Manželé Melzerovi se v Paříži představí v mixu

27. 5. 2014, 12:58
Aktuality 8
Když se v roce 2011 ve Wimbledonu na poslední chvíli dohodli na společném startu ve smíšené čtyřhře, Iveta Benešová a Jürgen Melzer zřejmě netušili, co všechno bude následovat. Slavný turnaj tehdy nakonec vyhráli a napřesrok slavili i svatbu. Jediný manželský pár na okruhu ATP a WTA si nyní mixovou zkušenost zopakuje na Roland Garros.
Profily hráčů
Jürgen Melzer a Iveta Benešová

Iveta a Jürgen Melzerovi si na pařížské antuce odbudou na kurtu společnou premiéru coby manželé. V prvním kole je ovšem čeká nejvýše nasazený americko-rakouský pár Abigail Spearsová/Alexander Peya.

"Vždycky jsme si říkali, i když to s jejím ramenem nevypadalo dobře, že bychom si chtěli ještě jednou společně zahrát," řekl Melzer rakouské agentuře APA s odkazem na zranění, které jeho manželku vyřadilo na celý rok 2013 ze hry. "Třeba ještě získáme divokou kartu na Wimbledon, jako bývalí vítězové a manželé," vyslovil s úsměvem společné tenisové přání páru.

Zda bude česká hráčka pokračovat v kariéře i po této sezoně, je podle Melzera otevřené. Vše prý bude záviset na výsledcích. Jednatřicetiletá tenistka, která se v pořadí WTA kvůli zdravotní pauze propadla na 786. místo, zatím letos prohrála v prvním kole na všech čtyřech turnajích, na kterých díky chráněnému žebříčku nastoupila. "Nestresuje se a já na ni také netlačím. Uvidí sama, kam to povede," řekl Melzer.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak to já bych Jurgene tlačil.
Reagovat
horska.kraslice
Proč Tenis portál uvádí jméno Ivety v oficiálních seznamech v přechýlené podobě? Jmenuje se Iveta Melzer, ne Melzerová.
Reagovat
horska.kraslice
Jinak mám radost, že budou hrát spolu opět mix, jen doufám, že to bude někde k vidění.
Reagovat
Fandina
S tím Melzerová souhlas. Iveta má příjmení po manželovi, který je cizinec a její příjmení se tedy nepřechyluje.

Také se těším, jak se jim bude dařit v mixu a samozřejmě přeji úspěch i jak se píše v článku, aby hráli i ve Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Protože je to tak gramaticky správně.
Reagovat
petrulinka
Sice je to gramaticky správně, ale horska.kraslice i Fandina mají pravdu. Pokud má Češka příjmení po svém manželovi, který je cizinec, tak se to jméno nepřechyluje. Stejně jako např. u Kateřiny Emmons, které se rovněž nepřechyluje, taktéž by mělo zůstat u Ivety - Melzer. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Květa Peschke(ová) je taky provdaná za cizince a přesto se její příjmení běžně uvádí přechýleně, dokonce i v rozhovoru s ní. A nevšiml jsem si, že by s tím někdo někdy měl problém, včetně samotné Květy.

Čili je to především o přání nositelky příjmení, nicméně pokud se sama Iveta proti přechylování nevymezuje, nevidím důvod v českém textu neuvádět její příjmení v přechýleném tvaru.
Reagovat
horska.kraslice
V nějakém textu nebo článku to je celkem jedno, ale v oficiálních rubrikách na tomto portálu (hráči, žebříčky, live výsledky) má Iveta jako JEDINÁ uvedeno počeštěné příjmení, což mi hlava nebere.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist