Martincová končí opět v kvalifikaci. V Indian Wells prohrála s Ruseovou

6. 3. 2023, 23:39
Aktuality 8
WTA INDIAN WELLS - Tereza Martincová skončila na čtvrtém turnaji po sobě už v kvalifikaci a pokračuje v dlouhodobě nevýrazných výkonech. Na akci WTA 1000 v Indian Wells v úvodním vystoupení podlehla hladce ve dvou setech Rumunce Eleně-Gabriele Ruseové, s níž v pátém vzájemném střetnutí prohrála již počtvrté.
Tereza Martincová (© AFP)

Tereza Martincová loni na 21 z 25 turnajů skončila v prvním či druhém kole a formu marně hledá i v úvodu nové sezony.

V Aucklandu, Hobartu, na Australian Open a v Lyonu vypadla hned v prvním kole a na posledních čtyřech akcích po sobě ztroskotala dokonce už v kvalifikaci. Po Abú Zabí, Dauhá a Dubaji se mezi elitu nedostala ani v Indian Wells, kde si v předchozích dvou letech zahrála 2. kolo hlavní soutěže. 

Letos 28letá Češka v Kalifornii nestačila na Elenu-Gabrielu Ruseovou, které podlehla znovu po měsíci a celkově počtvrté z pěti vzájemných duelů. Dnes už po 23 minutách hry ztratila první set a ve druhé sadě neudržela vedení 3-0 s dvěma brejky v zádech, aby nakonec prohrála 1-6 4-6.

Martincová, kterou dlouhodobě limitují bolesti kolena a před týdnem po dvou letech vypadla z Top 100, si pohoršila již tak mizernou letošní bilanci na 4 výhry a 8 porážek. Do konce května, tedy závěru antukového jara, bude obhajovat pouze pár bodů za loni úspěšně absolvovanou kvalifikaci v Římě. Její další zastávkou bude za dva týdny Miami, kde zkusí zlomit sérii kvalifikačních neúspěchů.

V Indian Wells se tak představí devět českých tenistek: Petra Kvitová, čerstvá šampionka z Dubaje Barbora Krejčíková, Karolína Plíšková, Marie Bouzková, Kateřina Siniaková, Linda Fruhvirtová, Linda Nosková, Karolína Muchová a Markéta Vondroušová.

Titul bude v kalifornské poušti obhajovat světová jednička Polka Iga Šwiateková, z bývalých šampionek startují ještě Španělka Paula Badosaová (2021), Kanaďanka Bianca Andreescuová (2019) a Viktoria Azarenková (2013 a 2016).

• WTA 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.800.000 dolarů
pondělní výsledky (06. 03. 2023)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Ruseová (Rum.) - Martincová (19-ČR) 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Pavol
Konkurencia ti o kúsok odskočila dopredu.
Rob s tým niečo. smile Musíš tvrdo zabrať. smile
Reagovat
Petra86
Takto se do 100 nevrátí.
Reagovat
GaelM
U ní je otázka jestli na to ještě někdy bude mít, aby se tam vrátila. Ona byla skoro celou kariéru na hraně top100, spíš pod ní než nad ní. Pak měla skvělé léto 2021, to vystřelila nahoru a chvíli z těch bodů žila, ale teď se zase vrací na původní úrovně. A jestli má k tomu ještě zdravotní problémy, může to být už neřešitelná mise. Spíš by se mohla postupně transformovat do debla, má pro něj docela slušné předpoklady a není tak fyzicky náročný...
Reagovat
A211
Základ je zdraví
Reagovat
EllNino
Neměly by se hrát jen debly?
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
makro99
určitě, Bouzková-Martincová bude výborný pár;
a Linda F. by se možná taky mohla začít specializovat na debla...
Reagovat
EllNino
jako tyhle úvahy opravdu nepochopím :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist