Martincová na trávě v Nottinghamu skončila ve čtvrtfinále

11. 6. 2021, 15:35
Aktuality 5
WTA NOTTINGHAM - Tereza Martincová končí na prvním letošním travnatém podniku v Nottinghamu ve čtvrtfinále, v němž v souboji nasazených nenašla recept na Srbku Ninu Stojanovičovou. Čtyřiadvacetiletá Stojanovičová, která do semifinále postoupila poprvé od září 2019 a teprve podruhé, bude na své první finále na nejvyšším okruhu útočit proti turnajové jedničce Johanně Kontaové.
Tereza Martincová (© j48tennis.net)

Tereza Martincová, která se letos poprvé prokousala do elitní stovky žebříčku WTA a na French Open poprvé vyhrála zápas v hlavních soutěžích grandslamů, se na poslední chvíli v Nottinghamu dostala mezi nasazené a na britském pažitu posbírala svá první vítězství v hlavních soutěžích na trávě na nejvyšším okruhu.

Šestadvacetiletá Češka vyřadila Caroline Dolehideovou a lucky losera Georginu Garcíaovou-Pérezovou, ale ve svém prvním letošním čtvrtfinále na turnajích WTA neuspěla. Nestačila v něm 2-6 4-6 na Ninu Stojanovičovou, se Srbkou prohrála i druhý vzájemný souboj.

Martincová se k prvním brejkbolům dostala až za stavu 2-6 1-2, kdy prohrávala o brejk. Do boje o druhou sadu se sice vrátila, jenže v deváté hře znovu zaváhala a její soupeřka utkání čistou hrou dopodávala.

Čtyřiadvacetiletá Stojanovičová, jež do Nottinghamu dorazila se sérií tří porážek, tak poprvé od září 2019 a teprve podruhé v kariéře na hlavní tour postoupila do semifinále. O své premiérové finále bude bojovat s nasazenou jedničkou Johannou Kontaovou.

Kontaová si na své oblíbené trávě v Nottinghamu, kde se v letech 2017 a 2018 neúspěšně prala o titul, zahraje své první semifinále od loňského srpna. Bývalá světová čtyřka dnes porazila 6-3 7-6(6) Alison Van Uytvanckovou a bude útočit na své deváté finále, první od jara 2019.

Druhé semifinále obstarají Číňanka Shuai Zhang a Američanka Lauren Davisová.

• WTA 250 NOTTINGHAM •
Velká Británie, tráva, 235.238 dolarů
páteční výsledky (11. 6. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále
Stojanovičová (15-Srb.) - Martincová (17-ČR) 6-2 6-4
Kontaová (1-Brit.) - Van Uytvancková (8-Belg.) 6-3 7-6(6)
Shuai Zhang (4-Čína) - Mladenovicová (7-Fr.) 3-6 6-2 7-6(4)
Davisová (14-USA) - Boulterová (Brit.) 6-7(6) 2-0 / skreč B.
• Dvouhra - 2. kolo
Davisová (14-USA) - Riskeová (2-USA) 6-7(3) 6-4 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
Mony
alespon má čas si natřít ruku na bílo. S tou černou jí do Wimblu nepustí
Reagovat
FulnekUltras
zas bych to tak černě neviděl - dneska už neklečí ani většina fotbalistů - a je doslova roztomilé, jak to mainstream před ME tým po týmu probírá skoro víc, než jejich šance čistě sportovní
Reagovat
Dobry-den
Taková hezká holka to byla. smile
Reagovat
FulnekUltras
ještě tam snad něco zbylo ;-)
Reagovat
FulnekUltras
ve stovce ses uhnízdila - a to je cajk smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist