Livesport Prague Open bude na antuce, finále je kvůli olympiádě na programu už v pátek

25. 4., 15:27
Aktuality 14
Červencový tenisový turnaj Livesport Prague Open se po čtyřech letech bude hrát znovu na antuce a jeho finále proběhne netradičně už v pátek 26. července. Důvodem změny jsou navazující olympijské hry, které začnou ve stejný den v Paříži.
Livesport Prague Open se bude hrát na antuce (© Profimedia)

"Vzhledem k tomu, že se náš turnaj koná krátce před olympiádou, domluvili jsme se s WTA, že letošní edici zase vrátíme na antukové dvorce," řekl ředitel turnaje Miroslav Malý. Také v Paříži se totiž počítá s červenou hlínou, turnaj pod pěti kruhy bude hostit grandslamový areál Rolanda Garrose. "Naším cílem je, aby i finalistky měly možnost osobně stihnout slavnostní zahájení her, které začne v pátek večer," dodal.

Ve Stromovce se proto bude hrát na čtyřech kurtech a i kvůli tomu by měly být eliminovány problémy s případným špatným počasím. Turnaj začne v sobotu 20. července kvalifikací a první zápasy úvodního kola se budou hrát už v neděli.

Ač se v Česku některé menší turnaje kvůli krizi Českého tenisového svazu musely rušit, Prague Open i díky partnerství se společností Livesport o zrušení neuvažoval. "Tenis máme rádi, spousta našich uživatelů ho sleduje a být u největšího tenisového turnaje v Česku je radost," sdělil Petr Vavrik, zástupce Livesportu, titulárního partnera turnaje.

 

Startovat by měly mladé naděje Bejlek, Valentová či Šalková

Konkrétní jména hráček zatím ještě nejsou známa, organizátoři ale mají v plánu dát prostor mladým českým nadějím. "Počítáme se startem Sáry Bejlek, Terezy Valentové, Laury Samson, Dominiky Šalkové a Lucie Havlíčkové. Jejich start můžu potvrdit, neboť to jsou všechno hráčky našeho klubu," prozradil Malý.

Již dříve potvrdila comeback na kurty na Prague Opem Lucie Šafářová, která by měla hrát čtyřhru společně s Bethanií Mattekovou-Sandsovou. "Včera jsme to ověřovali a obě s účastí počítají," přikývl Malý.

Na antuce se v Praze na kurtech pražské Sparty ve Stromovce hrálo naposledy v roce 2020 a tehdy se stala vítězkou Simona Halepová z Rumunska. Loni vyhrála na hardu Japonka Nao Hibinová, která ve finále přemohla Lindu Noskovou 6:4 a 6:1.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Livesport / Tomáš Rambousek

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
NereknuHele
Plíšková se zase odhlásí jako vždycky protože ji jde jenom o prachy
Reagovat
tommr
kdyby jí šlo jen o prachy tak se naopak nacpe kam to jen jde ...
Reagovat
hanz
No tipuju, že se zase všechny odhlásí těsně před jako loni...
Reagovat
com
Bude tam hrat Kájísek?
Reagovat
misa
Marie si na olympiádě s velkou pravděpodobností nezahraje, takže pro ni nebude dávat přechod tráva - antuka - beton smysl. Letošní ročník bez ní?
Reagovat
misa
Lucka si zahraje s Bethanií asi jen v té Praze. Protože Mattek Sands má teď perspektivní partnerství se svou krajankou Sofií, zrovna postoupily do 2. kola i v Madridu. Tahle dvojice má letos dva tituly a sezonu rozjetou na TM, navíc nikde nemusí čekat na volnou kartu. BMS nemá důvod k sentimentálnímu návratu - v profesionálním tenisu jde o peníze v první řadě.
Reagovat
PetaM
Je to tak, Lucie to psala na svém profilu. S Beth hrát nebude. Jen v Praze.
Reagovat
tommr
jen aby to nedopadlo jako posledně a Lucka zase nemusela na poslední chvíli odstoupit protože nesplnila všechny požadavky k hraní WTA zápasů ...
Reagovat
PTP
Před finálem by se mohlo provést rituální zbičování Kaderky před nastoupeným Výkonným výborem ČTS.
Reagovat
Ronnyx
Myslíš? To by se nejdříve muselo změnit kompletně celé vedení.
Reagovat
PTP
No tak ve Zprávách už máme kandidáta na prezidenta a ty ostatní figury taky klapnou
Reagovat
Ronnyx
V tom případě skvělé, začínám totiž být k těmto otázkám skeptický.
Reagovat
Ronnyx
Tak toto rozhodnutí se mi líbí a musím jedině vyjádřit pochvalu. . Na druhou stranu to však neshledávám jako čisté rozhodnutí pořadatelů turnaje neboť i v Hamburg, který se hraje ve stejném týdnu se bude finále hrát v pátek.
Myslím, že by to mohlo přitáhnout hráčky, které se budou chtít připravit na antuku pro OH a ještě stihnout nějaký zápas.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist