Masters Paříž: Shrnutí

4. 11. 2019, 10:56
Aktuality 1
Co přinesl letošní ročník Rolex Paris Masters? Kdo v pařížské hale Bercy přebíral trofej pro vítěze a který pár si došel pro deblový titul? Kdo se postaral o největší překvapení? Který zápas byl nejdelší a pro koho naopak zhasla naděje na postup nejrychleji? Jak si vedli nasazení hráči?

Novak Djokovič popáté v kariéře vyhrál turnaj v Paříži. Ve finále porazil Denise Shapovalova z Kanady a získal 34. titul na podnicích série Masters. Od rekordu Španěla Rafaela Nadala ho dělí jediný triumf.

Deblovou soutěž ovládli domácí Pierre-Hugues Herbert s Nicolasem Mahutem. Nasazené francouzské duo ve finále přehrálo ruskou dvojici Karen Chačanov, Andrej Rubljov a získalo 14. společný titul, sedmý na turnajích Masters.

Největší překvapení (turnaj)
Největším překvapením letošního ročníku Rolex Paris Masters byla finálová účast Denise Shapovalova. Kanadský mladík sice nedávno v hale ve Stockholmu slavil svůj první titul, nicméně v Paříži nepatřil mezi favority. Po cestě do finále vyřadil Fabia Fogniniho, Alexandera Zvereva a Gaëla Monfilse.


Největší překvapení (zápas)
Největším zápasovým překvapením bylo vyřazení Daniila Medveděva. Ruský tenista v posledních týdnech působil téměř neporazitelně a do haly Bercy dorazil s vítěznou sérií devíti zápasů. Přesto hned ve druhém kole prohrál s domácím Jérémym Chardym a poprvé od června nezvládl vstup do turnaje. Na posledních šesti akcích si vždy zahrál finále.


Nejdelší zápas (bez skreče)
Thiem (5-Rak.) - Raonic (Kan.) 7-6(5) 5-7 6-4 | 2h 38min / 2. kolo


Nejkratší zápas (bez skreče)
A. Zverev (6-Něm.) - Verdasco (Šp.) 6-1 6-3 | 0h 56min / 2. kolo

Zprávy z turnaje

• ROLEX PARIS MASTERS 2019 •
• Dvouhra - finále •
Djokovič (1-Srb.) - Shapovalov (Kan.) 6-3 6-4
• Čtyřhra - finále •
Herbert/Mahut (7-Fr.) - Chačanov/Rubljov (Rus.) 6-4 6-1
Vyřazení nasazení hráči
2. kolo (8): Medveděv (4-Rus.), Chačanov (8-Rus.), Bautista (9-Šp.), M. Berrettini (10-It.), Fognini (11-It.), Goffin (12-Belg.), Schwartzman (14-Arg.), Isner (15-USA)
Osmifinále (3): Thiem (5-Rak.), A. Zverev (6-Něm.), Wawrinka (16-Švýc.)
Čtvrtfinále (2): Tsitsipas (7-Řec.), Monfils (13-Fr.)
Semifinále (1): Nadal (2-Šp.)
Finále (0)
Neporažený: Djokovič (1-Srb.)
Los dvouhry | Los čtyřhry
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist