Lisická si v Pattayi zahraje po více než roce v semifinále

1. 2. 2013, 23:22
Aktuality 22
WTA PATTAYA - Po divokém začátku turnaje se v dnešní čtvrtfinálové souboje obešly bez větších překvapení. Loňský souboj o finále si v Pattayi zopakují Maria Kirilenková a Sorana Cirsteaová, po více než roce se do semifinále dostala Němka Sabine Lisická a poprvé v kariéře si v Thajsku mezi nejlepší čtyřkou zahraje Ruska Nina Bratčikovová.
Sabine Lisická

V roce 2011 přidala Sabine Lisická do své sbírky druhý a třetí titul z turnajů WTA a zahrála si také ve wimbledonském semifinále. Loni ale úspěšnou sezonu zopakovat nedokázala, neboť ji sužovaly problémy s břišními svaly a zranění levého kotníku.

Svého prvního semifinále po více než roce se tak dočkala až tento týden v Pattayi. Bývalá světová dvanáctka, jež po neobhájení osmifinále na Australian Open vypadla z Top 50, se do něj dnes dostala po úspěšném obratu a výhře 5-7 6-3 6-2 nad Marinou Erakovicovou z Nového Zélandu.

"Nepodávala jsem dobře. Moje gamy při servisu byly vždy hodně těsné, ale téměř vždy jsem si podání dokázala udržet," komentovala Lisická. "Později mi to dodalo sebevědomí, když jsem byla brejk dole, nebo jsem prohrávala 15-30. Negativní věc se někdy může proměnit v pozitivní," dodala.

O finále se třiadvacetiletá Němka utká s Ruskou Ninou Bratčikovovou, jež dnes porazila 6-1 3-6 6-1 přemožitelku nejvýše nasazené Srbky Ivanovičové Japonku Ayumi Moritaovou a v 27 letech poprvé postoupila do semifinále.

Ve druhém zápase o postup do finále si to v repríze loňského semifinále rozdají nasazené Maria Kirilenková a Sorana Cirsteaová.

Druhá nasazená Ruska dnes zdolala 7-6 6-3 krajanku Jelenu Vesninovou, proti které v úvodní sadě odvrátila dva setboly a nakonec po zisku posledních pěti gamů vyhrála i čtvrtý vzájemný duel.

"Jelena se letos hodně zlepšila. Vypadá to, že na sobě tvrdě pracuje. Teď hraje jako hráčko Top 20," chválila 15. hráčka světa Kirilenková svou parnerku z fedcupové reprezentace. "První set byl hodně těžký, trval téměř hodinu a půl. Druhý set už byl z mé strany o něco lepší. Jsem ráda, že jsem postoupila dál," dodala snoubenka slavného hokejisty Alexandera Ovečkina.

Čtvrtá nasazená Rumunka Cirsteaová dnes zametla po setech 6-3 6-0 s Lotyškou Anastasijí Sevastovovou. "Na začátku to bylo velmi vyrovnané, ale po brejku na 4-3 jsem začala hrát mnohem lépe. Jsem velmi šťastná za to, jak tu na celém turnaji hraju," pochvalovala si Cirsteaová. "Moc se mi tento turnaj líbí. To je myslím důvod, proč tu hraju tak dobře," dodala.

- WTA INTERNATIOANL PATTAYA -
(Thajsko, tv. povrch, 235.000 dolarů)
páteční výsledky (01. 02. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Kirilenková (2-Rus.) - Vesninová (7-Rus.) 7-6(6) 6-3
Cirsteaová (4-Rum.) - Sevastovová (Lot.) 6-3 6-0
Lisická (5-Něm.) - Erakovicová (N. Zél.) 5-7 6-3 6-2
Bratčikovová (Rus.) - Moritaová (Jap.) 6-1 3-6 6-1

Semifinálové dvojice:
Bratčikovová - Lisická, Cirsteaová - Kirilenková

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
Heather_Fedex
koukam, ze sorana dostava slusny narez...
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, to teda jo. :( Makiri je lepší, nedělá tolik chyb. Přesto je ten výsledek 1. setu pro Soranu příliš krutý. Odpovídalo by spíš 6:2.
Reagovat
Heather_Fedex
budu prat kirilenko. uz je to pekne dlouho, co vyhrala posledni turnaj. tak snad ji to uz po tolika letech znovu vyjde
Reagovat
Fandina
Já přeji Sabče, už je potřeba aby zase šla nahoru ... Sabi go go go!
Reagovat
Heather_Fedex
davaj maruska!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Já přeju Soraně. Když už se turnaj nepovedl Aně, tak ať ho vyhraje její nejlepší kamarádka. :) Kdyby Sorana dneska prohrála, tak budu přát ve finále Makiri. Ale jestli vyhraje titul Sabine, budu jí to taky přát... Celkově jsou v tom semifinále docela sympaťačky. Mě může jenom mrzet, že tam není Anička. :(
Reagovat
Heather_Fedex
kirilenko je zase kamoska marusky sharapovy ;))
ale nebudu se zlobit, i kdyby to nahodou vyslo sorane. ale maria by si vazne po tolika letech titul zaslouzila
Reagovat
dadaft
tipuju MaKiri.
Reagovat
dadaft
preju Satine.
Reagovat
dadaft
* Sabine *
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím a taky snoubenka mého oblíbeného hokejisty. :) Ovšem Sorana u mě byla v žebříčku tenisových krásek pátá, zatímco Makiri šestá. Takže tím se musím řídit. :D Každopádně to bude pěkné pokoukání. Vidím, že dneska jsou z Pattayi streamy...
Reagovat
Heather_Fedex
monty, nevedela jsem, ze se ridis tvym zebrickem krasy. to znamena, ze kdyz hrajou proti sobe masa a vichka vic tlacis masu?
Reagovat
smazaný uživatel
To ne, řídím se tím až od 5. místa dolů. :) Těm prvním čtyřem fandím všem stejně... Masha je ovšem nejkrásnější, o tom není sporu. :)
Reagovat
Heather_Fedex
aha. jasne ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale pozor, může se to v průběhu roku měnit... Už vím asi o třech hráčkách, které tam nově zařadím. :)
Reagovat
dadaft
chci jména.
Reagovat
Heather_Fedex
kristina mladenovic? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Vy jste nějak zvědaví. :D No dobře... Tak bude tam Kristina Mladenovic, což asi není žádné překvapení. :) Myslím, že Kristina bude z těch novicek určitě nejvýš... Dál tam bude Genie Bouchard, na kterou jsem minule trochu pozapomněl. Teď si mě ale definitivně získala tím, že bude nosit kolekci od Mashy. :D No a taky tam bude Yanina Wickmayer, která se mi teď líbila v Paříži. Svůj podíl na tom má i Forehand, který psal, že jí to "pristane". Já s tím souhlasím... Sice nebude nějak vysoko, ale bude tam. :)

Tak snad jsem vás uspokojil. :D Můžou se samozřejmě promíchat i ta další místa, ale ty první čtyři zůstávají neměnné. :)
Reagovat
Heather_Fedex
monty, mozna bys v tom zebr. krasy nemusel menit zadna jmena, stacilo by ho rozsirit a vytvorit mozna top 40 nebo 50 ;)) chapes, aby ti pozdej nebylo nekterych devcat lito, ze tam nejsou...
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že si vystačím s tou třicítkou. :) Když si vezmu, že snad ani neznám všechny holky z první stovky žebříčku, tak padesát by bylo vážně moc. :D

Víš co, třeba magazín FHM dělá taky každý rok nový žebříček "100 nejvíc sexy žen světa" a taky to trochu obměňujou. :D
Reagovat
Heather_Fedex
ok, necham to na tobe ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Sabi!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist