Ljubičič zahájil oblíbený turnaj v Záhřebu výhrou

2. 2. 2009, 21:46
Aktuality 3
ATP ZÁHŘEB / JOHANNESBURG / VIŇA DEL MAR - Tenisový kolotoč nezastavuje. Sotva skončilo Australian Open, už se rozjely tři turnaje kategorie ATP Tour 250. Na halovém podniku v Záhřebu zahájil vítězně domácí Ljubičič, který v chorvatské metropoli ještě nikdy nechyběl ve finále.
Ivan Ljubičič

Devětadvacetiletý Chorvat Ivan Ljubičič může na svá nejlepší tenisová léta už jen vzpomínat, dnes však odstartoval svůj oblíbený domácí podnik v Záhřebu výhrou, když v prvním kole porazil Belgičana Christopha Rochuse 6-4 6-1. Vítěz premiérového ročníku 2006 v cestě za obhajobou loňského finále narazí na Troického nebo Bolelliho.

Dařilo se i dalším domácím hráčům. Druhý nasazený Marin Cilič, vítěz nedávného turnaje v Čennaí, si poradil s Arnaudem Clementem a ve druhém kole narazí na dalšího Francouze Florenta Serru. Startu na divokou kartu využil dvacetiletý Antonio Veic, který si ve třech setech poradil s Argentincem Caňasem.

Další neúspěch si připsal ruský tenista Michail Južnyj. Loni byl ještě hráčem Top 10, dnes si však připsal třetí porážku v řadě, když podlehl krajanovi Gabašvilimu. Šestadvacetiletý rodák z Moskvy se vinou neobhájení bodů za loňské čtvrtfinále v Melbourne propadl až do druhé světové padesátky.

Turnaj ATP se po 13 letech vrátil do JAR
Po třinácti letech se podnik okruhu ATP vrátil do Jihoafrické republiky. Hned v první hrací den se na rychlém povrchu v Johannesburgu dařilo domácím outsiderům. Nejdříve Rik De Voest vyřadil šestého nasazeného Španěla Ivana Navarra a následně svého krajana napodobil šestadvacetiletý Raven Klaasen. Ten vůbec poprvé nastoupil k zápasu na turnaji ATP a domácí fanoušky potěšil výhrou nad Španělem Ramirezem-Hidalgem.

Klaasena ve druhém kole čeká finalista Australian Open z roku 2006 Marcos Baghdatis. Osmý nasazený Kypřan dnes splnil roli favorita, když po setech 6-4 6-2 vyřadil jiného Jihoafričana Andrewa Andersona. Baghdatis však zaznamenal 7 dvojchyb a čelil celkem devíti brejkbolům.

Hraje se také na antuce ve Viňa Del Mar
První antukový podnik sezony byl zahájen v chilském Viňa Del Mar. Čtyři hlavní favorité v čele s domácím Fernandem Gonzalezem mají v prvním kole volný postup, ale už dnes se představil pátý nasazený Argentinec Juan Monaco, který nezaváhal v duelu s Francouzem Devilderem.

- ATP 250 ZÁHŘEB (Chorvatsko, hala / tv. povrch, 450.000 eur) -
pondělní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Čilič (2-Chorv.) - Clement (Fr.) 6-4 6-3
Veic (Chorv.) - Caňas (Arg.) 4-6 6-4 6-2
Gabašvili - Južnyj (oba Rus.) 6-3 6-4
Ljubičič (Chorv.) - Ch. Rochus (Belg.) 6-4 6-1
Gicquel - Serra (oba Fr.) 6-2 4-6 7-6(2)

- ATP 250 JOHANNESBURG (Jihoafrická republika, tv. povrch, 500.000 dolarů) -
pondělní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
García-Lopez (4-Šp.) - Phau (Něm.) 6-4 6-3
De Voest (JAR) - Navarro (6-Šp.) 6-3 6-4
Baghdatis (8-Kypr) - Anderson (JAR) 6-4 6-2
Mayer (Arg.)- Roitman (Arg.) 6-2 6-4
Greul (Něm.) - Crivoi (Rum.) 6-2 6-4
Klaasen (JAR) - Ramírez Hildago (Šp.) 6-3 7-5

- ATP 250 VIŇA DEL MAR (Chile, antuka, 496.750 dolarů) -
pondělní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Monaco (5-Arg.) - Devilder (Fr.) 6-2 6-4
Starace (It.) - Daniel (Braz.) 6-4 6-4
Gimeno-Traver (Šp.) - A. Martin 6-3 6-7 6-6 skreč M.
Chela (Arg.) - Andujar (Šp.) 6-0 3-6 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vím, že to nepatří právě k tomuto článku, za to se omlouvám (ale raději to dám sem, možná si pak mé otázky spíše někdo všimne): Včera jsem sledoval rozhovor s Berdychem na tn.cz... Kromě vysoce inteligentních otázek typu: "Nosíte trenýrky nebo slipy?"... anebo: "Jíte vlašák?" tam padl i zajímavý dotaz, na jehož pravdivost se chci zeptat zdejších tenisových matadorů: "Dobrý den, zajímal by mě Váš vztah s Rafaelem Nadalem? Potkáváte se na turnajích?Pozdravíte se? ...Vím, že o Vás prohlásil, že jste zlý člověk po Vašem vítězství na španělské půdě." Berdych: "Zdravíme se, nemáme spolu problém, občas spolu prohodíme pár slov. Tak jak jsem říkal, byly to jen emoce po zápase a myslím, že on sám toho lituje."... Ví někdo, jak to bylo? Já si na to napamatuju.
Celý rozhovor "na úrovni" (mnozí tazatelé si asi odskočili z fotbalu (Berdych? kdo to?) nebo zvláštní školy (Joo, ten slavni tenysta berdih) si muzete precist zde: http://web.nova.cz/rozhovory/?288085c=%7E&288085e=297541&297542o=70
Reagovat
smazaný uživatel
Na turnaji Masters v Madridu 2006 hrál Berdych s Nadalem. Domácí fandové hlasitě až nesportovně podporovali svého miláčka a Berdych jim po posledním míčku ukázal ať jsou ticho, že vyhrál on. Rafovi se jeho reakce k publiku nelíbila a řekl mu že to bylo "very bad". Nutno dodat, že Berdych byl v tom zápase lepší a Nadala přehrával. Tady je video.

http://www.youtube.com/watch?v=Iz9YZabt25c
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za odpověď a odkaz..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist