Macháč v Dubaji na kvalifikaci nenavázal. Opět končí v prvním kole v tie-breaku rozhodující sady

26. 2., 16:25
Aktuality 16
Tomáš Macháč (23) zvládl na probíhající pětistovce v Dubaji víkendovou dvoukolovou kvalifikaci, ale v hlavní soutěži skončil hned na úvod. Rodák z Berouna nestačil 6:2, 3:6, 6:7 na nasazenou sedmičku Alexandera Bublika (26) a stejně jako loni po úspěšné kvalifikaci prohrál v prvním kole v tie-breaku rozhodujícího setu. Kazach se ve druhém kole střetne s Tallonem Griekspoorem (27).
Macháč v Dubaji na zvládnutou kvalifikaci nenavázal (© Profimedia)

Bublik – Macháč 2:6, 6:3, 7:6

Tomáš Macháč mohl v Dubaji slavit třetí skalp během tří dnů, jenže na kvalifikační výhry nad Eliasem Ymerem a bývalým šampionem Robertem Bautistou nenavázal. Proti nasazenému Alexanderovi Bublikovi přitom začal skvěle.

V úvodním dějství ztratil jen čtyři body na podání, dvakrát prorazil servis soupeře a po 34 minutách šel do vedení. Ve druhé sadě však tahal za kratší konec, na returnu uhrál pouhé tři body (dva po dvojchybě) a v šesté hře zaváhal na podání.

V rozhodujícím setu se mu dvakrát podařilo zlikvidovat manko brejku, nejprve za stavu 2:3 a poté ve 12. hře, přičemž v té předchozí vlastními chybami Bublikovi brejk doslova naservíroval. Ve vyrovnaném tie-breaku vedl 5:4, ale ruský rodák si pomohl dvěma dělovými servisy a po chybě Macháče z forhendu se mohl radovat z vítězství.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Macháč debutoval v Dubaji před rokem. Také tehdy zvládl dvoukolovou kvalifikaci a své působení zakončil těsnou porážkou v prvním kole hlavní soutěže (s Novakem Djokovičem) po prohraném tie-breaku rozhodujícího dějství.

Rodák z Berouna si mohl na dubajské pětistovce zahrát o své čtvrté čtvrtfinále na nejvyšším okruhu a první na akcích větších než ATP 250. Mezi nejlepší osmičku prošel loni v Houstonu a Stockholmu a letos v Marseille, v ani jednom případě se do semifinále nedostal.

Na druhé prestižní akci na Blízkém východě startují z Čechů ještě Jakub Menšík a Jiří Lehečka, oba do turnaje vstoupí v úterý. Menšík měl původně hrát kvalifikaci, nicméně před týdnem v Dauhá se senzačně probojoval až do finále a v Dubaji může účinkovat přímo v hlavní soutěži, jelikož během startu kvalifikačních bojů stále působil v Kataru.

Výsledky turnaje ATP 500 v Dubaji

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Bohužel, další díl nekonečného seriálu Naše Slavné Prohry.
Makáč velmi pěkný set, ale na rozdíl od Kuby prostě neudrží level. Jsou tam hluché pasáže, debly. Vypovídající je šňůra prohraných bodů 12:9 ve prospěch Bubla. Co je moc, to je příliš. I poloviční šňůra by byla u Kuby divná.
Tomáš má velmi dobrý servis i druhý úder, ale servis není úplně spolehlivý. Jinak má ale skvěle načasované náběhy na sako (ty by se od něj mohl Kuba učit) a také skvělý přehled o soupeři - pak zahraje míč na správnou stranu. A skvěle vidí a pak často trefuje velké úhly.
Tak ať se Tomovi daří na dalším turnaji! Hlavu by to ale chtělo zlepšit.
Reagovat
GaelM
Škoda, že nehrají s Zhangem v Dubaji debla, když tam oba jsou. Na hlavní soutěž jim ranking těsně nestačil, nicméně hrála se tam deblová kvalifikace, kam by se v pohodě dostali...
Reagovat
Dobry-den
Hrát nějakou kvalifikaci debla, to mi připadá dost pod jejich úroveň.
Reagovat
Kandinsky1
Škoda, to bylo hratelný
Reagovat
Dobry-den
Dopadlo to jako vždycky.
Reagovat
George_Renel
Já tyhlety převlečené Rusáky a Rusky nemusím. Nevím co na nich vidí diváci, když třeba zrovna dnešní projev Bublika byl nesympatický.
Reagovat
Krisboy
Bublik určitě není vzorem fair play, ale dneska si to Tomáš podělal sám. Ty dvě nevynucený chyby v závěru
Plus Bublikuv risk s druhým podáním
Reagovat
Drzymalski
Reagovat
vladka
Reagovat
jindra2
Velká škoda Machy
Reagovat
Krisboy
Pěkně to zazdil
Reagovat
PaYaB
Ke konci to na 100% šlo urvat, ale Tomáš začal bohužel kupit plno jednoduchý chyb.
Reagovat
Mony
V TB měl docela štěstí, ale chyb bylo mnoho...ale když je to o 1 balónu, tak to zamrzí hodne
Reagovat
PaYaB
Jedinou útěchou je těch pár bodů z kvalifikace. Jinak se prostě musí naučit vyhrávat ty těsné koncovky, to mu vůbec nejde.
Reagovat
Pe3k
Přesně tak! Prohrál si to sám, škoda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist