Linda Fruhvirtová na WTA 125k v Soulu prošla do čtvrtfinále. Mladší Brenda neuspěla

23. 12. 2021, 10:34
Aktuality 25
WTA 125k SOUL - Linda Fruhvirtová na akci WTA 125k v korejském Soulu přehrála domácí nasazenou šestku Su Jeong Jang a postoupila do čtvrtfinále. O své největší semifinále se 16letá Češka utká s Ruskou Jekatěrinou Kazionovovou. Její o dva roky mladší sestra Brenda na svém prvním profesionálním turnaji skončila ve druhém kole.
Linda Fruhvirtová

Sestry Fruhvirtovy po sérii juniorských turnajů, na kterých se třikrát střetly ve finále, uzavírají sezonu 2021 na akci žen. Letošní Vánoce zřejmě stráví v Jižní Koreji, kde tento týden startují na podniku WTA 125k v Soulu.

Zatímco 16letá Linda už má celkem bohaté zkušenosti s dospělými turnaji, na kontě čtvrtfinále na nejvyšší tour a dva triumfy na okruhu ITF, o dva roky mladší Brenda díky divoké kartě absolvovala svůj vůbec první podnik na profesionální tour.

Obě do korejské akce vstoupily suverénním vítězstvím a Linda dnes našla recept na 215. hráčku světa Su Jeong Jang, nasazenou domácí naději za hodinu a tři čtvrtě přehrála 7-5 6-3. O své největší semifinále si zahraje s Ruskou Jekatěrinou Kazionovovou.

Brenda, která se rovněž řadí mezi nejlepší juniorky světa, o postup do čtvrtfinále bojovala hned po své sestře, ale na rozdíl od ní úspěšná nebyla. S nasazenou osmičkou a aktuálně 262. ženou světového pořadí Juki Naitóovou z Japonska prohrála 4-6 2-6 a s turnajovou jedničkou a bývalou světovou desítkou Kristinou Mladenovicovou se nestřetne.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
Antoninek
Brenda hrala proti holce co pul roku nevyhrála zápas až tady s místní korejkou, takže trochu škoda, každopadně dobrá zkusenost a držím palce dál a Linda měla holku co prohrala se Sarou Bejlek 6:1 ve tretim tady v Praze a s Lindou Noskovou 6:2, 6:3 takže potvrdila roli favoritky. Hodně štěstí v dalším kole.
Reagovat
SydneyOpen
jsi trapný, asi tě zklamu ale tvůj trapný komplex z holek si tady nevyléčíš smile
Reagovat
Antoninek
S tou trapností to tu už někdo psal ... něco k tématu, nebo nezvládáte emoce? Zrovna na vánoce je to škoda, každopádně štastné a veselé.
Reagovat
makro99
Aktualne presne pro nas :)
https://sport.aktualne.cz/tenis/neporazitelne-sestry-i-fanynka-sereny-na-svetovy-tenis-se-va/r~ea910948629611ec8a900cc47ab5f122/
Reagovat
SydneyOpen
Linda paráda, upevnění Top 300 a další kolo taky velká šance. Brenda má ještě čas, příští rok se může teprve pomalu zabydlovat na turnajích ITF.
Reagovat
Dobry-den
Tak supertalent Brenda pohořel. Čekal jsem vyrovnanější boj. smile
Reagovat
Mony
Může teď podpořit sestru
Reagovat
SpacialRecognition
ve čtrnácti letech? Přeci jen, tenis je daleko fyzičtější sport než v minulosti, a rozdíl mezi 14letou a 20letou je markantní.
Reagovat
tommr
mě víc překvapil velmi dobrej výkon Naitaový. Brenda má ještě času dost ...
Reagovat
Dobry-den
Ještě dodám, že Brenda selhala v roli celkem výrazné kurzové favoritky, o to je toto zklamání větší. smile
Reagovat
tommr
Brenda je zatím o něco horší než skvěle hrající soupeřka ...
Reagovat
makro99
Hmm, Brenda to bude mít těžký... očekávání jsme měli velký; ale realisticky přece jen, je to 1. turnaj mezi ženama, ve 14ti - soupeřka je o 6 let starší, ranking 260; a když ty juniorky debutují na těch 10kách v Monastiru, tak ty soupeřky jsou většinou výrazně horší rankingy...
Reagovat
Mony
Hele, Japonka to sice více řeže, ale taky kazí, na rozdíl od Korejky.. Pořád Brenda zije
Reagovat
Andrew89
Je o neco malo horsi,ale japonks ma taky dost stesti na prasatka v relativne dulezitych bodech:D
Reagovat
makro99
no já myslím, že ten fyzický rozdíl už je hodně viditelný... pro Brendu dobrá škola;
Reagovat
Andrew89
Hrala vslmi dobre,na pohodu dopodavala. Souperka uplne lehka nebyla,nedala ji nic zadarmo. Ted se tesim na Brendu:)
Reagovat
tommr
jj Linda dneska předvedla velmi dobrej výkon. Dalo by se jí vytknout snad jen slabší využívání brejkbolů, ale soupeřka jí prostě nic nedarovala a Linda si to musela všechno vydřít ...
Reagovat
Andrew89
Naprosto souhlasim,ale ty BP ji zadarmo nedala,tak ji to nevycitam:)
Reagovat
ladinec
nemáš link na brendu?
Reagovat
Matej4732
Reagovat
Matej4732
je to teda bz skóre, ale alespoň něco
Reagovat
Mony
Alespoň budeš počítat a neusnes..
Reagovat
makro99
skore tam je, u těch fotek :) díky, dobrej link
Reagovat
ladinec
děkuji
Reagovat
Andrew89
Ja koukam na tisportu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist