Lepchenková je čistá, podle ITF neporušila dopingová pravidla

21. 9. 2016, 12:25
Aktuality 25
V pondělí vypadla v Tokiu hned v prvním kole, ale přesto si tento týden připsala Varvara Lepchenková jedno důležité vítězství. Mezinárodní tenisová federace (ITF) zbavila Američanku obvinění z dopingu a umožnila jí pokračovat v kariéře.
Varvara Lepchenková

Aktuálně 79. tenistka světa měla na začátku letošního roku v Brisbane pozitivní test na meldonium, které od 1. ledna patří na seznam zakázaných látek.

Třicetiletá Lepchenková byla v březnu provizorně suspendována, ale úspěšně se proti distanci odvolala s tím, že tablety s meldoniem přestala brát zhruba 20. prosince 2015. Jak ITF uvedla v dnešním tiskovém prohlášení po konzultaci se Světovou antidopingovou agenturou (WADA), tvrzení rodačky z Taškentu odpovídá množství látky v jejích vzorcích.

"ITF uznala, že Lepchenková nenese na porušení pravidel vinu, a že tedy není důvod k zastavení činnosti," uvedla ITF. O výsledky z Brisbane a odpovídající prize money však tenistka přišla.

První a nejslavnější sportovkyní, která měla pozitivní test na meldonium, byla Maria Šarapovová. Pětinásobná grandslamová vítězka přiznala, že meldonium užívala i po 1. lednu, a dostala dvouletý distanc. Sportovní arbitrážní soud (CAS) rozhodne o jejím odvolání proti trestu v prvním říjnovém týdnu.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

25
Přidat komentář
Frick
Prd víme, zda to může vůbec pomoci ke zlpešení výkonu. Jeden řiká A, druhý B a pravda bude u C. Dokonce ani já nevim, přestože všichni dobře víte, že jsem dost chytrý člověk.
Reagovat
FulnekUltras
proti steroidům neškodný čajíček - silnější energit
Reagovat
Krisboy
Pravda. Jestliže to nevíš ani ty, opravdu nemá cenu se v tom šťourat. Musí to být nesmírně složité.
Reagovat
Meceon
komedie...fraška,hnus....a nezapomente rusce napálit aspon 4 roky
Reagovat
Krisboy
Každej holt není tak blbej jako Marfuša.
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak
Reagovat
kada.tom
přesně :-)
Reagovat
blixa
Ono nejde o blbost ale o množství látky v nálezu. Marie by to na prosinec neukecala.
Reagovat
slacker
o mnozstvi nejde, ale o spravny "tridni" puvod
Reagovat
VlS
Slackere, a kdo má ten správnej třídní původ? Ty považuješ Mašu za Rusku? Proč proboha? Kšefty má v Americe, daně platí v Americe, všechny vazby má v Americe, právníky má v Americe, IMG má v Americe, kapitál má v Americe, firmu má v Americe - co z ní zůstalo z Rusky? O nejvíc peněz v souvislosti s Meldoniem přijdo americký firmy a nejvíc na tom, jak jí z toho vysekat dělá americká IMG a její právníci. Vedle ní je třeba Christina Mc Halle pendrek jaká Američanka, o Přivandrovalkyni Varvaře ani nemluvě. Nebo si myslíš, že se po jariéře vrátí do Ruska? Tak vo to teda strah nemám.
Reagovat
FulnekUltras
Pro patřičně demagogickou manipulaci s veřejným míněním je ovšem Maria ruská dostatečně.
Reagovat
Stan_Borowitz
Americká milionářka původem z Ruska...
Reagovat
slacker
Stale je to ruska obcanska ktere se nechce ke sve vlasti a Putinovy obratit zady.
Vsak z jine aferu s olympiady a ruskych ateltu je studenovalecnicke "sdeleni" jasne. Vzdejte se ruska a ruskeho obcasntvi pak na vas budeme opet "hodni".
Reagovat
Stan_Borowitz
Je to především chladná pragmatička, která si nechala ruské občanství jen proto, aby z něj mohla ve vhodných chvílích těžit, například tím, že bude hrát hru ubližované Rusky, když to bude třeba...

Jinak ale Čína je pro USA ve všech ohledech daleko větší hrozbou než Rusko, čím to je, že se to Meldonium a podobné sračky nenašly hlavně u Číňanů?
Reagovat
FulnekUltras
Čína zatím nemá vojenskou základnu na Tchajwanu, přestože historicky by jí v tom nic nebránilo.
Reagovat
Krisboy
- to je právě ta její blbost. Lepchenko, když se meldo ocitlo na seznamu, to brát přestala. Marfuša ne, radši ze sebe udělala totální kravku na tiskovce.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hlavně, že se kolem toho dělaly takové tajnosti, když se o tom dávno vědělo a sama Lepchenko blokovala všechny uživatele na Twitteru, co použili její nick a slovo meldonium... Taky je zajímavé, že jí odeberou body a peníze jenom za Brisbane, zatímco AO, Dubaj a Dauhá se jí dál budou počítat...
https://twitter.com/VladasLasitskas/status/778326514618204161
Reagovat
blixa
Jako vůbec nechápu, proč se jí odebírají body a PM za Brisbane. Měla by se odvolat k CAS.
Reagovat
VlS
A uhrála tam něco?
Reagovat
blixa
Prohrála ve QF s Karličkou, takže něco jo.
Reagovat
VlS
Pak tomu nerozumím
Reagovat
freeteepek
Odebírají se jí proto, že měla v těle zakázané látky. V dalších turnajích už tomu tak zřejmě nebylo, takže o další uhrané body nepřišla.
Kvůli tomu, že se jednalo o nepatrné množství, nedostala distanc. Kdyby si před turnajem v Brisbane nechala udělat soukromě testy, tak by nejspíš vůbec nenastoupila a tohle by se neřešilo. To zase nechápu já.
Reagovat
VlS
Takhle to asi smysl dává.
Reagovat
smazaný uživatel
WADA prohlásila,že limitní množství v lednu nebude sankcionovat,takže se divím i tomu,že jí odebrali body i money za Brisbane
Reagovat
Haitik
Takže mě ta mrcha prostě blokla zbytečně :DD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist