Martincová prolétla do druhého kola kvalifikace Australian Open. Kolář a Rosol dohráli

11. 1. 2021, 11:29
Aktuality 25
AUSTRALIAN OPEN - Tereza Martincová vstoupila do kvalifikace grandslamového Australian Open naprosto suverénně. Nasazená jedenáctka v Dubaji za pouhých 56 minut hry smetla Terezu Mrdežaovou z Chorvatska. Naopak v katarském Dauhá skončili hned v prvním kole Zdeněk Kolář i Lukáš Rosol.
Tereza Martincová

Tereza Martincová je jedinou českou zástupkyní v kvalifikaci žen letošního Australian Open. Ta se netradičně koná s měsíčním předstihem a nikoli v Melbourne Parku, ale pro ženy v Dubaji. Nasazená jedenáctka do kvalifikačních bojů vstoupila suverénním a bleskovým vítězstvím 6-1 6-2 nad Terezou Mrdežaovou.

Chorvatka, jež v žebříčku WTA figuruje o 111 míst níže, neměla Martincovou čím přehrávat ani překvapit. Jediná komplikace pro českou favoritku nastala na začátku druhé sady, když prohrávala 0-2. Nepříznivý stav však otočila tím nejlepším možným způsobem, šesti získanými gamy v řadě.

O postup do finále kvalifikace se Martincová, která stále usiluje o debut v elitní stovce žebříčku, utká s bývalou 105. a v současnosti až 252. hráčkou světa Marynou Zaněvskou z Belgie.

V katarském Dauhá pokračuje kvalifikace mužů. Zdeněk Kolář popáté v kariéře zkusil kvalifikaci Australian Open a ani změna dějiště mu nepomohla, počtvrté skončil hned v prvním kole. Čtyřiadvacetiletý Čech v něm nestačil 6-7(5) 3-6 na nasazenou jedničku Grégoira Barréreho z Francie.

V prvním kole skončil i Lukáš Rosol. Zkušený 35letý rodák z Brna podlehl po boji 7-6 5-7 1-6 Francouzi Maximu Janvierovi.

Z českých mužů tak prošel prvním kolem jen Tomáš Macháč, který už včera porazil Portugalce Joaa Dominguese. Ve druhém kole ho v úterý čeká Brazilec Felipe Meligeni.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

25
Přidat komentář
FulnekUltras
setkání soudruhů Fasela a Lukašenka dnes proběhlo ve vřelém a srdečném ovzduší přátelské spolupráce - a modrofašisti celého světa si můžou leda tak vylízat řitě... smilesmilesmile

https://www.sport.cz/hokej/ms-2021/clanek/1996117-klidne-usporadame-sampionat-sami-rekl-lukasenko-sefovi-iihf.html?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz#hp-sez
Reagovat
Tomas_Smid_fan
kolik za to soudruh Fasel dostalsmile? Bafuňáři by se měli měnit po roce. Doba, kdy mohl zůstat někdo čistý v takové funkci je dávno, dávno pryč...
Reagovat
FulnekUltras
hlavně je vidět, že ve skutečně svobodné zemi se "kovidu" nikdo bát nemmusí smile
Reagovat
EllNino
https://www.reuters.com/article/tennis-ausopen-idUSL4N2JM2MY
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
EllNino
Slečnu se sprostým příjmením vyřídila hladce ... teď je na řadě Maryna Zarevska, která má kariérní max. výš než ona, tak uvidíme :) Ale ten los je příznivý, chtělo by to využít ...

Rosi a Zdenda neuspěli, asi se to dalo čekat u Zdeňka, ale oba měli šanci, mohli si zahrát proti sobě 2. kolo, bohužel z toho nebude nic, tak musíme držet pěsti Tomášovi zítra :)
Reagovat
tommr
příští soupeřka Terezy se jmenuje Zanevska ...
Tereza s ní prohrála oba dosavadní vzájemné zápasy, ale to už je nějaký pátek a momentálně by měla být Tereza v lepší formě. Pokud aspon zopakuje výkon ze zápasu s Mrdezaovou tak by měla bez problémů postoupit ...
Reagovat
smazaný uživatel
Mrdeza je kazdopadne uz dlouho absolutne nekonkurence schopna, tezko na vykonu proti ni merit, v jaky forme Tereza je. Zanevskou by ale porazit mela.
Reagovat
FulnekUltras
ve světě za hrází našeho rybníčku je všechno relativní... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=ed79yZNx--8
Reagovat
Fransoas
Tereza Martincová to zvládla naprosto skvěle.Škoda Z.Koláře-favorit byl nad jeho síly.L.Rosol nevyužil momentum,kdy srovnal na 5:5 - pravděpodobně se asi nedá diskutovat,že už je za zenitem.
Reagovat
FulnekUltras
držím ti Terinko smilesmilesmile
Reagovat
George_Renel
Kolářpřišel o první set díky jednomu nesmyslnému výletu na siť v TB.smile
Reagovat
George_Renel
A 2.set smile.
Reagovat
Krisboy
To nic není, jsou tací, kteří kvůli jednomu nepřipravenému přechodu na síť přišli o trofej z Wimbledonu smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
George_Renel
Tereza jednoznačně vládla. Soupeřčinu jedinou šanci na obrat hned na počátku utla.
Reagovat
tommr
jj Tereza příjemně překvapila. Ze soupeřky jsem měl trochu obavy, protože v minulosti už dokázala porazit několik našich top hráček (mj. porazila dvakrát mladou Karolínu Plíškovou). Tereza jí ale dneska jasně přehrála ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
porazit Plíškovou není něco, z čeho by měl mít člověk strach :D
Reagovat
SpacialRecognition
Proto je soustavně několik let v top 10, má 16 titulů WTA. Ach jo.Proč jsou všichni hateři Karolíny mentálně retardovaní?
Reagovat
cabuna
smile
Reagovat
com
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
to já nevím, proč jsou, stejně tak nevím, proč jsi retardovaný ty, kolego...
Reagovat
SpacialRecognition
Chápu, pravda je nepříjemná. Bohužel, nepopiratelná. Nemusel byste tu svojí mentální indispozici tak exhibovat, není to nic, na co byste měl být pyšný. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se clovek smiri s tim, kym je, pak ma krasny zivot a to ja mam, priteli. Priteli, nebudte tak hruby na ostatni.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist