Loňský finalista Raonic měl ve Stuttgartu plné ruce práce s kvalifikantem

11. 6. 2019, 14:16
Aktuality 6
ATP STUTTGART - Milos Raonic měl v prvním kole turnaje ATP ve Stuttgartu velké potíže. Loňský finalista zdolal kvalifikanta Alexeje Popyrina až po téměř dvouapůlhodinovém boji v tie-breaku rozhodující sady. Jeho dalším soupeřem bude bývalá světová pětka Jo-Wilfried Tsonga.
Milos Raonic

Milos Raonic odehrál poslední soutěžní zápas na konci března v Miami a kvůli zranění kolene musel kompletně vynechat antukové jaro. Na kurty se 28letý Kanaďan úspěšně vrátil na trávě, když dnes ve Stuttgartu, kde loni při svém debutu prohrál až ve finále s Rogerem Federerem, po setech 6-7(6) 6-4 7-6(4) vyřadil kvalifikanta Alexeje Popyrina.

Raonic přitom mohl utkání vyhrát ve dvou setech. V úvodním dějství totiž v tie-breaku vedl 6-3 a zápas si zbytečně zkomplikoval. V rozhodující sadě navíc musel dotahovat manko brejku a na kurtu strávil dvě a čtvrt hodiny.

Ve druhém kole čeká bývalého finalistu slavného Wimbledonu bývalá světová pětka Jo-Wilfried Tsonga. Nad Francouzem ve vzájemné bilanci vede 4-2.

Vydřenpou výhrou začal letošní travnatou část sezony také Gaël Monfils, který rovněž po dvou a půlhodinovém boji a dokonce po přežití mečbolu udolal 7-5 5-7 7-6 Steva Johnsona, s nímž vyhrál i třetí vzájemný zápas.

Ve druhém kole se francouzský tenista utká s dalším Američanem Denisem Kudlou, s nímž dosud nehrál.

Denis Shapovalov naopak končí na trávě ve Stuttgartu hned v prvním kole. Nasazený Kanaďan prohrál 5-7 4-6 s domácím Janem-Lennardem Struffem, na kterého letos nenašel recept ani potřetí.

První letošní zápas na trávě se nepovedl ani Australanu Nicku Kyrgiosovi. Loňský semifinalista podlehl 3-6 4-6 Italu Matteu Berrettinimu a z poslednícch pěti zápasů tak už počtvrté odešel jako poražený.

• ATP 250 STUTTGART •
Německo, tráva, 679.015 eur
úterní výsledky (11. 6. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Monfils (5-Fr.) - Johnson (USA) 7-5 5-7 7-6(6)
Raonic (6-Kan.) - Popyrin (Austr.) 6-7(6) 6-4 7-6(4)
Auger-Aliassime (7-Kan.) - Gulbis (Lot.) 7-5 6-3
Struff (Něm.) - Shapovalov (8-Kan.) 7-5 6-4
Fucsovics (Maď.) - Munar (Šp.) 7-6(5) 6-4
Brown (Něm.) - Millman (Austr.) 6-4 7-6(3)
Pouille (Fr.) - F. López (Šp.) 6-3 3-6 7-6(7)
Kudla (USA) - Galovič (Chorv.) 6-3 6-2
M. Berrettini (It.) - Kyrgios (Austr.) 6-3 6-4
Simon (Fr.) - Gojowczyk (Něm.) 4-6 6-2 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
EllNino
Ano, je to sice kvalifikant, ale poměrně nadějný mladý tenista :) Takže Miloš měl problémy docela oprávněně ..

Alex sice zatím výsledky moc nemá, ale zkouší to, hraje s těmi nejlepšími a myslím, že u něj je to jenom o sebevědomí :) Protože talentu má dost
Reagovat
Fandina
Samá chyba, tečky chybí, případně přebývají velká písmena a chybí čárky, případně přebývají mezery za tečkami nebo nevím proč tam jsou dvě a nakonec žádná. Jj, je to jedna chyba na druhou.
Reagovat
Fandina
Viens!!!
Reagovat
Kojinho
Je opravdu utrpení číst Tvoje příspěvky.
Reagovat
Fandina
Jsi trapný.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist