Massu: Sním o další medaili

8. 8. 2008, 15:17
Aktuality 6
Když před čtyřmi lety vyrazil na olympiádu do Atén, určitě netušil, s jakou slávou se vrátí domů. Chilan Nicolas Massu tenisovou soutěž v roce 2004 ovládl: zvítězil ve dvouhře a spolu s Fernandem Gonzalezem i ve čtyřhře. Sním o tom, že pro svou zemi získám ještě jednu medaili, říká nyní obhájce olympijského zlata.
Profily hráčů
Nicolas Massu na stupních vítězů v Aténách

Není divu, že na nejslavnější dny svého života Massu stále vzpomíná. Jak ale ve prozradil v Pekingu, právě teď se dívá do budoucna. "Před čtyřmi lety jsem vyhrál a byl to ten nejlepší moment mé kariéry. Teď mám v hlavě ale tyhle olympijské hry," tvrdí Massu. "Vím, že je hrozně těžké to napodobit, ale sním o tom, že pro svou zemi získám ještě jednu medaili."

Když v Aténách vyhrál obě soutěže, stal se prvním tenistou moderní éry, kterému se to podařilo. Tehdy byl 14. hráčem světového žebříčku. Dnes je na 125. místě, přesto je podle něj možné, že blesk uhodí dvakrát na stejné místo.

"Před čtyřmi lety se mi povedlo něco neuvěřitelného a i tady bych chtěl uhrát důležitý výsledek," říká Massu, který se prý necítí pod tlakem, vzhledem k tomu, že většina pozornosti se upírá k Rogeru Federerovi, Rafaelu Nadalovi a Novaku Djokovičovi. "Žádný jiný hráč dvě zlaté medaile z jedné olympiády nemá. Beru to tak, že nemusím nikomu nic dokazovat. Jsem tu, abych znovu dokázal to samé, ale bude to těžké. Zeptejte se Federera nebo Nadala, jestli je to jednoduché, nebo ne. Řekl bych, že jsou pod větším tlakem než já. Nadal, Djokovič, Federer, ti jsou tady favority. Já jsem klidný, prostě jen čekám na svůj zápas."

Toho se dočká brzy. Na druhé straně kurtu v něm nastoupí Belgičan Steve Darcis, 62. hráč světa. A pak ho samozřejmě čeká také čtyřhra s Fernandem Gonzalezem, který v Pekingu kromě deblového zlata obhajuje také bronz ze dvouhry.

"Už jsme spolu dlouho nehráli, ale známe se už od deseti let, takže spolu moc trénovat nemusíme. Známe se dobře a když spolu hrajeme, vždycky víme, co dělat. Čekají nás těžké zápasy, ale i my budeme obtížní soupeři pro ostatní," varuje Massu.

Komentáře

6
Přidat komentář
dabelsobul
Myslim ze neudela ani 1. kolo s Darcisem... a v druhym Nalbandian, to uz je jasna stopka... Ale je hezky snit a verit si :)
Reagovat
smazaný uživatel
Byl to fakt uctihodny vykon, bohužel ted to pro něj neni uplně ružove,musi prostě jen překvapit.
Reagovat
smazaný uživatel
je mazec že to tehdy vyhrál Massu
Reagovat
smazaný uživatel
druhy kolo konec pro nej, nevim co si mysli..
Reagovat
smazaný uživatel
dobrej komik
Reagovat
Jose
tak snít může..... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist