Linda Fruhvirtová: Se Serenou a Venus nás neporovnávejte. Na to je příliš brzy

23. 1. 2023, 13:45
Aktuality 0
Sedmnáctiletá Linda Fruhvirtová byla po osmifinálové porážce na Australian Open s Chorvatkou Donnou Vekičovou zklamaná, ale věřila, že v budoucnu dostane další šance. Pražská rodačka si v Melbourne vylepšila grandslamová maxima a zaujala tenisový svět stejně jako její patnáctiletá sestra Brenda, která prošla do hlavní soutěže z kvalifikace. Přirovnání k sestrám Venus a Sereně Willamsovým na tiskové konferenci ale odmítla.
Profily hráčů
Linda Fruhvirtová (© j48tennis.net)

"Je to samozřejmě čest, ale opravdu bych nás nesrovnávala se Serenou nebo Venus. Ony jsou legendy tohoto sportu. Když jsme byly mladší, vždycky jsme jejich zápasy rády sledovaly a byly naší inspirací. Nikdy jsme ale nechtěly někoho kopírovat," řekla Fruhvirtová.

V Melbourne vyřadila Australanky Jaimee Fourlisovou a Kimberly Birrellovou a poté také krajanku Markétu Vondroušovou. O dva roky mladší Brenda byla po postupu z kvalifikace nejmladší účastnicí turnaje. V 1. kole prohrála s o třináct let starší Aljaksandrou Sasnovičovou.

"Je pravda, že jsme také sestry a můžeme být dobré, ale uvidíme, co se stane. Myslím, že je příliš brzy na to, aby nás porovnávaly se Serenou a Venus," doplnila Linda Fruhvirtová.

Vítězka loňského turnaje v Čennaí a 82. hráčka světa si první grandslam sezony se sestrou po boku užila. "Bylo to speciální a jsem ráda, že jsem ji tu měla. Vloni jsme měly každá jiný program. Teď jsme ale byly pohromadě a užila jsem si to," řekla Fruhvirtová a dodala, že ji se sestrou spojuje stejná soutěživost. "Obě jsme bojovnice, ale jinak jsme každá jiná," uvedla s úsměvem.

Přestože ji osmifinálový neúspěch mrzel, zhodnotila debut na Australian Open pozitivně. "Byla jsem blízko a štve mě to, nicméně věřím, že v příštích letech budu mít další šance. Dokázala jsem si, že mám na to, abych bojovala o grandslamová čtvrtfinále," prohlásila Fruhvirtová.

Duel s Vekičovou ztratila v závěru třetího setu, kdy přišla o podání. "Soupeřka má dobrou formu, ale bylo to o pár bodech. Vím, na čem pracovat a jak se vrátit silnější," doplnila.

Po úspěšném vystoupení v Melbourne je rovněž připravená na větší pozornost soupeřek. "Čím více zápasů budu hrát, tím více hráček mě bude znát. Já se ale snažím hlavně zlepšovat svou hru a je mi jedno, zda mě znají nebo ne," dodala Fruhvirtová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist