Madrid čeká pikantní duel: Bouchardová vyzve 'podvodnici' Šarapovovou

7. 5. 2017, 23:12
Aktuality 47
Maria Šarapovová vstoupila do svého druhého turnaje po odpykání trestu za doping úspěšným obratem. Chorvatku Mirjanu Lučičovou dnes na antuce v Madridu zdolala ve třech setech a ve druhém kole se utká s Kanaďankou Eugenií Bouchardovou, která ji nedávno označila za podvodnici.
Maria Šarapovová a Eugenie Bouchardová

Většina tenisových osobností nesouhlasí s divokými kartami, které Maria Šarapovová při svém návratu po patnáctiměsíčním dopingovém trestu využívá. Třicetiletá rodačka ze Sibiře by podle nich měla začít od nuly, bez divokých karet a od těch nejmenších turnajů.

Mnohé z elitních tenistek se ovšem shodly, že ženský tenis Šarapovovou potřebuje a její návrat je pro okruh WTA důležitý. K málo početné skupince, která stojí proti bývalé světové jedničce, se řadí například Eugenie Bouchardová, jež nedávno označila Šarapovovou, která pro ni byla dříve tenisovým vzorem, za podvodnici. "Myslím si, že podvodníci by měli mít doživotní zákaz činnosti," konstatovala v Istanbulu sebevědomá Kanaďanka.

"Je to hodně nespravedlivé k ostatním hráčkám, které jsou poctivé. Podle mě by tenhle případ rozhodně neměl být vzorem pro malé děti. WTA jim tím vlastně vzkazuje: 'Klidně podvádějte, my vás pak stejně přivítáme s otevřenou náručí.' Není to správné. Po tomhle rozhodně můžu říct, že už k ní (Šarapovové) nevzhlížím jako kdysi."

Los turnaje WTA Premier Mandatory v Madridu svedl tento týden Šarapovovou a Bouchardovou k sobě. Poté, co obě hráčky zvládly své úvodní zápasy, se spolu zítra utkají o postup do třetího kola. A nutno podotknout, že tento vzájemný zápas vzbuzuje velkou pozornost. Bouchardová, jež si v Madridu připsala vůbec první výhru na okruhu WTA od lednového Australian Open, po dnešní výhře nad Francouzkou Cornetovou prohlásila, že doufá, že ve druhém kole narazí právě na Rusku. "Myslím, že proti ní budu mít větší motivaci vyhrát," dodala s ironickým úsměvem směrem k možnému následujícímu utkání.

Zatímco Bouchardová si neodpustila 'jedovatou' poznámku směrem k ruské hráčce, Šarapovová po postupu řešila pouze strategii pro další zápas. "Bude to hodně podobné dnešnímu utkání," řekla po vítězství nad Lučičovou. "Ona hraje hodně agresivně, rychle a nedává soupeřkám moc času něco vymýšlet. Věřím, že se z dnešního zápasu poučím a ve druhém kole dokážu nějaké věci zlepšit," dodala Ruska, jež si po návratu na tour zahrála minulý týden semifinále ve Stuttgartu, díky čemuž vyletěla v žebříčku 'už' na 262. příčku.

"Nejsem se svým dnešním výkonem úplně spokojená, ale soupeřka zahrála skvěle a já to vybojovala, což se taky počítá," zhodnotila Ruska své úvodní vystoupení ve španělské metropoli. Na poznámku Kanaďanky pak reagovala stejně diplomaticky jako dříve. "Nemám důvod to nijak komentovat. Můj tenis mluví za všechno, a to je to, na co se teď převážně soustředím. Ať si každý říká, co chce, já teď řeším jen tenis a svou hru," dodala vítězka turnaje z roku 2014, jež ve vzájemné bilanci s Kanaďankou vede 4-0.

Komentáře

47
Přidat komentář
cheeky
https://youtu.be/9XWFRktEtyY
Reagovat
Haitik
Genie poslední dobou tenisem o sobě vědět moc nedává, tak to musí dohnat jinak.. Ať už tohle nebo rande s týpkem z twitteru nebo žaloba kvůli pádu ve sprchách.. Přesně jak to dole píše VIS.. :-)

Ta holka je schopna pro pozornost udělat skoro cokoliv..

Každopádně na večer se těším, doufám, že jí Maruš roznese na kopytech a Genie z toho rodea bude blbě ještě zítra!
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
janek_da
Snad z toho roznesení nebude ještě zítra blbě i divákům.
Reagovat
tmora
Musi projit 3. kolem aby nepotrebovala divokou kartu na Wimbledon?
Reagovat
peggy
Maria,musi nyni opravdu myslet na tenis,zapasy ji chybi a okoli ji muze byt ukradene.Ukol vyhravat!!!
Reagovat
George_Renel
Jj, okolí jí je ukradené, a Nadal co prý vedle ní trénoval, dostal zánět ucha. :-D
Reagovat
janek_da
No pozor, zrovna včera jsem sledoval dokument o jedněch opicích, co vydávají 90 dB a že je to už hodně nebezpečný hluk. Hned jsem si vzpomněl na Mariu a jejich rekordních 109
Reagovat
sprchon
A ona řve i při tréninku?
Reagovat
janek_da
Je to divné ale ne. To je jakoby jezdci really trenovali s rychlostí jenom do stovky. Tedy jestli jim to pomáhá, jak říkají.
Reagovat
sprchon
Nevím, jestli jsme si rozuměli. Ptal jsem se na tu opici. A co vlastně trénuje?
Reagovat
Pedronegro
jestli neřve při tréninku, tak je skandál a výsměch, že jí to tolerují při zápasu ...
Reagovat
Torn
Tak při tréninku nejde o výhru. Marfuša se snaží zahnat soupeřku. Cibule se směje soupeřce za cbyhy, Siegemund zase zdržuje, Ostapenko dělá herečku....každá má něco.
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, žo to dělá účelově, nikdo při tenise řvát nemusí.
Reagovat
Pedronegro
a já myslel, že je to nějaké postižení :), no jak teda tomuhle může někdo fandit, leda úchylnej deb.l ....
Reagovat
Torn
hekaj a řvou všichni, ale ne tolik jako ona. Dělá to někdo na tréninku...? Patrně ne.
Reagovat
Fandina
Všichni nehekají a neřvou. Ona řve hrozně.
Reagovat
sprchon
Asi tak. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
podle me se nic nestane. Bude to jako s KiKi, nakonec si podaji ruce, usmejou se na sebe a pujdou do hajan...:)
Reagovat
Frick
https://youtu.be/83HWYYA8qAw?t=5m35s

Bude to vypadat takto.
Reagovat
patriks
To bude teda maso..
Reagovat
lars
"Nemám důvod to nijak komentovat" reakce Marfusi na Busicku
Coz lze vylozit jako tichy souhlas, kdyz to nejak nepoprela.
Reagovat
blixa
Špatně chápeš. To znamená jen to, že něco tak blbýho se komentovat nedá a je to pod úroveň.
Reagovat
horska.kraslice
To ovšem záleží na interpretaci. I právníci si vykládají literu zákona různě. I ústava, jak vidno, se dá vykládat různě...... :-))))
Reagovat
lars
Klames , komentovat to nejak lze. viz nekolik komentaru na tyto vyroky Busicky treba na TP nebo na diskuznich forech o tenisu
Reagovat
Stan_Borowitz
To jí poradili právníci a radí jí dobře. Ona nepotřebuje, aby se o tom mluvilo, ona potřebuje, aby se na to co nejrychleji zapomnělo.

Jen čekám, kdy udělá nějakou spektakulární charitativní exhibici...

V zápase s Mladenovičovou zafungovala vyšší spravedlnost, tady ale asi bude krátká. Temná strana a její nohsledi budou nejspíš slavit...
Reagovat
lars
zapomenout na neco takovyho v dobe internetu, tabletu , social. siti na intenetu je skoro nerealne.
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně se rozhoduje na kurtu a omáčku okolo si můžeš namixovat dle momentální chuti. Genie se chce měřit s těmi nejlepšími, tak at ukáže, že taky ten tenis umí.

Madrid je zatím docela dobrá selanka.
Reagovat
Torn
Jaká spravedlnost. :D Vem si radši prášek.:D
Reagovat
Frick
Zatím jen 6 zápasů a už druhej bude jednou s největších "podporovatelek".
Reagovat
horska.kraslice
Nevím, proč se z toho duelu dělá taková bublina. Zápas s Mladenovič prošel zcela bez jakékoliv nadstavby, nevidím důvod, proč by to teď mělo být jiné.
Reagovat
blixa
Kikina je dost chytrá na to, aby to už dál nehrotila. Jestli Evžena, to fakt netuším :D
Reagovat
Torn
Ta se přece bouchla do hlavy! :D
Reagovat
VlS
Projde to v klidu. Genie něco plácla, aby se připoměla, že ještě existuje, zabublaly mediální vody a účel byl splněn. Na stránkách naskákaly hity a počitadlo se usmálo, sponzoři jsou spokojení. U Maši to samý.
Reagovat
smazaný uživatel
Masha rozseká Evženu a my rozsekáme Finy v hokeji...
Reagovat
Torn
Finové už jsou....Frantíci :D
Reagovat
Torn
Bouchard je trapná už jenom tím, že je. Totální vrchol pokrytectví. Někomu označuje za podvodnici a sama se soudí a tvrdí, že otřes mozku může za to, že hraje špatně. A teda že je z toho soudu unavená. Je to celé komické a Bouchardka chce na sebe jenom strhnout pozornost. U Marie jde vidět, že jí je to totálně fuk, což je dle mého nejlepší způsob, jak to zítra té trubce natřít. Bouchardka se tímhle postojem postavila do role, že by měla vyhrát, pokud nevyhraje, ukáže, že Marie jí porází i bez nějakého zobání, což bude docela bolestivá rána. Podvodnice tak vstane z popela (nadsázka).
Reagovat
Lunej..
Boze.
Reagovat
Stan_Borowitz
Myslím si to samé, co ty...
Reagovat
Torn
Vy radši nemyslete. :D
Reagovat
VlS
Proč taky, když ty to evidentně taky neděláš
Reagovat
Torn
To že Bouchardka na sebe jenom ukazuje je pravda, a pokud se ti to nelíbí, je to tvůj problém. :D
Reagovat
Torn
A je tam v závorce napsána "nadsázka", zda tohle někdo nechápe, nemyslí. :)
Reagovat
Fandina
Koukám, že nejsem jediná, co si o tobě myslí, že píšeš nesmysly.
Reagovat
Stan_Borowitz
Mne by spíš zajímalo, jestli tady je někdo, kdo si myslí něco jiného. Možná leda tak fan klub Marie Jurijevny Meldoniové...
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
Pedronegro
jestli spíš už nezobe něco jiného, závislost je mrcha :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist