Malečková v Budapešti poprvé zápas na turnaji WTA nevyhrála

12. 7. 2022, 14:49
Aktuality 4
WTA BUDAPEŠŤ - Jesika Malečková o víkendu na antuce v Budapešti prošla poprvé kvalifikací turnaje WTA a dnes si podruhé zahrála hlavní soutěž, premiérovou výhru ale nevybojovala. S domácí Annou Bondárovou 27letá Češka prohrála 4-6 4-6.
Jesika Malečková (machalakeopen.cz)

Jesika Malečková v Budapešti na 20. pokus prošla kvalifikací turnaje WTA a podruhé si zahrála hlavní soutěž. Ale stejně jako v polských Katovicích 2016, kde startovala jako lucky loser, prohrála ve dvou setech s maďarskou soupeřkou.

Zatímco před šesti lety nestačila na tehdejší 39. hráčku světa Tímeu Babosovou, dnes v maďarské Budapešti nepřekvapila proti 53. tenistce žebříčku Anně Bondárové. 27letá Češka prohrála 4-6 4-6 a ani na šestý pokus si nepřipsala skalp hráčky Top 100.

217. hráčka světa Malečková, jejímž maximem je 191. místo, v úvodu obou setů sebrala o dva roky mladší soupeřce servis, brejk ale ani jednou nedokázala potvrdit. Ve druhé sadě vedla 4-3 a 30-15, k brejkbolu se však nedostala, prohrála 11 z posledních 15 výměn a turnaj pro ni skončil. Už včera vypadla ze čtyřhry.

V Maďarsku představí ještě dvě Češky. Po deblovém triumfu ve Wimbledonu se z Londýna přesunuly Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, které čeká první kolo až ve středu. Nejvýše nasazená Krejčíková začne proti Číňance Xiyu Wang (h2h 1-1), Siniaková se proti loňské finalistce Anhelině Kalininové z Ukrajiny (h2h 0-1) pokusí přerušit sérii čtyř singlových porážek.

Za obhajobou loňského triumfu vykročila Julia Putincevová, která přehrála snadno 6-4 6-1 Slovenku Karolínu Annu Schmiedlovou. Ve druhém kole se třetí nasazená Kazaška utká s lucky loserem Laurou Pigossiovou z Brazílie.

Druhá nasazená Martina Trevisanová po dvou debaklech na neoblíbené trávě ukončila čekání na první výhru od postupu do semifinále French Open. V Budapešti druhá nasazená Italka porazila 2-6 6-2 6-0 domácí osmnáctiletou naději Natálii Szabaninovou, jež naopak utrpěla první porážku po sérii třinácti výher a dvou premiérových triumfech na turnajích ITF.

• WTA 250 BUDAPEŠŤ •
Maďarsko, antuka, 521.750 dolarů
úterní výsledky (12. 07. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Bondárová (9-Maď.) - Malečková (ČR) 6-4 6-4
Trevisanová (2-It.) - Szabaninová (Maď.) 2-6 6-2 6-0
Putincevová (3-Kaz.) - Schmiedlová (SR) 6-4 6-1
Kruničová (Srb.) - Siegemundová (Něm.) 6-3 6-4
Cocciarettová (It.) - Janiová (Maď.) 7-6(7) 6-2
Papamichailová (Řec.) - Gálfiová (Maď.) 7-6(4) 6-3
Bogdanová (Rum.) - Udvardyová (Maď.) 6-2 5-7 6-0
Pigossiová (Braz.) - Petersonová (Švéd.) 7-5 6-3
• Čtyřhra - 1. kolo •
Shuai Zhang/Siegemundová (1-Čína/Něm.) - Detiucová/Anšbaová (ČR/Rus.) 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
tommr
Jesika měla smůlu na los - dostala nasazenou a ještě k tomu domácí soupeřku ...
Je zajímavý, že Pigossi kterou vyřadila v kvaldě postoupila jako LL do druhého kola. Holt měla větší štěstí na los než Jesika ...
Reagovat
Mony
Hezký vyrovnaný zápassmile ale přeci jen trochu náchylnější k chybám byla Jess. Tu její formu snad využije dal.
Reagovat
tommr
jj Jesika neodehrála špatnej zápas, ale soupeřka byla prostě o chlup jistější ...
Reagovat
lxr
Musím ale říci ze mě překvapila, dokázala s Bondar držet krok. Snad udrží formu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist