López v maratónském souboji generací přežil mečboly proti De Minaurovi

29. 10. 2018, 22:06
Aktuality 2
ATP PAŘÍŽ - Souboj generací na Masters 1000 v Paříži vyhrál Feliciano López. Sedmatřicetiletý Španěl udolal o osmnáct let mladšího Alexe De Minaura z Austrálie až po odvrácení dvou mečbolů a tříhodinovém boji. Také domácí Richard Gasquet uspěl proti tenistovi narozenému v roce 1999, když si poradil s Kanaďanem Denisem Shapovalovem a zajistil si souboj s obhájcem titulu.
Feliciano López

Feliciano López o víkendu odehrál dva náročné zápasy v kvalifikaci a dnes po další bitvě úspěšně vstoupil do hlavní soutěže. Sedmatřicetiletý Španěl po tříhodinovém boji udolal 6-7 6-4 7-6 devatenáctiletého Australana Alexe De Minaura.

López v maratónském zápase nepřišel ani o jeden servis, i když čelil celkem sedmi brejkbolům. V rozhodujícím setu za stavu 5-4 nevyužil dva mečboly a málem toho litoval. V závěrečném tie-breaku totiž prohrával 2-5 a za stavu 4-6 čelil dvěma mečbolům, kritické situace ale zvládl a duel ukončil ziskem čtyř výměn po sobě.

Zkušenému Španělovi se tak povedla odveta za čtvrtfinálovou porážku z lednového Sydney. Ve druhém kole se bývalý dvanáctý hráč světa utká s Argentincem Diegem Schwartzmanem, nímž má vyrovnanou bilanci 1-1.

Domácí Richard Gasquet dnes v Paříži zdolal 6-4 7-6 souseda ze světového žebříčku Denise Shapovalova, když první set otočil ze stavu 0-3 a z 1-4. Devatenáctiletý Kanaďan tak z posledních šesti zápasů už popáté prohrál. 

Dvaatřicetiletý Gasquet ve druhém kole vyzve amerického obhájce titulu Jacka Socka, kterého ze čtyř vzájemných soubojů porazil jen letos na Hopman Cupu. Šestadvacetiletý Sock je ale dlouhodobě v krizi, letos na žádném z 20. turnajů ve dvouhře nevyhrál víc jak jeden zápas.

Vyřazení mladíci De Minaur a Shapovalov sezonu zakončí příští týden na 2. ročníku NextGen ATP Finals v Miláně. 

Už v prvním kole vypadl senzační finalista loňského ročníku Filip Krajinovič. Šestadvacetiletý Srb prohrál 5-7 2-6 s Rusem Karenem Chačanovem, který neztratil set ani ve třetím vzájemném duelu a poprvé tak v Paříži postoupil do druhého kola. V něm ho čeká lucky loser Matthew Ebden.



V Paříži se bude hrát o post světové jedničky. Španěl Rafal Nadal, který po problémech s kolenem představí poprvé od US Open, může být sesazen Novakem Djokovičem. Srbovi k návratu na trůn stačí ve Francii udělat lepší výsledek, než Nadal.

V hale Bercy se rozhodne také o posledních dvou účastnících Turnaje mistrů. Postupová místa zatím drží Marin Čilič a Dominic Thiem, před které se mají šanci dostat Kei Nišikori a John Isner.

• ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ •
Francie, tv. povrch / hala, 5.444.985 dolarů
pondělní výsledky (29. 10. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
F. López (Šp.) - De Minaur (Austr.) 6-7(4) 6-4 7-6(6)
Gasquet (Fr.) - Shapovalov (Kan.) 6-4 7-6(3)
Kohlschreiber (Něm.) - Haase (Niz.) 6-7(4) 6-4 6-2
Basilašvili (Gruz.) - Millman (Austr.) 6-4 skreč M.
Bautista (Šp.) - Johnson (USA) 6-4 7-6(2)
Džumhur (Bosna) - Gojowczyk (Něm.) 6-4 7-6(5)
Chačanov (Rus.) - Krajinovič (Srb.) 7-5 6-2
Sousa (Portug.) - Cecchinato (It.) 7-5 6-3
Mannarino (Fr.) - Humbert (Fr.) 6-4 6-2
Tiafoe (USA) - Mahut (Fr.) 7-6(1) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Patik
Čo ten tenisový boh..zíde z tých nebies do toho Paríža či ešte sa nevie ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Organizátoři předevčírem tweetovali, že by měl dorazit dneska. Takže asi jo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist