Madrid čeká další díl seriálu soubojů Nadala s Federerem

6. 5. 2011, 23:11
Aktuality 52
ATP MADRID - Podruhé v letošní sezoně se diváci mohou těšit na tradičně atraktivní souboj Rafaela Nadala s Rogerem Federerm. Španělsko-švýcarský souboj uvidí v sobotu na madridské antuce, kde si tenisté zahrají o finále.
Roger Federer

Rafael Nadal v Madridu odehrál pouze zápas druhého kola, neboť včera jeho soupeř Del Potro kvůli zranění nenastoupil, z rytmu ale rozhodně nevypadl. Španělský tenista nemilosrdně zametl dvakrát 6-2 s Michaelem Llodrou, který na returnu uhrál pouhých osm míčů a od ještě většího debaklu se zachránil odvrácením osmi z dvanácti brejkbolů.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Mallorky se s o šest let starším Francouzem střetl na okruhu ATP vůbec poprvé. V duelu dvou levorukých tenistů se strojovou přesností a intenzitou úderů ničil soupeře, který se snažil světovou jedničku zaskočit častými přechody na síť.

Pátek v Madridu:

Berdych v Madridu končí, zastavil ho Bellucci

"Dnes to bylo docela dobré. Obzvlášť při zdejší nadmořské výšce je to trochu složitější se proti nněmu prosadit. Je tu těžší podávat. Ale na kurtu jsem se cítil dobře a i jsem dobře servíroval," komentoval Nadal, který na antuce vyhrál 36. utkání v řadě.

V semifinále se utká se svým největším rivalem Rogerem Federerem, se kterým se v Madridu potkal i v předchozích dvou letech. V roce 2009 ve finále zvítězil Švýcar, loni se z triumfu v domácím prostředí radoval Nadal. Ten vyhrál i jediné letošní vzájemné střetnutí v Miami a celkovou bilanci upravil na 16-8.

"Ať už zítra budu hrát s kýmkoliv, tak to bude určitě těžké utkání," řekl Nadal předtím, než znal jméno svého semifinálového soupeře. "S Federerem jsou to vždy speciální zápasy," dodal před soubojem o páté finále z posledních pěti turnajů.

Federer si ve čtvrtfinále poradil 7-6 6-4 s Robinem Söderlingem, s nímž má sice suverénně aktivní bilanci, poslední zápas na antuce - loni ve čtvrtfinále French Open - však se Švédem prohrál.

V dnešní úspěšné odvetě ani jednou neztratil podání, snadno se ale postup světové trojky nerodil. Devětadvacetiletý Švýcar měl možnost prvních brejkbolů a zároveň setbolů za stavu 6-5, ale ani vedení 40-0 v zisk sady neproměnil. Příliš mrzet ho to ale nemuselo, neboť ovládl tie-break. O osudu druhého setu rozhodl jediný brejk celého zápasu, o který se v deváté hře postaral Federer. Ten už si příležitost postoupit poprvé do antukového semifinále přesně po roce vzít nenechal a může se těšit na sobotní divácky atraktivní duel.

- ATP MASTERS 1000 MADRID (Španělsko, antuka, 3.706.000 eur) -
páteční výsledky (06. 05. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Bellucci (Braz.) - Berdych (7-ČR) 7-6(2) 6-3
Nadal (1-Šp.) - Llodra (Fr.) 6-2 6-2
Djokovič (2-Srb.) - Ferrer (6-Šp.) 6-4 4-6 6-3
Federer (3-Švýc.) - Söderling (5-Švéd.) 7-6(2) 6-4

Semifinálové dvojice: Nadal - Federer, Djokovič - Bellucci.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

52
Přidat komentář
Frantz
Pry lepsi prohral :-D Armstrongu ty jsi hroznej idi0t... Kdyz nemuzes vydychat vysledek,tak si spocti,kdo kolik vyhral gemu respektive total points!
Reagovat
smazaný uživatel
"kdo kolik vyhrál gamů":DDD vtipný
Reagovat
smazaný uživatel
Ty blbe, copak si nevidel, co tam dneska od druheho setu Nadalovi padalo???? Jsi vazne tak blby a jednoduchy, nebo je to jen pokus o provokaci???

Kazdy, kdo videl treti set, tak nemuze rikak, ze byl Nadal lepsi! Rozhodl jediny break! O tom, ze Federer v tom servisgemu, ktery pozdeji ztratil, vedl 40:15 se snad muset bavit nebudeme, nebo jo? Anebo o hromade breakpointu, ktere Nadal odvratil servisy, ktere se jen zlehka otrely o caru, o tom taky ne, vid?
Reagovat
Matti
a co že rozhodl jediný brejk? To snad stačí na set pokud vím. A Nadal byl lepší. Federer hrál výborně, ale neměl na Nadala, kdyby jo, tak by vyhrál on.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohle jsem opravdu nečekal Federer mě překvapil jak dokázal držet krok je pravda že v koncovce prvního setu měl i trochu štěstí ale to měl i Rafa v průběhu třetího setu takže to bych nějak neřešil, každopádně krásný zápas a ted už jenom doufam že přetrhne tu Novakovo neskutečnou sérii.....
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si zase myslim, ze v tom tretim setu mel Nadal toho stesti daleko vice, nez Roger v prvnim...
Reagovat
a.magerova
Dobrá zpráva do dalších dnů a měsíců :-))
Reagovat
Matti
prosím tě, nech už toho brečení o štěstí.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne teda ve tretim setu...
Reagovat
smazaný uživatel
Prohral lepsi.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadalov čas sa kráti.
Reagovat
smazaný uživatel
lepší určitě nebyl.....
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz to rika "Nadalovec", tak to asi bude pravda. :-)))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Nestranný fanúšik určite fandí Federerovi, lebo sa aspoň snaží niečo vymyslieť, kdežto Nadal ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já narozdíl od tebe hodnotim věci objektivně.....
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, objektivne jako vetsina zdejsich "nadalovcu", to mas pravdu. :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jasně takže Nadal měl vlastně ohromný štěstí že odvrátil všechny Federerovo breaky od konce prvního setu.....
Reagovat
smazaný uživatel
Proste mel dneska Nadal ohromny stesti jak ve druhem, tak ve tretim setu. Kdo to videl, tak je mu to jasne.
Reagovat
smazaný uživatel
No jenomže to tu tvrdíš jenom ty.... si fakt odbirník jak svina, nedíval si se náhodou ty poprvé na tenis ??nějakej novej Federerovo fanatik
Reagovat
smazaný uživatel
Az se na netu objevi highlight ze zapasu, tak ho sem hodim a potom si povime, plati?
Reagovat
smazaný uživatel
No tak štěstí bych do toho netahal, nadal rupl první set, protože nehrál agresivně a většinu míčků hrál krátký, další 2 sety to z větší části eliminoval a podle předpokladů vyhrál!
Reagovat
smazaný uživatel
Ok kdlidně můžeme, ale nezapomeň co předvedl Féďa v prvním zápase tam de dá mluvit o štěstí a ne že teď vyhrál Nadal....
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutocne Roger zase hraje dobre a Rafa defenziva ako pred par rokmi - toto je necakane, ze Roger vyhral prvu sadu 7:5 pricom 45% trafench 1. servisov, kym Rafa 80% 1.servis do kurtu a napriek tomu Roger vyhral prvy set.
Reagovat
smazaný uživatel
A tak se nám to líbí, tak to má být! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
len aby treti set nastartoval cmon roger
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, koukám na ženský pavouk z Madridu a vypadá velmi zajímavě:
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2011/709/MDS.pdf

Wozniacká (nebo pro Brože "Wozňáki") má ve své části pavouku Cibulkovou, Wickmayerovou a Ivanovičovou. Lucka, pokud porazí veteránku Kimiko, narazí opět na Jelenu Jankovičovou (a kdyby náhodou vyšlo třetí kolo, tak někoho z trojice Görges, Bartoli či Schnyder). Druhá půlka pavouku se mi zdá výrazně slabší.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak z té trojice Goerges, Bartoli, Schnyder to bude určitě Goerges, pač Schnyder je mimo a Bartoli se boří do antuky. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zklidni se. Zápis Wozňáki je sice legrace, ale aspoň odpovídá správné výslovnosti jejího jména. Má polské jméno, ale NENÍ to Polka. Nesmysl je právě paskvil Wozniacká, který používají neschopní plácalové na Eurosportu a pisálkové v českých novinách a na webech!
Reagovat
kejv2
To jako ze v polstine by se vyslovovalo Wozňacki, ale v danstine Wozňaki?
Reagovat
smazaný uživatel
Ve skutečnosti nejde o dánštinu, ale o zásadu platnou ve všech civilizovaných zemích. Co se týká výslovnosti, je rozhodující přání (nebo rodinné zvyklosti) nositele jména. Správná výslovnost u německé tenistky s polským jménem Lisicki je Liziki.

Příklad: V německé fotbalové reprezentaci hrával jakýsi Matthäus, kterého na jeho přání (a v ROZPORU s požadavky na výslovnost tohoto německého jména!) vyslovovali jako Mateus.

Poznámka 1: Loni jsem po skončení finále turnaje v Kodani koukal i na vyhlášení vítězky a rodilý Dán bez sebemenších pochybností vyslovoval Wozňáki.

Poznámka 2: Poláci jména na -cki a -ski přechylují, takže její polská příbuzná se jmenuje Wozniacka.
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně Petra, teď už jen Azarenka. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Fantastický výkon (až na dvě úvodní poněkud rozpačité hry při vlastním podání), takový jsem očekával včera s Dominikou. Jen tak dál, doufám, že tato fazona vydrží i pro zápas s Azarenkou.
Reagovat
a.magerova
Petře velká gratulace !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vole co to tu píšete za sračky jsem velký fanda Nadala, ale mam velkou úctu před tim co dokázal i Federer, ale řekněme si to narovinu Federer je momentálně už ve stínu dvou nejlepších tenistů letošní sezony měl štěstí že prošel přes druhé a vy ho tady favorizujete v souboji s Nadalem....:D:D proberte se
Reagovat
Matti
hele klídek, nikdo tady Rogera nefavorizuje, a když, tak je to z nadhledu a legrace. Karty jsou rozdány jasně, ale je to tenis stát se může cokoliv, ikdyž viděl jsem, jak utkání Rafy tak i Rogera a neumím si představit, co by se muselo stát, aby Rafa prohrál. A snad se taky nic nestane a Rafa následně ve finále ukončí Djokovu šňůru výher.Vamos Rafa!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já bych úplně nevylučoval, že Federer překvapí. Je to sice krajně nepravděpodobné, ale snad eště nikdy od roku 2002 se mu před zápasem věřilo tak málo jako dnes, což je příhodná konstelace pro nějaké to překvápko. :-))
Reagovat
a.magerova
Jj nějaké to překvápko by neškodilo :-))

Jakože by na jednom turnaji mohla třeba světová trojka porazit: jak jedničku tak dvojku, jo jo to by se mi lííííbilo :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To už mi připomíná "divoké sny Maxipsa Fíka". :-))
Reagovat
a.magerova
Ale dovedeš si představit tu radost malého štěněte :-))
Reagovat
smazaný uživatel
A muzete mi popsat jakym zpusobem vubec Svycar muze vyhrat ??!!!! Jen v pripade, ze Španel udela nad 40 chyb, bude limitovany zranenim....a Fedr predvede vysoce nadstandartni vykon.Rafael uz je jaksi jina kubatura !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem sice fanoušek Rogera, ale také jsem realista. Proto dnes bez větších obtíží pro Nadala 2:0.
Reagovat
smazaný uživatel
dneska Rogi 2-0 v suchým triku :D
Reagovat
smazaný uživatel
no myslim že se trochu zpotí přece jenom ale pohlídá si to tentokrát
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně aby nehrál tak hrozně jako v Miami.
Reagovat
smazaný uživatel
Musi si hlavne verit. V poslednich mesicich si vsimam toho, ze kdykoli Roger zjisti, ze je momentalne horsim hracem na kurtu, jeho hra se uplne rozsype. Potom uz Roger neni schopen se dostat do tempa.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty woe ten Roger to hrozně zkouří zejtra
Reagovat
darek.vrana
Kurs pres 5 na Federera, to bylo naposledy tak v roce 2002, ne?:)
Reagovat
smazaný uživatel
Olé Nolé!
Vamos Rafa!
Reagovat
Stan_Borowitz
Vsetci hovorite, ze Nadala porazi Novak, ale nezabudajte, ze ma ovela tazsi zreb ako Novak. ten ma len Berdycha, ale Nadal ma este aj Soderlinga a ten ho uz raz porazil na antuke, vlastne jediny, kto ho porazil. takze to bude mat velmi tazke.... a ze sa stretne so Soderlingom nepochybujem, lebo Federer nanho urcite stacit nebude... aj tak drzim palce Nadalovi, aby to dotiahol do uspesneho konca...
Reagovat
Stan_Borowitz
k zaručeným tipům....
Reagovat
smazaný uživatel
No, při vší úctě k Rogerovi, zítra vyhraje Nadal 2:0. Už jen zisk sady by mě mile překvapil. Ale kdyby Roger zahrál nadstandardně, mohl by to být docela vyrovnaný zápas.

Druhé semi Djoker - Belluci, vidím taktéž na 2:0 pro Noleho. Dneska zahrál David skvěle, já už říkám dlouho, že ten kluk patří na 4. místo v žebříčku.
Reagovat
misoSK
uplny suhlas s tebou, hrozne rad by som bol keby Roger vyhral (a to nie som Federerovec), ale co i len vyrovnany zapas bude milym prekvapenim, Roger uz na Rafu nema, na antuke to plati dvojnasobne, co sa tyka Djokera ten by mohol mat trochu problemy s Belluccim ak Thomaz zahra ako dnes a vcera, ale asi nemozno ocakavak viac ako dve vyrovnane sady na konci ktorych sa vsak Djoker presadi vdaka vacsej odolnosti v klucovych momentoch
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist