Macháč v Marseille prohrál bitvu se Safiullinem a čtvrtfinále s Tsitsipasem si nezahraje

17. 2. 2022, 21:44
Aktuality 0
ATP MARSEILLE - Tomáš Macháč na halovém turnaji v Marseille na čtvrtfinále nedosáhl. Český daviscupový reprezentant podlehl v utkání druhého kola 7-6 4-6 6-7 Rusovi Romanu Safiullinovi a přišel o souboj se světovou čtyřkou Stefanos Tsitsipasem.
Tomáš Macháč (© ltkliberec.cz)

Jednadvacetiletý Tomáš Macháč proti o tři roky staršímu Romanu Safiullinovi nenaplnil roli žebříčkového favorita. Stopatnáctému hráči světa se podařil husarský kousek v úvodním tie-breaku, v němž od stavu 3-6 odvrátil tři setboly a pěti vyhranými výměnami za sebou získal první sadu.

V druhém setu ale Macháčovi 163. tenista žebříčku Safiullin vzal dvakrát servis a vynutil si rozhodující set, který po dvanácti gamech bez shody musela rozhodnout další zkrácená hra. V ní už tentokrát ruský tenista nezaváhal a po prvním proměněném mečbolu ji vyhrál 7-4.

Macháč v 15. letošním zápase utrpěl teprve třetí porážku a do prvníého čtvrtfinále turnaje ATP se nepodívá. S dvojnásobným šampionem Stefanosem Tsitsipasem si zahraje Safiullin, který je mezi osmičkou nejlepších poprvé.

Félix Auger-Aliassime čtyři dny po triumfu v Rotterdamu, kde získal první titul na okruhu ATP, vstoupil vítězně i do halového turnaje v Marseille. Kanadský mladík si poradil 7-6 6-2 s domácím veteránem Jo-Wilfriedem Tsongou.

"Osmiletý Félix si tímto zápasem spnil sen. Bylo úžasné být na kurtu se svým idolem z dětství," napsal po zápase 21letý Auger-Aliassime na sociální sítě. Ve čtvrtfinále ho čeká Bělorus Ilja Ivaška (h2h 0-0).

• ATP 250 MARSEILLE •
Francie, tv. povrch / hala, 622.610 eur
čtvrteční výsledky (17. 02. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Safiullin (Rus.) - Macháč (ČR) 6-7(6) 6-4 7-6(4)
Tsitsipas (1-Řec.) - Gaston (Fr.) 6-3 7-6(4)
Auger-Aliassime (3-Kan.) - Tsonga (Fr.) 7-6(3) 6-2
Bonzi (9-Fr.) - Herbert (Fr.) 6-4 6-3
Pouille (Fr.) - Albot (Mold.) 6-3 3-6 7-6(2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist