Lloyd po páté porážce skončil u daviscupového týmu Británie

17. 3. 2010, 20:56
Aktuality 0
Bývalý tenista John Lloyd odstoupil po nedávné porážce od Litvy z funkce kapitána britského daviscupového týmu. Bývalý manžel světové jedničky Chris Evertové prohrál jako kapitán od roku 2006 pět zápasů za sebou, což je nejhorší britská série v historii.
John Lloyd

K samotnému dnu se Británie přiblížila před deseti dny po porážce s Litvou, která má pouze tři hráče ve světovém žebříčku. Britové sice nastoupili bez své jedničky Andyho Murrayho, i tak byla prohra 2-3 ve Vilniusu brána za potupu. 

Za Brity do dvouher nastoupili James Ward a Daniel Evans, oba jsou však v žebříčku postaveni hůře, než litevská jednička Ricardas Berankis. Ten pro svou zemi získal dva body ve dvouhře.

Zatím neznámého Lloydova nástupce čeká baráž s Tureckem, které bude spolehat na 122. hráče světa Marsela Ilhana. Ostatní tenisté Turecka jsou absolutně neznámí. Poražený z tohoto souboje sestoupí do skupiny III euro-africké zóny, což je nejnižší daviscupová úroveň.

Pozici kapitána zatím odmítl Tim Henman, podle kterého na to teď není pravý čas.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist