Martincová ve Washingtonu skončila ve druhém kole na Azarenkové

5. 8. 2022, 22:35
Aktuality 4
WTA WASHINGTON - Tereza Martincová se do čtvrtfinále turnaje ve Washingtonu neprobojovala. Sedmadvacetiletá rodačka z Prahy dnes prohrála na tvrdém povrchu s bývalou světovou jedničkou Viktorií Azarenkovou 6-7 2-6 a z posledních sedmi zápasů si připsala šestou porážku.
Tereza Martincová (© AFP)

Tereza Martincová nestačila na turnajovou čtyřku Viktorii Azarenkovou i ve druhém vzájemném zápase. Před rokem s dvacátou hráčkou světa prohrála v prvním kole US Open.

Jediná česká zástupkyně ve dvouhře Martincová zahájila utkání s favoritkou lépe a ujala se brzy vedení 2-0. Poté ale ztratila servis a vyrovnané utkání dospělo do zkrácené hry. Zde měla pražská rodačka za stavu 6:5 setbol, ten ale při svém podání nevyužila. Celkem v tie-breaku ztratila šestkrát svůj servis a prohrála jej 7-9.

Ve druhém setu prohrála Martincová úvodní čtyři hry za sebou a tuto ztrátu už později nedokázala stáhnout. Přestože se ji podařilo získat ještě jeden brejk, za stavu 2-5 přišla znovu o servis a Azarenková mohla po dvou hodinách a dvanácti minutách slavit postup.

Třicetiletá Azarenková, jež hrála první turnaj od French Open, se v pátek se soutěží také rozloučila, když ve čtvrtfinále bývalá světová jednička podlehla jednoznačně 1-6 3-6 Xiyu Wang.

21letá Číňanka, jež se do hlavní soutěže dostala až jako lucky loser, bude ve svém druhém semifinále na okruhu WTA bojovat o premiérové finále proti Ljudmile Samsonovové (h2h 0-1), která vyřadila vítězku loňského US Open Emmu Raducanuovou.

• WTA 250 WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 251.750 dolarů
páteční výsledky (05. 08. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Samsonovová (-) - Raducanuová (2-Brit.) 7-6(6) 6-1
Wang Sin-jü (Čína) - Azarenková (4) 6-1 6-3
Kanepiová (6-Est.) - Kalinská (-) 6-7(4) 6-4 6-3
Savilová (Austr.) - Marinová (Kan.) 6-1 7-5
• Dvouhra - 2. kolo •
Azarenková (4) - Martincová (ČR) 7-6(7) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
misa
nevyužila vedení v tiebreaku 5-2 + dva vlastní servisy, celkem prohospodařila 4 setboly :(
Reagovat
Tomas_Smid_fan
... a Hejkal skončil na Číňance. Tak je to politicky správné a tak to má být smile
Osobně jsem čekal, že uvařený Hejkal přes Wang nepřejde (i komentátor říkal, že to může být Pyrrhovo vítězství) a to se musím vlastně podívat, která Wang to vlastně přesně jesmile
Hlavní je že je Hejkal z kola venku a Wang v dalším nečeká hráčka z Tchajwanu.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Aha, takže je to jasné - X. Wang vyřadila Tereza a X. Wang vyřadila Hejkala. Nápověda zní - není to lucky losersmile
Reagovat
fandorin78
Vedle zvuků, které vydává Sabalenka, zní "hejkání" Azarenky spíš jako noční vánek.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist