Mayer titul neobhájí, v Bukurešti padl s Malissem

25. 4. 2012, 23:22
Aktuality 0
Letošní herní trápení německého tenisty Floriana Mayera neskončilo ani v Bukurešti, kde před rokem vybojoval titul. Místo s trofejí pro vítěze odjede letos z rumunské metropole se čtvrtou porážkou v řadě. Připravil mu ji Belgičan Malisse, který zvítězil 7-5 4-6 a 6-4.
Florian Mayer

Na podnik v Bukurešti má Florian Mayer dobré vzpomínky, protože loňský triumf je jeho vůbec první na okruhu ATP - a zatím poslední. Letos nepřešel na žádném z turnajů přes osmifinále, což se nezmění ani tento týden, kdy německý tenista znovu padl na první překážce.

Tou byl v Bukurešti Xavier Malisse, pro něhož antuka není nejoblíbenějším povrchem a který od roku 2004 na žádném antukovém turnaji nepostoupil ani do semifinále. Hned v úvodním setu dnešního souboje si Belgičan vypracoval tři brejkboly, všechny proměnil a vykročil za překvapivým postupem. V následující sadě začal Mayer potvrzovat roli favorita a poslal zápas do třetího setu, ale v něm už byl Malisse lepší: německého tenisu nepustil k žádnému brejkbolu, sám svoji jedinou příležitost využil a po dvou a čtvrt hodinách zvítězil 7-6 4-6 a 6-4.

"Hrál jsem dobře," pochvaloval si po postupu Malisse. "Řekl bych, že jsme odehráli dobrý zápas, a jsem moc šťastný, že jsem z něj vyšel vítězně. Letošní rok je pro mě těžký, tohle je poprvé, kdy budu hrát ve čtvrtfinále. Fyzicky se po tak dlouhém zápase cítím dobře. Minulý týden jsem hodně trénoval, tak jsem rád, že se to vyplatilo," dodal.

Florian Mayer není jediným favoritem, který svůj dnešní zápas v Bukurešti nezvládl. Potito Starace nastoupil dva dny po snadné výhře nad Francouzem Chardym a měl proti sobě papírově snazšího soupeře, Maďara Attilu Balázse. Až 450. hráč světa ale podobně jako v prvním kole Lukáše Lacka překvapil i Staraceho: proti Italovi odvrátil šest ze sedmi brejkbolů a za hodinu a čtvrt zvítězil 6-3 6-4.

Výsledky - Bukurešť (antuka, dotace 450.000 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Malisse (Belg.) - Mayer (2-Něm.) 7:5, 4:6, 6:4, Brands (Něm.) - Zopp (Est.) 7:6 (7:3), 6:3, Balázs (Maď.) - Starace (It.) 6:3, 6:4.

 

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist