Martičová: Vondroušová má nejlepší pohyb na okruhu, stylem mi připomíná Halepovou

5. 6. 2019, 16:51
Aktuality 10
Chorvatka Petra Martičová včera nešetřila na adresu své české čtvrtfinálové přemožitelky Markéty Vondroušové chválou. Hru devatenáctileté tenistky přirovnávala k hernímu projevu Rumunky Simony Halepové, někdejší světové jedničky a loňské vítězky Roland Garros.
Vondroušová a Martičová (© j48tennis.net)

Martičová Vondroušovou čtyřikrát porazila, ale v souboji o první grandslamové semifinále se jí to nepodařilo.

"Myslím, že je nejlépe se pohybující hráčkou na okruhu. Její nohy jsou neuvěřitelné. Připomíná mi stylem Halepovou, jen trochu víc rotací. Ale jinak fakt - žádné snadné body, neuvěřitelný cit pro míč, úžasný pohyb," řekla Martičová na adresu talentované Češky, která je známá výjimečnou předvídavostí.

Proto je proti Vondroušové těžké ukončovat míče. "Když zaútočíte o půlsekundu dřív, než byste měli, tak udělá protiútok a máte problém. Najít balanc mezi tím být trpělivá a útočit v pravou chvíli je fakt těžké. Já jsem to dokázala čtyřikrát, popáté to nevyšlo," doplnila Martičová.

Nemyslela si, že by odehrála špatný zápas. A byla spokojená i se svým vystoupením na celém Roland Garros, kde se poprvé dostala do grandslamového čtvrtfinále. "Bojovala jsem, co to šlo. Nechala jsem tam všechno od prvního zápasu do dnešního posledního bodu. Jsem na sebe hrdá," řekla. Samozřejmě ale bezprostředně po těsné porážce prožívala i negativní emoce. "Nevím, jestli jsem šťastná, smutná, naštvaná, zklamaná nebo v depresi. Asi všechno," dodala.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
LukasH
Milá holka, talent, rychlý nohy, cit pro míč, vše bylo řečeno. Já si ale nemůžu pomoct, ta hra mi moc neříká. Ve druhým setu to byla Martič, kdo se snažil tvořit hru a Markéta fakt jen vracela. Nespáchala snad jedinou chybu..ale prostě vracela. Martič tam udělala pár nepochopitelných rozhodnutí (neustálý pokusy o kraťasy v důležitých momentech) nebo zkazila, když se snažila zakončit...
Po éře Serena, Maria, Vika mi přijde, že zas frčí tenhle "opatrný" tenis.
Je to věc vkusu, ale nedokážu tomuhle typu tenisu fandit...
Reagovat
Aussie
Co frčí vůbec nejvíc, je tetování. Pánbůh nám pomoz!
Reagovat
tommr
jj taky to nemám rád obzvláště u hezkejch holek. Bohužel ani Markéta neodolala a už má popsanou ruku ...
Reagovat
rybicka
V padesáti budou dnešní dvacítky nešťastné z těch tetování...
Reagovat
rybicka
Nehledě na to, že dnes si můžou zařídit jen dočasné "tetování". Tedy dopřát si ten úlet, bez následků.
Reagovat
Fransoas
Přirovnání hráče ke komukoliv jinému bych nechal bez komentáře.Byl to nervní zápas.Hlavně,že se Markétě podařilo vyhrát.
Reagovat
jb007
že je Martičová zklamaná, že přes Markétu do semi nepřešla, ale nemusí ji aspoň urážet srovnáním s Halepovou. Markéta hraje zajímavější tenis než Halepová. I když na můj vkus by mohla o něco více projevovat iniciativu a nespoléhat se na chyby soupeřek.
Reagovat
Jon61
Markéta má oproti Halepové pestřejší hru, ale proti ranařkám, pokud se nebudou vyhazovat, to bude se svou spíše obrannou hrou těžké. I s Karolínou Plíškovou prohrála. Konta s téměř bezchybnou agresivní hrou bude asi nad její síly.
Reagovat
com
tak Karolina je nejlepsi, s tou prohraje kde kdo :)
Reagovat
Jan
Byl to nádherný zápas.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist