Makarovová s Vesninovou získaly druhý grandslamový titul

7. 9. 2014, 02:44
Aktuality 10
Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová na US Open vyhrály čtyřhru žen a navázaly tak na loňský triumf z Paříže. Ruské tenistky ve finále otočily nepříznivý proti švýcarsko-italské dvojici Martina Hingisová a Flavia Pennetaová, které neudržely náskok setu a brejku.
Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová

Švýcarka Martina Hingisová měla po 12 letech na dosah grandslamový titul, ale nakonec neuspěla. Společně s Italkou Flavií Pennettaovou ztratily na US Open dobře rozjeté finále čtyřhry a s Ruskami Jekatěrinou Makarovovou a Jelenou Vesninovou prohrály 6-2 3-6 2-6.

Hingisová s Pennettaovou vedly ve finále nad čtvrtými nasazenými 6-2 3-2 a Italka šla podávat. Pak se však Rusky rozjely, získaly deset her z dvanácti a po loňském triumfu na antukovém Roland Garros slavily druhý společný grandslamový titul.

Poražené finalistky Flavia Pennettaová s Martinou Hingisovou a šampionky Jekatěrina Makarovová s Jelenou Vesninovou"Je to úžasný pocit. Mám skvělou partnerku, společné zápasy si užíváme," řekla šestadvacetiletá Makarovová, jež si na US Open zahrála také poprvé v semifinále dvouhry, v níž v pátek nestačila až na světovou jedničku Serenu Williamsovou.

Ruské šampionky, které ve čtvrtfinále vyřadily sestry Williamsovy a v semifinále otočily nepříznivý proti česko-japonskému duu Záhlavová-Strýcová/Dateová-Krummová, si kromě dvou grandslamových triumfů zahrály také finále na letošním Australian Open.

Třiatřicetiletá Hingisová, bývalá jednička dvouhry i čtyřhry, mohla přidat do své sbírky desátý grandslamový titul a první od Australian Open v roce 2002.

"Naše cesta vítězně neskončila, ale stejně máme za sebou neuvěřitelnou cestu," řekla Hingisová. S Pennettaovou hrály teprve čtvrtý společný turnaj. "O tomhle jsem mohla jenom snít. Užívala jsem si tady každý moment," řekla Hingisová.

Hingisová poprvé ukončila úspěšnou kariéru už v roce 2003, pak se na kurty vrátila, ale znovu se s tenisem rozloučila v roce 2007. Loni začala hrát opět čtyřhry a letos vyhrály s Němkou Sabine Lisickou prestižní turnaj v Miami.

- GRANDSLAM US OPEN 2014 -
(USA / New York, tv. povrch, 18.102.000 dolarů)
sobotní výsledky žen (06. 09. 2014)
• Čtyřhra - finále •
Makarovová/Vesninová (4-Rus.) - Hingisová/Pennettaová (Švýc./It.) 2-6 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
skoda ze sexi flavia a krasna martina navyhrali. Flavia je najsexi taliankaa hingis ma stale vela sexapelu. Skoda ze tie rusky to otocili.... Dufam ze Martina este pri tenise zostane. I LOVE YOU
Reagovat
freeteepek
Přál jsem to naší rodačce, ale soupeřky nakonec hrály lépe. Využily svých předností. Na závěr u sítě byl pěkně vidět ten výškový rozdíl. Jeden pár zhruba o hlavu vyšší, než ten druhý. Doteď jsem netušil, že je Vesninová tak vysoká. Jsou to s Makarovovou obě pěkný holky:-) Kontrolní otázka: Jak rychle podávala Hingisová v tomhle zápase?
Reagovat
freeteepek
Odpovím si sám. Její první podání nedosahovalo ani 90mph. Není to trochu málo?
Reagovat
Fandina
Souhlas. Také jsem fandila Martině, ale Katka s Vesninou je přehrály agresivitou. A ten výškový rozdíl při podání rukou byl markantní. Byl to podobný zápas jako s Bárou. Agresivnější a ranařky porazily více méně technické hráčky.
Reagovat
Fandina
S Bárou a Kimiko v semifinále ... doplněk
Reagovat
smazaný uživatel
peneta je je ceska rodacka????? to som nevedl, Hingisova je z Kosic cize povodom zo SLovenska ale Flavia a ceska?????
Reagovat
smazaný uživatel
gratuluju, je to výborný pár :) http://www.nicole-vaidisova.com/
Reagovat
smazaný uživatel
Jen tak dál Káťo, ještě vyhrát v singlu :)
Reagovat
Titan
Pravda je, že jsem to přál Martině. Viděl jsem tohle finále a v podstatě to byla bitva mezi Hingisovou a Makarovou. Flavia si vybrala opravdu špatnou chvíli na nevynucené chyby a Vesnina taky hrála druhé housle...
Reagovat
tommr
to bych rozhodně neřek. Zejména Rusky byly naprosto vyrovnaný. Makarova byla možná víc vidět než Vesnina, ale taky udělala mnohem víc chyb ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist