Medveděv je po skreči Andersona v osmifinále pařížského Masters

4. 11. 2020, 13:05
Aktuality 17
ATP MASTERS PAŘÍŽ - Daniil Medveděv se znovu po týdnu potkal s Kevinem Andersonem a na Masters v Paříži mu mohl oplatit porážku z Vídně. Zápas však neskončil standardním výsledkem, Anderson v tie-breaku úvodní sady kvůli zdravotnímu problému vzdal. Medveděva v osmifinále čeká Alex de Minaur, nebo Lorenzo Sonego.
Profily hráčů
Daniil Medveděv (© AFP)

Daniil Medveděv během druhé poloviny loňské sezony zářil a byl jedním z nejlepších hráčů na okruhu. Letos se však ruskému mladíkovi nedaří a na kontě má jediné semifinále, kterého se dočkal na US Open. Od té doby je to ještě horší, na antuce v Hamburku a grandslamovém French Open ztroskotal hned na úvodním soupeři, v Petrohradu coby obhájce titulu ve druhém kole nestačil na Reillyho Opelku a ve Vídni ve čtvrtfinále na Kevina Andersona.

Právě s posledním jmenovaným se dnes utkal ve druhém kole pařížského Masters. Porážku Jihoafričanovi sice neoplatil, nicméně i tak postoupil do osmifinále, jelikož Anderson v tie-breaku úvodní sady nejspíše kvůli nataženému svalu vzdal.

Medveděv byl na kurtu lepším hráčem, výborně servíroval, na podání dohromady ztratil jen pět fiftýnů a soupeři povolil jediný brejkbol, který odvrátil. Sám měl pět šancí dvojnásobnému grandslamovému finalistovi sebrat servis, ale ani jednu nevyužil a rozhodnout musela zkrácená hra. V ní finalista loňského US Open Medveděv vedl 5-2 a Anderson poté již nemohl pokračovat.

Medveděv bude o postup do čtvrtfinále a vyrovnání svého letošního maxima na turnajích ATP bojovat s nasazeným Alexem de Minaurem (h2h 2-0). Jednadvaqcetiletý Australan si dnes poradil 6-3 7-5 s finalistou z Vídně Italem Lorenzem Sonegou a stejně jako loni postoupil do 3. kola.

Diego Schwartzman vstoupil do pařížského Masters vítězstvím 7-5 6-3 nad domácím Richardem Gasquetem. Domácího tenistu porazil až na čtvrtý pokus a o další krůček se přiblížil ke svému premiérovému startu na Turnaji mistrů. Jeho dalším soupeřem bude Alejandro Davidovich Fokina, kterého zítra čeká první osmifinále na turnajích Masters.

V životní formě hrající Andrej Rubljov si na třetí pokus připsal výhru na Masters 1000 v Paříži. Třiadvacetiletý Rus dnes smetl 6-1 6-2 Moldavana Radu Albota a z posledních 21 zápasů zaznamenal už 20. vítězství.

V osmifinále narazí na trojnásobného grandslamového šampiona Stana Wawrinku (h2h 1-1). Pětatřicetiletý Švýcar si ve druhém kole poradil po obratu 4-6 7-6 6-2 s Američanem Tommym Paulem.

Milos Raonic pokračuje bez ztráty podání a setu. Nasazený Kanaďan si v souboji o osmifinále poradil dvakrát 6-4 s domácím Pierrem-Huguesem Herbertem. V dalším kole se utká s kvalifikantem Marcosem Gironem, který včera zaskočil Mattea Berrettiniho.

Alexander Zverev vstoupil do turnaje hladkou výhrou dvakrát 6-2 nad Srbem Miomirem Kecmanovičem, kterému oplatil porážku z loňského Cincinnati. V osmifinále se devět zápasů neporažený Němec střetne už potřetí během dvou měsíců s domácím Adrianem Mannarinem (h2h 4-0).

Jubilejní 1000. výrhu si jako čtvrtý tenista v open éře připsal Rafael Nadal, který vykročil za první triumfem v hale Bercy obratem proti Felicianu Lópezovi.

Druhý nasazený Stefanos Tsitsipas nastoupil k utkání druhého kola již včera a prohrál tie-breakovou bitvu s domácím Ugem Humbertem.

• ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ •
Francie, tv. povrch / hala, 4.289.970 eur
středeční výsledky (4. 11. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Nadal (1-Šp.) - F. López (Šp.) 4-6 7-6(5) 6-4
Medveděv (3-Rus.) - Anderson (JAR) 6-6(5-2) / skreč
A. Zverev (4-Něm.) - Kecmanovič (Srb.) 6-2 6-2
Rubljov (5-Rus.) - Albot (Mold.) 6-1 6-2
Schwartzman (6-Arg.) - Gasquet (Fr.) 7-5 6-3
Raonic (10-Kan.) - Herbert (Fr.) 6-4 6-4
Wawrinka (12-Švýc.) - Paul (USA) 4-6 7-6(3) 6-2
Thompson (Austr.) - Čorič (15-Chorv.) 2-6 6-4 6-2
De Minaur (16-Austr.) - Sonego (It.) 6-3 7-5
Davidovich Fokina (Šp.) - Bonzi (Fr.) 6-4 6-4
Mannarino (Fr.) - Nišioka (Jap.) 6-3 6-7(5) 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Rafa si ten return může hned zítra vyzkoušet znova. :D

Ta hala mu extrémně nesedí, díval jsem se skoro na 3/4 zápasů a to byly někdy ústřely, že jsem přemýšlel, zda to není Kopřiva místo Nadala.smile
Reagovat
dako
Ja som to až tak tragicky nevidel, a to som na Rafove výkony dosť kritický. Takmer po roku hala, s typom súpera, ktorých Rafa nemá rád a väčšinou s nimi vyhráva cez bojovné výkony. Tenis to pekný nebol, ale Rafa sa v podstate ani nemal ako dostať do rytmu. Feli prvé 2 sety podával výborne. Buď to bolo eso, alebo sa hralo na 2 - 3 údery. Plus tá jeho nepríjemná "plochá" hra. Už to bude len lepšie. Plus sa mi páčilo, ako sa Rafa hýbe.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hrál to, co potřeboval. Já říkám opakovaně, že mě se tenis mimo antuku od Nadala extrémně nelíbí. Ty překroucené topspiny zápěstím jsou sice asi efektivní, ale mě se prostě nelíbí vůbec.

Já jsem zastánce přímočarého tenisu.

Rafu čeká ještě dneska totální walkout, pochybuji, že Thompson uhraje více, jak 4 gamy. Spíše přepokládám, že se vyhází sám.

No a pak Carreňo, Rublev, Medveděv.

Uvidíme.
Reagovat
Krisboy
Teda Feli...ztratit set s takovým dřevákem smile
Reagovat
com
Rafanek nam asi vypadne smilesmile
Reagovat
Frantz
Nepovedlo se (zase), asi mrzuté, že? smile
Reagovat
smazaný uživatel
To je přátelé zápas hodný Masters 1000. smile

BH Zvereva cca metr vedle Kecmanoviče a ani se nepohne, jenom to pustí kolem.

Neskutečné.smile
Reagovat
Grape
Kecmanovič tohle dělá často.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
že sázísmile?
Reagovat
Grape
To nevím jestli sází smile
Ale už několikrát jsem při jeho zápasech viděl jak se jen otáčí za míčky, které by mohl v pohodě doběhnout.
Reagovat
Krisboy
Takže nesází, je jenom línej. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
asismile
Reagovat
Mantra
mu skrečnul, tak to karmicky poslal dál smile
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhrál by to 2:0. Hrál dobře.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tutoksmile Ještě Medvěd k tomusmile
Reagovat
Krisboy
Rusové se valí ATP turnaji jako Rudá armáda nacistickým Německem smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kevina mám rád, Medvěda ne a navíc se mi jeho útočný tenis líbí víc než Medvědovo pinkání.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist