Martincová v Istanbulu vyřadila Garciaovou a po třech letech si zahraje čtvrtfinále na turnajích WTA

10. 9. 2020, 21:01
Aktuality 11
WTA ISTANBUL - Tereza Martincová na antuce v Istanbulu ve večerním utkání druhého kola přehrála chybující Caroline Garciaovou. Bývalou světovou čtyřku vyřadila i v červenci 2017 na antuce ve Gstaadu, kde se dočkala svého posledního čtvrtfinále a zároveň semifinále na turnajích WTA. O postup mezi nejlepší kvarteto v turecké metropoli bude česká kvalifikantka bojovat s Aljaksandrou Sasnovičovou.
Tereza Martincová

Tereza Martincová se během koronavirové pauzy na domácích exhibičních turnajích představila ve velmi slušné formě, ale po restartu sezony se jí nedařilo dobrý herní projev zužitkovat. Na antuce v Palermu po skreči skončila v kvalifikaci, do hlavní soutěže se nedostala ani v Praze, kde ve finále kvalifikace prohrála s talentovanou Martou Kosťukovou, a v prvním kole US Open prohrála třísetovou bitvu s nasazenou osmičkou a pozdější osmifinalistkou Petrou Martičovou.

Po týdnu se znovu vrátila na antuku a konečně na turnajích WTA opět prorazila. V tureckém Istanbulu po úspěšné dvoukolové kvalifikaci ještě neztratila set, když po Greet Minnenové přehrála 6-1 6-4 Caroline Garciaovou, jež si před týdnem na stále probíhajícím US Open vyšlápla na turnajovou jedničku Karolínu Plíškovou. S bývalou světovou čtyřkou bez ztráty setu vyhrála i druhý antukový souboj.

Garciaová v Istanbulu v žádném případě nepředvedla agresivní a přesný tenis jako v zápase s Plíškovou. Francouzka měla problémy už v prvním kole proti vítězce ročníku 2016 a až 186. hráčce světa Cagle Büyükakcayové, kterou přetlačila až 7-5 v rozhodující sadě.

Že jí podmínky v turecké metropoli nesedí, potvrdila i dnes proti Martincové. Česká kvalifikantka sice byla od začátku zápasu solidní, nicméně Garciaová hodně kazila a v úvodním dějství za 25 minut schytala debakl. V úvodu druhé sady hrála podstatně lépe a na skóre to bylo hned znát. Nasazená čtyřka se dostala do vedení 3-1, jenže poté začala zase kupit nevynucené chyby a ve zbytku utkání uhrála jediný game.

Martincová vyřadila Garciaovou i v červenci 2017 na antuce ve Gstaadu, kde se dočkala svého posledního čtvrtfinále a zároveň semifinále na turnajích WTA. O postup mezi nejlepší kvarteto v turecké metropoli bude bojovat s Aljaksandrou Sasnovičovou. S Běloruskou, které vzdala před měsícem v Palermu, má vyrovnanou bilanci.

Eugenie Bouchardová si po setech 7-6(3) 6-7(5) 6-2 vyšlápla na nasazenou jedničku Světlanu Kuzněcovovou, přestože ve druhé sadě ztratila vedení brejku a nevyužila tři mečboly. O první semifinále od loňského října si bývalá světová pětka zahraje s finalistkou ročníku 2016 Dankou Koviničovou, která vyřadila turnajovou šestku Alison van Uytvanckovou a na semifinálovou účast čeká od října 2016.

Dál jde naopak dvojka Rebecca Petersonová, jež potřebovala k postupu do čtvrtfinále odehrát pouhých pět gamů. Švédská tenistka měla v úvodním kole volný los a dnes jí za stavu 3-2 vzdala Margarita Gasparjanová. O postup do semifinále se utká s Patricií Marií Tigovou, Rumunka smetla 6-2 6-0 nasazenou osmičku Misaki Doiovou.

Turnajová trojka Polona Hercogová ještě v Istanbulu neztratila set. Po domácí divoké kartě Berfu Cengizové si poradila 7-5 6-4 s Jasmine Paoliniovou a postoupila do čtvrtfinále. V něm turnajovou trojku vyzve Paula Badosaová, Španělka po cestě mezi nejlepší osmičku svým soupeřkám dohromady povolila jen osm her.

• WTA INTERNATIONAL ISTANBUL •
Turecko, antuka, 225.500 dolarů
čtvrteční výsledky (10. 9. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Martincová (ČR) - Garciaová (4-Fr.) 6-1 6-4
Bouchardová (Kan.) - Kuzněcovová (1-Rus.) 7-6(3) 6-7(5) 6-2
Petersonová (2-Švéd.) - Gasparjanová (Rus.) 3-2 / skreč
Hercogová (3-Slovin.) - Paoliniová (It.) 7-5 6-4
Koviničová (Č. Hora) - van Uytvancková (6-Belg.) 6-3 6-4
Tigová (Rum.) - Doiová (8-Jap.) 6-2 6-0
Sasnovičová (Běl.) - Schmiedlová (SR) 6-7(5) 6-4 6-3
Badosaová (Šp.) - Sorribesová (Šp.) 6-1 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
lvicek
Koukam oblibena souperka pro Terku ;). Gratuluju! oukam zpetne na par gamu a zatim se mi Terka libi.
Reagovat
Nenela
No tvl to je narez! Chtela jsem se divat, ale nakonec ve viru vecernich aktivit a rodinnych dramat jsem na to uplne zapomnela a Terezka takhle prekvapila! Bravo Teri!
Reagovat
sojka1
nevidela jsem, ale to ma Teruna paradni zarez na gripu! Jste si jisti, ze to byla opravdu Garcia? :-)) Stala sice v Turecku letos poprve na antuce a ani v normalnich sezonach ji moc neda, karierne je momentalne v hustem lese, ale presto ji stale vnimam jako top hracku, ze setrvacnosti... no ps
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
tommr
celkově solidní výkon od Terezy. Menší krizi si prožila jen na začátku druhýho setu kdy se jí na chvíli přestalo dařit ... smile
Garcia hrála prostě příšerně. Tolik laciných chyb jako ona nedokáže vyprodukovat ani Petra v "nejlepší" formě ... smile
V dalším kole čeká Terezu nebezpečná Sasnovich se kterou musela nedávno skrečovat zápas v Palermu. Naši fanoušci si jí asi budou víc pamatovat z nedávnýho zápasu na USO ve kterým uštědřila pořádnej výprask Markétě Vondroušový ... smile
Reagovat
com
taky si ty laciny chyby mohla nechat kdyz hrala s Karolinou smile
Reagovat
tommr
pokud Karolína ten dnešní zápas sledovala tak si asi musí rvát ze zoufalství vlasy jak mohla s tak slabou hráčkou prohrát ... smile
Reagovat
FulnekUltras
tak to by mohlo být zajímavé srovnání
Reagovat
FulnekUltras
každém případě už velmi slušný skalp

Terinka se škrábe vzhůru někdy až skoro sisyfovsky, ale ono to nakonec pude...

smilesmilesmile
Reagovat
aape
smile
Reagovat
Frick
Nech to tam vyhrá celé!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist