Martincová zdolala Cocciarettovou a v Istanbulu se kvalifikovala do hlavní soutěže

8. 9. 2020, 15:34
Aktuality 9
WTA ISTANBUL - Tereza Martincová na antukovém turnaji WTA v Istanbulu prošla dvoukolovou kvalifikací. V rozhodujícím zápase zdolala po více než dvou a půl hodinách boje 5-7 7-5 6-3 Italku Elisabettu Cocciarettovou, jež v neděli prohrála finále v Praze.
Tereza Martincová

Tereza Martincová po koronavirové pauze zkouší štěstí kde se dá, ale na první úspěch čeká. Hned v Palermu musela ve 2. kole kvalifikace vzdát kvůli podvrtnutému kotníku, v Praze ve stejné fázi turnaje podlehla Ukrajince Martě Kosťjukové a na US Open navzdory velmi dobrému výkonu podlehla favorizované Petře Martičové. 

Poprvé dva zápasy po sobě vyhrála až tento týden v Istanbulu, kde pár dní po návratu z newyorského betonu zvládla dvoukolovou kvalifikaci antukového turnaje WTA International.

24letá Češka v turecké metropoli nejprve postoupila po skreči soupeřky a dnes zvládla i těžký souboj s ve formě hrající Elisabettou Cocciarettovou. 19letou Italku, která minulý týden hrála finále na podniku WTA 125k v pražské Stromovce a dnes odehrála 9. zápas během 11 dní, zdolala po obratu 5-7 7-5 6-3.

O první výhru v hlavní soutěži od začátku března si 136. hráčka světa Martincová zahraje s Belgičankou Greetje Minnenovou, jež po pauze uhrála ve třech zápasech pouze jeden set.

Hlavní soutěž v Istanbulu začala dnes a první výhru po koronavirové pauze si připsala Polona Hercogová, když potvrdila roli favoritky a přehrála 6-2 6-3 domácí divokou kartu Berfu Cengizovou.

Slovinka Hercogová, která nedávno v Praze sahala po skalpu pozdější šampionky Simony Halepové, zabojuje o první čtvrtfinále od loňského dubnového triumfu v Luganu
proti Jasmine Paoliniové. Italka zdolala ve třech setech Stefanii Vögeleovou ze Švýcarska.

Aljaksandra Sasnovičová se na právě probíhajícím US Open dostala do třetího kola a již po čtyřech dnech se představila na antuce v tureckém Istanbulu. Běloruská tenistka se Zarinou Dijasovou prohrávala o set a dva brejky, nakonec ale odvrátila dva mečboly a nasazenou Kazašku porazila 3-6 7-5 6-1.

O postup do čtvrtfinále se utká se Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou., která porazila 7-5 1-6 6-4 devatenáctiletou Slovinku Kaju Juvanovou.



Nasazenou jedničkou je grandslamová šampionka Ruska Světlana Kuzněcovová, roli turnajové dvojky plní Rebecca Pettersonová ze Švédska. Obě mají v úvodním kole volný los.

• WTA INTERNATIONAL ISTANBUL •
Turecko, antuka, 225.500 dolarů
úterní výsledky (08. 09. 2020)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Martincová (ČR) - Cocciarettová (It.) 5-7 7-5 6-3
• Dvouhra - 1. kolo •
Hercogová (3-Slovin.) - Cengizová (Tur.) 6-2 6-3
Sorribesová (Šp.) - Watsonová (5-Brit.) 3-2 skreč W.
Sasnovičová (Běl.) - Dijasová (7-Kaz.) 3-6 7-5 6-1
Schmiedlová (SR) - Juvanová (Slovin.) 7-5 1-6 6-4
Badosaová (Šp.) - Zavacká (Ukr.) 6-1 6-2
Paoliniová (It.) - Vögeleová (Švýc.) 6-1 4-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
FulnekUltras
navzdory všem opeřeným expertům. smilesmilesmile
Reagovat
tommr
navzdory komu? smile
Reagovat
FulnekUltras
všemu nevěřícímu a malověrnému ptactvu, sojky nevyjímaje smile
Reagovat
Fransoas
Ambiciózní Italku přehrála.Snad si tu smůlu Vybrala na USO.Gratulace do hlavní soutěže.Formu,kterou měla v Americe snad neztratila.Hodně štěstí do dalších bojů.
Reagovat
tommr
gratulace k postupu do MD. Ve formě hrající Cocciarettová byla těžká soupeřka ... smile
Ted by to chtělo ještě nějakej dobrej los. Letos už měla smůly víc než dost ...
Reagovat
Vaslab
V prvním kole Greet Minnen, tu by Tereza měla dát. Ve 2. kole ale bohužel čeká nejspíš Garcia :(
Reagovat
tommr
tak hlavně, že má hratelnou soupeřku do prvního kola a má tak velkou šanci na nějaký body ... smile
Garcia bude těžká soupeřka, ale na tak malým turnaji se třeba nebude chtít vyčerpat před většíma turnajema který pak budou následovat a nebude hrát úplně nadoraz ...
Reagovat
SpacialRecognition
Neporazila jí Tereza už jednou, náhodou? nebo to si pamatuji blbě?
Reagovat
tommr
jj jejich vzájemná bilance je sice 1:3 pro Garciu, ale jejich jedinej zápas na antuce ve Gstaadu 2017 vyhrála Tereza ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist