Marseille: Tsonga prohrál s Rubljovem, Verdasco odvracel mečboly a Monfils se odhlásil

19. 2. 2019, 22:48
Aktuality 0
ATP MARSEILLE - Jo-Wilfried Tonga po dvou vydařených halových turnajích skončil na domácí půdě v Marseille už v prvním kole, když neudržel vedení proti Rusovi Andreji Rubljovovi. Namále měl Španěl Fernando Verdasco, který musel odvracet mečboly proti Bělorusu Egoru Gersimovovi. Kvůli zranění zápěstí bude hrát čerstvý šampion z Rotterdamu Gaël Monfils.
Jo-Wilfried Tsonga

Jo-Wilfried Tsonga před dvěma týdny ovládl turnaj v Montpellier, kde ukončil téměř rok a půl dlouhé čekání na titul, a minulý týden v Rotterdamu došel do čtvrtfinále.

V Marseille však třiatřicetiletý Francouz formu nepotvrdil. Šampion z let 2009, 2013 a 2017 vypadl hned v prvním kole, v němž podlehl v rychlém třísetovém utkání 6-2 4-6 2-6 jednadvacetiletému Rusovi Andreji Rubljovovi.

Rubljov se ve druhém kole střetne s Italem Mattem Berrettinim, který zdolal dvakrát 7-6 domácí nasazenou osmičku Jérémyho Chardyho.

Fernando Verdasco vstoupil do halového turnaje vydřenou výhrou 4-6 6-3 7-5 nad běloruským kvalifikantem Egorem Gerasimovem, přestože ve třetím setu prohrával 1-3 a za stavu 4-5 čelil třem mečbolům.

Šampion z Rotterdamu Monfils se odhlásil
Zranění Gaëla Monfilse přineslo Jiřímu Veselému změnu soupeře pro první kolo turnaje v Marseille. Po nedělním triumfu v Rotterdamu se dvaatřicetiletý Francouz odhlásil kvůli poraněnému zápěstí, Veselého tak čeká jiný domácí hráč - lucky loser Grégoire Barrere.

Monfils, 23. hráč světového žebříčku, si levé zápěstí poranil při pádu hned v úvodu rotterdamského turnaje. "Stalo se to už v prvním kole. Měl jsem pak zápěstí zatejpované a po magnetické rezonanci se ukázalo, že potřebuju nejméně několik dnů klid," uvedl Monfils, jenž v nedělním souboji o trofej porazil trojnásobného grandslamového šampiona Stana Wawrinku ze Švýcarska.

• ATP 250 MARSEILLE •
Francie, tv. povrch, 744.010 dolarů
úterní výsledky (19. 02. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Verdasco (5-Šp.) - Gerasimov (Běl.) 4-6 6-3 7-5
Berrettini (It.) - Chardy (8-Fr.) 7-6(12) 7-6(0)
Rubljov (Rus.) - Tsonga (Fr.) 2-6 6-4 6-2
Stachovskij (Ukr.) - Lestienne (Fr.) 7-6(3) 1-6 6-3
Gojowczyk (Něm.) - Džumhur (Bosna) 6-2 6-4
Paire (Fr.) - Bolelli (It.) 6-4 7-6(1)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist