Los French Open: Zakopalovou čeká Serena

22. 5. 2009, 12:56
Aktuality 19
Těžké soupeřky čekají hned v úvodu tenisového French Open na dvě české tenistky. Petra Cetkovská se utká se semifinalistkou dvou posledních ročníků Jelenou Jankovičovou a na Kláru Zakopalovou čeká světová dvojka Serena Williamsová.

Účast v hlavní soutěži mělo jistou osm českých tenistek. Nakonec jich je jen sedm, jelikož Petra Kvitová v pavouku chybí. Ozvalo se jí znovu zranění kotníku, které si přivodila před dubnovým Fed Cupem. Zastoupit ji může ještě Zuzana Ondrášková, kterou dnes čeká rozhodující duel v kvalifikaci.

Jedinou nasazenou Češkou je Iveta Benešová. Turnajová pětadvacítka se pokusí zapomenout na špatné výsledky z posledních týdnů v duelu s Němkou Görgesovou. Pokud zvládne dvě úvodní kola proti papírově slabším soupeřkám, mohla by si o osmifinále zahrát proti loňské šampionce Aně Ivanovičové. Srbka, kterou trápí bolavé koleno, se v prvním zápase utká s Italkou Erraniovou.

Související článek:
Los French Open: Federer je v polovině s Djokovičem

Hned v úvodu čeká těžká soupeřka na Petru Cetkovskou. Utká se totiž s pátou nasazenou Jelenou Jankovičovou, jež poslední dva ročníky zakončila až prohrou v semifinále.

O nic jednodušší úlohu nebude mít Klára Zakopalová, jež narazí na světovou dvojku Serenu Williamsovou. Američanka by však mohla být k překonání, jelikož ji trápí zranění a na antuce letos prohrála všechny tři duely, v nichž nastoupila. Včetně střetnutí se Zakopalovou.

"Cože, to snad ne. Tak to je výborný los," řekla ČTK ironicky Zakopalová, která se o rozlosování dozvěděla ve Varšavě, kde čekala na letadlo do Paříže. "Myslím, že to bude úplně něco jiného než v Marbelle. Tohle je grandslam a určitě přijde na kurt nabuzenější. Bude to hrozně těžké," dodala.

České tenistce příliš nezvedl náladu ani fakt, že Williamsová toho na antuce zatím moc nepředvedla, když třikrát vypadla v prvním kole. Před turnajem v Madridu navíc americká tenistka prohlásila, že je nejlepší na světě, a pak hned prohrála.

"O to víc teď bude chtít všem ukázat, jak je dobrá," uvedla Zakopalová, která na turnaji ve Varšavě vypadla ve čtvrtfinále, když předtím porazila světovou patnáctku Čeng Ťie z Číny. "Před Paříží je to povzbuzení, ale ohledně losu jsem čekala lepší zprávy," uvedla.

Ve snaze stoupat žebříčkem vzhůru bude pokračovat Nicole Vaidišová, jež se střetne se Španělkou Ruanovou-Pascualovou. Pokud uspěje, vyzve vítězku utkání Williamsová - Zakopalová.

Nic snadného nečeká ani na Lucii Šafářovou. Dvaadvacetiletá rodačka z Brna sice před 14 dny potrápila Safinovou, její první soupeřka Sabine Lisická z Německa však před měsícem vyhrála turnaj v Charlestonu. Navíc Češku porazila v únoru na halovém podniku v Memphisu.

Papírové hratelné sokyně se utkají s Lucií Hradeckou a Barborou Zahlavovou-Strýcovou.

O svůj první grandslamový titul bude usilovat Dinara Safinová. Loni Ruska prohrála ve finále s Ivanovičovou a na titul nedosáhla ani letos v Melbourne, kdy nestačila na Serenu. Zda Safinové vydržela forma z předchozích turnajů, prověří Britka Anne Keothavongová.

Sedminásobná grandslamová vítězka Venus Williamsová Roland Garros ještě nikdy nevyhrála. Před sezonou si vytyčila jako hlavní cíl titul z Paříže a cestu za ním zahájí proti krajance Mattekové-Sandsové

.

Los French Open - dvouhra žen

Zápasy českých tenistek - 1. kolo:
Benešová (25-ČR) - Görgesová (Něm.)
Zakopalová (ČR) - S. Williamsová (2-USA)
Cetkovská (ČR) - Jankovičová (5-Srb.)
Hradecká (ČR) - kvalifikantka
Šafářová (ČR) - Lisická (Něm.)
Zahlavová-Strýcová (ČR) - Dominguezová-Linová (Šp.)
Vaidišová (ČR) - Ruanová-Pascualová (Šp.)

Další zajímavé zápasy - 1. kolo:
Safinová (1-Rus.) - Keothavongová (Brit.)
V. Williamsová (3-USA) - Matteková-Sandsová (USA)
Ivanovičová (5-Srb.) - Erraniová (It.)

PAVOUK DVOUHRY ŽEN (SINGLE DRAW)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
no, to jsou sice těžké soupeřky, ale snad to holky zvládnou :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Okomentuj French Open na oficiálním tenisovém www.tenisforum.cz
Reagovat
smazaný uživatel
keby boli tieto: Ana Ivanovic, Maria Sharapova, Jelena Jankovic a Dinara Safina v semi, tak by som bola spokojná ;-))
Reagovat
smazaný uživatel
jj ja taky, ale myslim si ze z jmenovanych se tam probojuje akorat Safinka:D
Reagovat
smazaný uživatel
Asi len Safina. Ivanovic neobhaji, Maria sa tam dlho nezdrzi. Jankovic veeelmi tazko.
Reagovat
skott
To se ti nesplni, kdyz je Ivanovic s Dinarou ve stejne cvrtine pavouka.Ale budu si prat s tebou, aby se alespon do cvrtfinale srbka dostala.Strasne moc rad bych ji videl na kolenou a brecet.Dinary los naprosto predcil ma ocekavani, vzdycky mela obrovskou smulu, tentokrat je to ovsem idealni jizda az do finale:-)
Nejobtiznejsi je asi cast s Venus, ktera je preplnena az k prasknuti pripadnymi cernymi konmi turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
prečo si k Ane taký zlý? Za FO minulý rok? Keď to je tak, tak ti tu nebudem hovoriť, že pomsta je zlá, že sa ti to vráti, že nemáš nikomu priať zle... lebo ja som vlastne taká istá. A už mi tu aj nadávajú určití ľudia, ktorí si myslia, že som pi... pretože niekomu prajem zle, ajkeď to človek napíše len tak, z chvíľkového vzteku...
Reagovat
smazaný uživatel
Safinka to musí vyhrát a Maruška by se mohla probojovat co nejdál to jde:D
Reagovat
smazaný uživatel
ale inak s tým nesúhlasím. Ana, Maria a Džej-Džej al. teda Safina musia ísť čo najďalej...
Reagovat
skott
Odplata za lonske FO:D-)) To byla jen tresnicka na dortu jejich odpornych vystoupeni a duvodu neprat ji nic dobreho.At to klidne zni sebevic sobecky nebo neprejicne, ale jeji prohry si skutecne uzivam stejne jako vitezstvi tech, ktere mam rad.
Reagovat
skott
souhlas, Maruska napr. i ve druhem tydnu RG, to by byla nadhera:) Bude to ovsem tezke, jsou tam kolem ni nebezpecne souperky - Nadia, Kaia Kanepi a zespodu by jiste utocila i Vera (bude vazne hrat??? stale zadne zpravy...)
Reagovat
smazaný uživatel
urcute bude hrat verim tomu a jestli bude hrat svoji agresivni hru mohla by porazit Nadiu, Kanepi a i Věru.
Reagovat
smazaný uživatel
Priznam sa, ze mna ta Ana tiez nebavi. Ma pozu sladkej cukrovinky, nieco ako Kurnikovova. Tlacenka v mediach predci jej vysledky.Jej tenis nic genialne.
Reagovat
skott
Rozdil mezi Ivanovic a Annou K. je ten, ze Anna je prirozene krasna a nepotrebuje upravovat fotky v casopisech, aby se ji lide nelekli.A o zdiamani Adidasu a tlacence jakou ma Ivanovic v Holzmannovi se Kournikove v dobach jeji nejvetsi slavy mohlo jen zdat:)
Reagovat
smazaný uživatel
Před turnajem v Madridu navíc americká tenistka prohlásila, že je nejlepší na světě, a pak hned prohrála.
Tohle bylo dost trapný, já bych se hambila jako ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Safina a Sharapova GO!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Takže takové menší deja vu - Siréna si už může kupovat zpáteční letenku:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Venus nevyhrála RG a AO. Tak ne jenom RG.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, v roce 2003 ve finále prohrála
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist