Malečková na antuce v Budapešti prošla poprvé kvalifikací turnaje WTA

10. 7. 2022, 17:39
Aktuality 6
WTA BUDAPEŠŤ - Jesika Malečková na antuce v Budapešti poprvé v kariéře prošla kvalifikací turnaje WTA. V závěrečném druhém kole 27letá Češka zdolala 6-1 6-7 6-4 Brazilku Luisu Pigossiovou. O první výhru v hlavní soutěži, ve které si už jednou zahrála jako lucky loser, si zahraje s domácí Annou Bondárovou.
Jesika Malečková (machalakeopen.cz)

Jesika Malečková celkem devatenáctkrát zkoušela štěstí v kvalifikaci turnajů WTA, ale zaznamenala v nich jen šest výher. Zdárně ji absolvovala až na 20. pokus, když prošla dvoukolovým sítem na antuce v Budapešti.

27letá Češka v sobotu v maďarské metropoli porazila domácí outsiderku Vanesu Dankovou a dnes si poradila i s nasazenou Brazilkou Luisou Pigossiovou. Majitelku bronzové medaile z loňské olympiády, kterou získala ve čtyřhře, a finalistku z letošní Bogoty porazila 6-1 6-7 6-4.

Výhra nad 124. hráčkou světa je pro Malečkovou z pohledu žebříčkového postavení nejcennějším skalpem kariéry. Hráčku Top 200 porazila poprvé od loňského září a podruhé od srpna 2020.

Do hlavní soutěže turnaje WTA se 217. hráčka světa Malečková, jejímž maximem v žebříčku je 191. místo, dostala podruhé v kariéře. V roce 2016 si zahrála jako lucky loser v hale v polských Katovicích, ale nestačila na Tímeu Babosovou. 

Také v Budapešti bude o premiérovou výhru na podniku WTA usilovat proti Maďarce. V prvním vzájemném duelu vyzve domácí 67. tenistku světa Annu Bondárovou. 

V Maďarsku se tak ve dvouhře představí celkem tři Češky. Po deblovém triumfu ve Wimbledonu se z Londýna přesouvá Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Nejvýše nasazená Krejčíková začne proti Číňance Xiyu Wang (h2h 1-1), Siniaková se proti loňské finalistce Anhelině Kalininové z Ukrajiny (h2h 0-1) pokusí přerušit sérii čtyř singlových porážek. Startovat měla i Tereza Martincová, dnes se ale ze soutěže odhlásila.

Pořadatelům se omluvila také čerstvá vítězka Wimbledonu Kazaška Jelena Rybakinová. Do hlavní soutěže se tak dostaly hned dvě 'šťastné poražené' z kvalifikace - dnešní soupeřka Malečkové Pigossiová a Marina Bassolsová.

22letá Španělka, jež v předchozích týdnech vyhrála dva turnaje ITF na tvrdém povrchu po sobě, měla štěstí už v sobotu, kdy v prvním kole předvedla málo vídaný obrat. Bassolsová prohrávala s běloruskou vrstevnicí Julijou Hatoukovou 0-6, 0-5 a 0-30, přesto vývoj dokázala otočit a zvítězit 0-6 7-5 6-4. Dnes prohrála s domácí Fanny Stollárovou.

Titul bude z pozice nasazené trojky obhajovat Kazaška Julia Putincevová.

• WTA 250 BUDAPEŠŤ •
Maďarsko, antuka, 521.750 dolarů
nedělní výsledky (10. 07. 2022)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Malečková (ČR) - Pigossiová (Braz.) 6-1 6-7(2) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
com
no ve 27 uz ma teda na case smilesmile
Reagovat
Oin
A kolik je tobě? Když byl Alexandr v Caesarových letech, byl už Veliký, když byl Caesar v mých letech, byl už hotový.
Reagovat
paprikovygulas1
Vážne si toto napísal s tvojom životným príbehom? Pozornosť by mala smerovať na teba nie na Maleckovu, lebo ak sa nespamätaš dopadneš horšie ako ten typek Fulnek.
Reagovat
Mony
Aby v ty Budapešti konečně rozjela pořádnej tenisovej čardáš
Reagovat
tommr
poslední dobou se Jesika zlepšuje a pokud jí zase nezradí zdraví tak by se mohla brzo dostat do top-200 ...
Dneska hrála opravdu dobře a favorizovanou soupeřku poměrně jasně přehrála. Jen v závěru na ní zase přišly nervy když ztratila pohodlný náskok 5:1 a měla co dělat aby zápas dopodávala ...
Popřál bych jí dobrej los, ale ten je vzhledem k pavouku už předem vyloučenej protože hratelně tam vypadá snad jen Babosová. Snad aspon nevyfasuje Terezu Martincovou ...
Reagovat
lxr
Nakonec Bondar, takže asi konečná. Terka se ohlásila jinak by hrála s ní. Ještě Galfi byla docela hratelná.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist