Maturantka Bouzková se kvalifikovala na turnaj WTA v Norimberku

21. 5. 2017, 11:36
Aktuality 12
WTA NORIMBERK - Před pár dny složila maturitní zkoušku, dnes vybojovala svůj třetí start v hlavní soutěži turnaje WTA. Osmnáctiletá Marie Bouzková na antuce v Norimberku prošla dvoukolovou kvalifikací bez ztráty setu. Do hlavní soutěže se prodrala i Barbora Krejčíková.
Marie Bouzková

Marie Bouzková před osmi dny prohrála ve finále podniku ITF ve španělském Monzonu. Ve středu absolvovala maturitní zkoušku, po které si to v šatech zamířila na trénink na tenisové kurty. A dnes už osmnáctiletá Češka slaví svůj třetí postup z kvalifikace do hlavní soutěže turnaje WTA. 

Ve dvou zápasech na antuce v Norimberku ztratila jen sedm gamů. Po včerejší výhře nad Jihoafričankou Krugerovou dnes nedala šanci Japonce Maye Hibiové. I když hned v úvodní hře přišla o servis, vyhrála jednoznačně 6-1 6-1.

Vítězka dvou letošních turnajů ITF Bouzková si na akcích WTA zahrála zatím dvakrát, vyhrát ještě nedokázala. Předloni na tvrdém povrchu v mexickém Acapulku prohrála s Bulharkou Karatančevovou, před měsícem v hale ve švýcarském Bielu podlehla ve třech setech Barboře Strýcové. 

Nyní 213. hráčku světa Bouzkovou, kterou díky dnešní výhře dělí pár bodů od Top 200, v Norimberku čeká premiéra na antuce. O první výhra na okruhu WTA bude usilovat proti domácí Tatiane Mariaové, která startuje na divokou kartu.



Poosmé v kariéře a poprvé v sezoně si na turnaji WTA zahraje Barbora Krejčíková. Jednadvacetiletá Češka v kvalifikaci vyřadila dvě své krajanky, když po včerejším skalpu Jesiky Malečkové zdolala i Petru Krejsovou Petru Krejsovou. 

O svůj čtvrtý postup do druhého kola a první po třinácti měsících si Krejčíková zahraje s další úspěšnou kvalifikantkou Rumunkou Alexandrou Cadantuovou.

Nasazenou jedničkou je v Německu loňská šampionka Kiki Bertensová z Nizozemska. Turnajová dvojka Kazaška Julia Putincevová se v prvním kole střetne s Kanaďankou Eugenií Bouchardovou, která před třemi lety v Norimberku získala svůj jediný titul na okruhu WTA.

• WTA INTERNATIONAL NORIMBERK •
Německo, antuka, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (21. 05. 2017)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Bouzková (9-ČR) - Hibiová (Jap.) 6-1 6-1
Krejčíková (ČR)Krejsová (ČR) 6-4 6-4
• Dvouhra - 1. kolo •
Cirsteaová (Rum.) - Niculescuová (8-Rum.) 6-4 1-0 skreč N.
Lepchenková (USA) - Rodinová (Rus.) 6-2 6-2
Flipkensová (Belg.) - Tomljanovičová (Chorv.) 6-2 4-6 6-3
• Čtyřhra - 1. kolo •
Klepačová/Martínezová (2-Slovin./Šp.) - Hrdinová/Kunčíková (ČR) 2-6 6-3 10-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
tommr
což je přesně ta soupeřka, kterou jsem jí nepřál ... :(
Bára Krejčíková bude v prvním kole hrát s další kvalifikantkou Cadantuovou ...
Reagovat
darek.vrana
Tu dá.
Reagovat
Haitik
Super! Tak snad bude přát los a schytá nějakou přijatelnou soupeřku.. :D
Reagovat
tommr
myslím si, že už sám postup z kvalifikace by Marii měl stačit na průnik do druhý stovky ...
Snad bude mít i štěstí na los a nedostane žádnou z domácích hráček ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Tak dostane Švédovou nebo Wickmayer. Prašť jak uhoď.
Reagovat
tommr
Shvedovou snad ani dostat nemůže? A Wickmayerová by nebyla zase tak špatná. Proti Markétě Vondroušový toho v Trnavě moc nepředvedla ... :)
Reagovat
EllNino
Beck, Shvedova, Wickmayer, Maria nebo kvalifikantka (Sadikovic, Reuffer, Zaja, Krejčíková, Cadantu)
Reagovat
horska.kraslice
Podle pavouka Švédovou dostat může. Ohledně Wickmayer je to pravda, navíc Yanina je nervní střílečka, takže pečlivá a trpělivá hra Mařenky by ji mohla vykolejit.
Reagovat
tommr
já vycházel jen z informací v článku a tam Shvedovou zapomněli uvést. Myslím si ale, že je to zhruba stejnej případ jako Wickmayerová a taky se často dokáže nesmyslně vyházet. Nejlepší by ale samozřejmě byla nějaká další kvalifikantka (s výjimkou Báry) ...
Reagovat
Fandina
k maturitě i k tenisu. To je ale šikovná holčina. Tak držím palce, ať se daří i dál!!!
Reagovat
Dobry-den
Fuj to jsem se lek. Já jsem totiž prvně četl mutantka. Takhle je to ale OK, tak gratuluju k maturitě i k výhře.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace k maturitě i k postupu :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist