Livesport Prague Open se letos na pražské Spartě uskuteční v posledním červencovém týdnu

24. 2. 2022, 16:35
Aktuality 2
Pražský tenisový turnaj okruhu WTA se letos uskuteční poslední červencový týden. V areálu pražské Sparty ve Stromovce se bude Livesport Prague Open hrát v kategorii 250 podruhé na tvrdém povrchu a v termínu 25. až 31. července.

"Letošní termín výborně zapadá do programu hráček. Po Wimbledonu máme prostor k jednání s jeho favoritkami, pro další bude turnaj startem do části sezony na betonech a možností rozehrát se před americkými turnaji. Tradiční prioritou je opět start českých tenistek, kterým se na Spartě tradičně velmi daří," uvedl nový ředitel turnaje a klubu TK Sparta Praha Miroslav Malý.

Loni se akce uskutečnila o týden dříve a ve finále si vítězka grandslamového Roland Garros Barbora Krejčíková jasně poradila s krajankou Terezou Martincovou.

Na Spartě se turnaj WTA hraje od roku 2015 a od té doby měl čtyři domácí šampionky. Před Krejčíkovou jako první uspěla v roce 2015 Karolína Plíšková, o rok později Lucie Šafářová a v roce 2018 Petra Kvitová. Do roku 2019 se hrálo na antuce.

Uplynulé dvě sezony se v Česku hrály dva turnaje okruhu WTA. Po Praze se konalo v Ostravě J&T Banka Ostrava Open 2021, které loni spadalo do kategorie 500.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
tommr
dobrej termín pro smile naše hráčky ...
A protože se souběžně bude hrát jen další dvěstěpadesátka v polský Gdyni dá se očekávat i solidní účast zahraničnívh hráček ...
Hlavně ale doufám, že tou dobou už bude pokoj od všech buzerací ohledně kovidu a do areálu bude neomezenej přístup ...
Reagovat
PetaM
V klidu, v té době už covid vymýtí Rusové a turnaj se nebude konat v ČR, ale v nové a lepší SSSR. ;) Takže o covid fakt strach nemám :D :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist