Mannarino zastavil senzační jízdu teenagera Michelsena. V Newportu získal třetí trofej

23. 7. 2023, 22:19
Aktuality 3
Adrian Mannarino (35) přehrál ve finále na travnatých dvorcích v Newportu 6:2, 6:4 domácí senzaci Alexe Michelsena (18), upravil svou finálovou bilanci na nejvyšším okruhu na tři výhry a 10 porážek a získal třetí titul. Francouzský veterán se po druhém kariérním triumfu na nejrychlejším povrchu vrátí do nejlepší třicítky hodnocení.
Profily hráčů
© Tenisalmaximo

Adrian Mannarino vyhrál během antukového jara pouze dva z 10 duelů, ovšem na oblíbené trávě se okamžitě chytl a svou sbírku vítězství na nejrychlejším povrchu rozšířil na číslo 93. Francouzský veterán postoupil i na čtvrtém letošním travnatém podniku ATP minimálně do čtvrtfinále a v Newportu celý týden dominoval.

Jedinou výraznější komplikaci musel řešit ve čtvrtfinále s Jordanem Thompsonem, proti němuž zahodil náskok 5:2 ve druhé sadě a potřeboval všechny tři sety. Ve finále se senzací turnaje Alexem Michelsenem měl od začátku navrch. Domácího teenagera sice pustil ve druhém dějství do vedení 2:0, ovšem zaváhání na servisu ihned napravil a v koncovce využil mnohem větších zkušeností.

Statistiky zápasu Michelsen - Mannarino

Mannarino odehrál své 13. finále na nejvyšším okruhu a získal teprve třetí titul. Před čtyřmi lety triumfoval na trávě v Hertogenboschi a loni na amerických betonech ve Winston-Salemu. V žebříčku se bývalý 22. hráč světa vrátí do TOP 30 a také na post francouzské jedničky. V pondělí bude figurovat na 27. místě. Akce v Newportu se zúčastnil už podesáté.

Michelsen před týdnem poprvé kraloval na challengerech, ale 10. vítězství v řadě přidat nedokázal. Teprve 18letý Američan, jenž se hlavní soutěže na nejvyšší tour zúčastnil teprve podruhé v kariéře, vyřadil na domácím pažitu mimo jiné obhájce titulu Maxima Cressyho a čtyřnásobného šampiona Johna Isnera. V novém vydání hodnocení bude na 140. místě, do sezony vstupoval coby 600. tenista pořadí.

• ATP 250 NEWPORT •
USA, tráva, 642.735 dolarů
nedělní výsledky (23. 7. 2023)
• Dvouhra - finále •
Mannarino (2-Fr.) - Michelsen (USA) 6:2, 6:4
• Čtyřhra - finále •
Lammons/Withrow (1-USA) - Blumberg/Purcell (USA/Austr.) 6:3, 5:7, 10:5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
gratulka!smile Za letošní výkony si titul zasloužil!smile Veteráni kosí holátkasmile Jen Alcatraz se vzepřel a to je dobře!
Reagovat
Vidite_mojeregistracebylauspesna
Mandarinka vyhrál jen díky tomu, že měl výhodu při běhání! Jeho hlava totiž kladla mnohem menší odpor vzduchu než hlava protihráče Michelsena! smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
soupeř protest nepodal, takže vše v pořádkusmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist