diskuze, ale me se ten"parazitickytrznikapitalismus", docela zamlouva.
Ostatnr predpokladam, ze taky nekydas hnuj v JZD u Franty.
Reagovat
tito
Rád si čtu oponenta, pokud jeho příspěvek má nějakou myšlenku, přínos. Jsem člověk pochybující a přemýšlím nad tím, co ostatní píšou. Ignoruji přispěvatele, kteří opakovaně píšou nudně, vulgárně, či vyloženě hloupě. A ohánění se ovcema také o něčem vypovídá.
Reagovat
slacker
Myslenska o medialni manipulaci je nudna, vulgarni nebo nudna?
Reagovat
VlS
Takže kdo není naxranej, bez peněz a budoucnosti je automaticky ovce? Tak to budu ovce rád, daleko raděj než naxranej a hladovej génius reformátor bez budoucnosti.
Reagovat
slacker
I ovce muze byt nasrana a bez penez
Reagovat
rod_laver
Správná volba. Toho pod tebou jsem si tam dal hned taky :-)
Reagovat
FulnekUltras
A v dolní části Václavského náměstí byl opět nastolen klid a pořádek.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby mu komanci nehazeli klacky pod nohy a v podstate ho vystrnadili, mozna ze by se neodstehoval na trvalo do US
Reagovat
slacker
A Kordovy hazel pod nohy klacky Klaus se Zemanem, ne?
Reagovat
VlS
A proč slučuješ Ivana s Kordou? Ivan emigroval v okamžiku, kdy mu chtěli zarazit cestování, protože si dovolil nepislechnout a na vzdory rozkazu z ČSTV se zučastnil exhibičního utkání v JAR ( Jihoafrická republika). Tak se holt už nevrátil, byl pár let "bez státní příslušnosti", vzal si Američanku a usadil se tam.
Reagovat
rod_laver
Krom toho, proč by Korda třeba nemohl začít trénovat americké talenty? To musí být věrný zemi, ve které se narodil, protože se v ní narodil?
Reagovat
VlS
Jistě, já jen, že Ivan měl k emigraci naprosto jasnej dobrej důvod.
Reagovat
slacker
Slucuji je protoze bez ohledu na domaci rezim oba se rozhodli tak jak se rozhodli. Svetoobcanstvi a odrodilstvi, ktere v dusledku znamnena nas postupny cesky upadek, protoze ti nejlepsi sve skusenosti nepredavaji nam ale cizim, a nam nezbyva nez se pretvorit na nejakou dalne vychodni periferii anlosasskeho sveta.
Reagovat
Jabadu
Ivan je ve skutečnosti tvůrcem současné tenisové dřiny. Takže o ní asi nejvíce ví. Tipl bych si, že jeho základní rada pro hvězdu zní:
"Tenisový zápas může trvat třeba 4 hodiny. Z toho se však hraje asi 1 hodina. A na tu hodinu se musíš soustředit. Aby se ti povedl úder, musíš mít celé, opakuji CELÉ tělo uvolněné!
Nasranej nebo nervózní hráč má tělo v křeči a nezahraje nic!"
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, teória mi ide..A čím viac sa snažím byť uvoľnený, tým viac som v kŕči...

A som si istý, že aj top hráči nie sú pri big pointoch úplne uvoľnení, dokonca by som povedal, že sú tiež nervózni...Podľa mňa je doležité nájsť sposob, ako čo najlepšie zahrať úder, alebo sériu úderov, keď je človek v strese...

Povedať, buď uvoľnený a hotovo je totálne neefektívne, nič neriešiace..
Reagovat
FulnekUltras
Asi největší roli tady hraje sebedůvěra - mám (nemám) na to protistranu přetlačit...kdo cítí potřebnou vnitřní sílu, klíčový moment obvykle zvládne, resp. vyloženě nepodělá...
Reagovat
slacker
Zrada, odrodilec pomaha jen cizakum a cechum ne.
Reagovat
Herbert_Hoover
Češi nejspíš nemají perspektivu :)
Reagovat
Jan
Nebo peníze.
Reagovat
VlS
Řek bych, že Češi žijou na blbým kontinentu pro Ivana.
Reagovat
Fandina
Také myslím.
Reagovat
Herbert_Hoover
Škoda, mohl se ujmout třeba Fritze :)
Reagovat
spaniel
Pak by to bylo "Nebaví mě to, nedá se mu pomoci. Nebaví mě sledovat, jak se nic nenaučí. Všechno ví, nic nezkusí. Nemá snahu se zlepšovat" řekl pětapadesátiletý Lendl agentuře AP.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist