Tsitsipas v generálce na Turnaj mistrů prohrál tie-breakový maratón s Humbertem

4. 11. 2020, 07:04
Aktuality 78
ATP PAŘÍŽ - Generálka před obhajobou titulu na Turnaji mistrů se Stefanosi Tsitsipasovi nepovedla. Na Masters 1000 v Paříži druhý nasazený Řek vypadl hned po svém úvodním vystoupení, když i vinou obnoveného zranění podlehl po 3 hodinách a 17 minutách boje 6-7 7-6 6-7 domácímu Ugu Humbertovi. Ten po triumfu v Antverpách přidal sedmou výhru v řadě a může se chystat na osmifinále proti Marinu Čiličovi.
Stefanos Tsitsipas (© AFP)

Stefanos Tsitsipas si před necelým měsícem v semifinále Roland Garros obnovil zranění přitahovače levé nohy a místo startu v Petrohradu si dopřál odpočinkovou dovolenou v Aténách.

Na kurty se šestý hráč světa vrátil minulý týden, ale ve třetím zápase po návratu si zranění obnovil. Poté, co ve Vídni zdolal Jana-Lennarda Struffa a ve čtvrtfinále vypadl s Grigorem Dimitrovem, včera večer ve svém úvodním duelu na Masters v Paříži znovu ucítil bolest v noze. I když domácímu Ugu Humbertovi nakonec vydržel vzdorovat přes tři hodiny boje, podlehl 6-7 7-6 6-7.

"Ve druhém setu se mi zranění z Roland Garros vrátilo. Nebylo to sice tak špatné, jako na French Open, ale bylo to na hraně a já si nebyl jistý, zda je pro mě dobré pokračovat," komentoval Tsitsipas. "Ale nic tím neomlouvám. I přes problémy jsem na kurtu nechal všechno a bojoval až do konce. Každopádně jsem teď hodně smutný."

Dvaadvacetiletému Řekovi se tak komplikuje příprava na Turnaj mistrů, na kterém by měl od 15. listopadu obhajovat loňský nečekaný triumf.  "Zatím vůbec nevím, opravdu ne," prohlásil s výhledem na vyvrcholení sezony.

Tsitsipas sice v úvodu utkání proti Humbertovi získal první tři gamy, ale první set prohrál v tie-breaku a za stavu 6-7 a 3-4 odvrátil celkem čtyři brejkboly. Ve zkrácené hře druhé sady dokonce od stavu 3-6 zlikvidoval tři mečboly v řadě a vynutil si třetí dějství, ale pouze tím o další hodinu prodloužil svůj boj. Postup do osmifinále mu unikl.



34. hráč světa Humbert si v pátém zápase s hráčem Top 10 připsal druhou výhru pár týdnů poté, co si na antuce v Hamburku vyšlápl na Daniila Medveděva. S hráči Top 20 si svou bilanci vylepšil dokonce na 9-6. 

Ugo Humbert (© AFP)Dvaadvacetiletý Francouz neprohrál už sedm utkání v řadě poté, co v prvním kole otočil souboj s Norem Casperem Ruudem a před dvěma týdny triumfoval v hale v Antverpách.

O postup do svého největšího čtvrtfinále, které by mu pravděpodobně zajistilo premiérový posun do třetí desítky světového žebříčku, si Humbert zahraje s o dvanáct let starším Chorvatem Marinem Čiličem.

O šanci kvalifikovat se druhý rok po sobě na Turnaj mistrů přišel hned po svém úvodním vystoupení v Paříži Matteo Berrettini. Čtyřiadvacetiletý Ital v nočním utkání nečekaně podlehl 6-7 7-6 5-7 Američanu Marcosi Gironovi, který tak poprvé postoupil do 3. kola turnaje Masters. 

Berrettini zůstává v boji o Londýn na první nepostupové příčce, tedy pozici prvního náhradníka. Italovo vyřazení zajistilo téměř jistý premiérový start na Turnaji mistrů Argentinci Diegu Schwartzman, kterého o něj může připravit už jen Pablo Carreño. Španěl by ale tento týden v Paříži musel získat první titul z turnaje Masters 1000, přitom letošní postup do osmifinále je už jeho maximem v hale Bercy. A zároveň by Schwartzman dnes musel prohrát s Richardem Gasquetem.

• ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ •
Francie, tv. povrch / hala, 4.289.970 eur
úterní výsledky (03. 11. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Humbert (Fr.) - Tsitsipas (2-Řec.) 7-6(4) 6-7(6) 7-6(3)
Giron (USA) - Berrettini (7-It.) 7-6(3) 6-7(0) 7-5
Gombos (SR) - Goffin (8-Belg.) 6-4 7-6(6)
Carreňo (9-Šp.) - Struff (Něm.) 7-6(3) 6-2
Čilič (Chorv.) - Moutet (Fr.) / bez boje
• Dvouhra - 1. kolo •
Raonic (10-Kan.) - Bedene (Slovin.) 6-3 6-2
Wawrinka (12-Švýc.) - Evans (Brit.) 6-3 7-6(3)
Anderson (JAR) - Djere (Srb.) 5-2 / skreč
Nišioka (Jap.) - Andújar (Šp.) 5-7 6-4 6-2
Gasquet (Fr.) - Fritz (USA) 6-0 3-6 6-3
Sonego (It.) - Bublik (Kaz.) 6-1 6-4
Herbert (Fr.) - Sandgren (USA) 2-6 6-4 7-6(4)
Kecmanovič (Srb.) - Millman (Austr.) 6-4 6-2
Paul (USA) - Simon (Fr.) 3-6 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

78
Přidat komentář
steve79
Ten tenis bez divaku je priserny.
Reagovat
MarcelPersch
6:9, v hale na Rafu stačí i jen servis bez jakýkoliv mezihry, no nevadí :D
Reagovat
smazaný uživatel
Chciju jak na live foru Vamosuji borci co mají vyplatu na Rafu v kurzu 1.06 smile

Ten zapas je strašný
Reagovat
MarcelPersch
Já dal na set Rafy a za pár korun výhru Feliho, takže na tom něco trhnu tak jako tak. Ale nezastírám, že bych byl radši, kdyby Rafa vyhrál, ale tenhle zápas Rafu do tempa fakt nedostane.
Reagovat
MarcelPersch
Právě dost možná zahodil tenhle set..
Reagovat
Amputace
Nadal zatím velmi špatný. Vůbec se mu nedaří dostat do tempa.
Reagovat
smazaný uživatel
Lopez podává jako Karlovič
Reagovat
Amputace
Jj. Nevidím to dobře :/
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Frantíci se nepoučili z Německa a Vídně, případně Ostravy - bez diváků a bez fake potlesku jsou i dobře obsazené zápasy hodně suchésmile
Reagovat
Pavol
Gombošovi stúplo Goffinovi kleslo a životný skalp je na svete.
Reagovat
Krisboy
Zřejmě chtěli uctít desetileté výročí bitvy Federera s Monfilsem. Při vší úctě k nim pochybuju, že utkání mělo stejnou úroveň smile
Reagovat
smazaný uživatel
V něm jsem přesně poznal to, co Tsitsipasoví chybí k dokonalosti. Pojmenoval jsem to velkolepě.

NĚCO NAVÍC

Tsitsipas je světový hráč, kvalitativně může sundávat BIG3 na hardu, antuce, v hale, má všechno co potřebuje.

Až na ten úder navíc, takový ten hotshot, který vytáhne BIG3 vždy když teče do bot, Rafa má jeho pověstný banán, Djokovič cross BH prohoz, Roger BH po lajně.

Tsitsipas nemá nic, to je přesně důvod, proč včera prohrál.
Reagovat
EllNino
Tak má všechno, nebo nic? :))
Reagovat
smazaný uživatel
Moc dobře víš, jak to myslím, tak se nesnaž o trolling. Je to ubohé.
Reagovat
EllNino
Každá otázka nemusí být nutně troling přece, už jsi zblbnuty zdejší diskuzi ... rozumně se ptám, navic tam jsou smajlici
Reagovat
smazaný uživatel
Však ti píšu, že Tsitsipas má na kompletního hráče všechno. Ale v těch těsných zápasech mu chybí prostě něco nad to všechno.

Třeba Thiem ve Vídni vytáhl tři světové BH na lajnu když skoro prohrál těsný druhý set se Sashkem, Nole 2 prohozy na SB Čoriče.

Tsitsipas v těch nejdůležitějších momentech čeká na chybu, což nechápu. Nolemu na setball na RG napráši running FH po lajně přesně do rohu a Humbertovi není schopný přibít jeden FH.
Reagovat
sojka1
tak ja to nevidela :-)) ale prijde mi jako typicka kamilovstina, promin :-)) z fleku rozhodnout, ze dvadvacetilety kluk ma vsechno, ale nic navic... :-) kazda hra i "znacka" se prece musi budovat, takze se logicky vyviji a ty ho proste porovnavas se zralejsimi hraci. Kdysi tady nekdo (z uplne jineho duvodu, nejakeho "hardoveho" sporu myslim) daval velmi stary zapas Rogera s Rafou, a protoze uz vsechno zapominam :-)) jako bych ho videla poprve a s uzasem jsem tu pak konstatovala obrovsky rozdil v obrazku jejich hry "drive a nyni". Spociva v tom, ze mlademu a odvaznemu (utocnemu) Rafovi z ni mnoho ubylo a Roger naopak rozkosatel. To neni nic proti nikomu, hlavne Rafovi, proste se vyprofilovali rozdilne a jelikoz uz zname "vysledek", mam na mysli jejich uspechy a ty jasne ukazaly, ze ani jeden z tech "zpusobu" neni spatne, jen je charakterizuje. Zaver? Z nebe nic samo nepada ani ve dvadvaceti, natoz neco navic.... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně. Ale ty mluvíš o hráči a jeho kariéře.

Já se snažím říct, že Tsitsipasovi chybí ta troška k tomu, aby byl prakticky šampion.

Je k diskuzi, zda ten jeden úder navíc vůbec během kariéry získá. Je spousta hráčů, kteří se k tomuto ani nedostali a proto se zastavili někde po vrcholem.

Já se domnívám, že tohle musíš mít prostě v sobě, Nadal rozdával banány na antuce v 18ti.

U Tsitsipase mi chybí taková ta smrt v očích, snad ji najde, byla by škoda, kdyby ne.
Reagovat
sojka1
Tsitsipas asi smrt v ocich mit nikdy nebude, prijde mi jako slusny Narcis (ano, sablonovite ode me) :-)) ale uz dneska je to skvely hrac, ktery to jiste jeste vybrousi (aby se sam sobe jeste vic libil) :-)) ale zabijacka zkratka mi k nemu nesedi, proto jsem zminila kosateni Rogera, to bude jeho cesta. Mimochodem, u Rogera bych dost vahala, vytahnout a opuncovat jen BH po lajne... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger se vyprofiloval později. Do té doby to byl mladý Tsitsipas, namyšlený, sebevědomý.

Jeho BH se zlepšil poslední roky příchodem nové rakety. Pořád je to úder, který umí vytáhnout když je třeba. Samozřejmě on má ten arzenál světových úderů vyšší, než Djokovič s Nadalem, které zdobí vyloženě jedna věc, tím myslím specifický úder z obrany a to Banán vs. Cross BH

Roger toho umí vytáhnout více, čopovaný FH, čopovaný BH, running FH cross atd.
Reagovat
sojka1
ja vim, Roger se, konec koncu, umi z bryndy i docela obycejne vyservirovat... :-) Ale pro me bude vzdycky symbolem kreativity a prekvapeni, ti dva jsou z tohoto pohledu, pri vsi ucte, velmi nudna zivacka. :-)) Uzivala jsem si - predevsim v dobach jeho nejvetsi mrstnosti a rychlosti - ty neustale se menici herni zamery, ktere se daly zretelne cist a cestou na sit se treba jeste 2x zmenily.. genialni. Naprosto.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo. Naposledy to ukázal loni v Šanghaji, když Zverevem pozametal kurt naprosto šílenými kombinacemi, které nemohl nikdo v životě predikovat.

Škoda, že ho servis zradil tehdy, když ho nejvíce potřeboval ve Wimbledonu.
Reagovat
sojka1
W ukazal, ze je uz psychicky unaveny, ona se i ta sebevira opotrebovava a starne...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak porazit kombo dvou hráčů z BIG3 po sobě je téměř nereálné pro všechny z BIG3.
Reagovat
sojka1
asi ano...
Reagovat
woody
No patrám v paměti, ale jediný komu se to na GS nepodařilo je Roger, ale nejsem si jistý..
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal na FO 2008 porazil jak Djokoviče, tak Federera

Jinak si nemyslím, že by se to někomu podařilo.
Reagovat
woody
US OPEN 2011, Semifinále Federer ve Finále Nadal. Oba pro Djokovice.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a Nole na USO 2011.

Tvl škoda toho jednoho fifteenu, Roger by to dal po osmi letech...smile
Reagovat
sojka1
stejne je nejlepsi, porazil vsechny tri... :-) jinak jak pises, jeden micek a jsou prepsane dejiny, neuveritelny! Stesti, ze jsem to nevidela...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty dva údery mám živě v paměti. První MB backhand out cca 5 centimetrů.

Druhý BH Djokoviče z returnu na lajnu.

Jak málo rozhoduje o úspěchu/neúspěchu. Zase Roger na AO s Nadalem na MB taky trefil lajnu. Tak to chodí, bohužel.
Reagovat
Amputace
Také to mám v živé paměti. Tenkrát jsem Federerovi opravdu upřímně fandil :)
Reagovat
sojka1
a nejvetsi prekvapeni je, ze se mu to nepodarilo temer ve ctyriceti, ze... :-)
Reagovat
Amputace
To je teda dost odvážné tvrzení, že Djokoviče s Nadalem zdobí jen jeden úder. Nadal kromě banánu má geniální BH prohoz, zřejmě nikdo na okruhu to nedokáže zahrát z takového úhlu a tak hluboké obrany, jako on. Pak mě napadá třeba jeho smeč z otočky zády k síti. To také zahraje jen velmi málo hráčů.

Celkově - to, co jsou schopni zahrát Nadal s Djokovičem z té nejhlubší obrany, kdy ostatním hráčům by šlo primárně o to, dostat míč ještě nějak do hry, ale oni dokážou dát milimetrový winner (z FH, BH, z dobíhaného dropshotu, je to úplně jedno), to zase nemá Federer. Federerův tenis je nepochybně na oko pestřejší než u těch dvou, ale zase musíš brát v potaz to, že Federer je útočně laděný, zatímco oni spíše obranně ladění, takže většinu těch svých geniálních úderů hrají z herního tlaku soupeře, což vyžaduje rovněž obrovské nároky na techniku a přesnost, akorát to při té hře nepůsobí tak očividně.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslel jsem to přímo tak, že měli pouze jeden úder, ale tyto dva údery jsou daleko před všemi jejich ostatními údery.smile

Federer má perfektní obrané čopy z FH i BH a byť se o tom nemluví, tak má kurevskou rychlost a to i ve 39ti letech.
Reagovat
Amputace
Tak Nadal má také skvělé obranné čopy, s výbornou technikou, konkrétně tohle z big3 chybí jen Djokovičovi. Nadalovi zase z big3 chybí rychlejší a techničtější servis.

Jinak Federerova rychlost a celkově obranná hra se hodně podceňuje, to je pravda. Má ji na vynikající úrovni. Ale útočné zaměření jeho tenisu to holt zastiňuje. Stejně jako u Nadala s Djokovičem genialita a propracovanost jejich obran zastiňuje jejich útočné kvality.
Reagovat
dappe
Já jsem někde zachytil informaci, že Federer z nich má být nejrychlejší směrem dopředu, tedy dobíhání kraťasů apod. Ale nevím, nikdy jsem se na tohle nezaměřoval. Nadal s Djokovičem jsou každopádně daleko trpělivější.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger vyhrál mistrovství Švajcu ve sprintu na sto metrů za mlada. S tím sprintem kupředu je to pravda.

Dodnes pamatuju ten loňský Řím jak mu tam Sousa vymetal rohy a nepochodil.

Jak ríká amputace, ten útočný styl ti pohyb zastíní
Reagovat
turista
Budiž. Ale BH po čáře je trade mark Novaka Djokoviče.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ale stejně to vypadá hnusně.
Reagovat
gigin
Souhlasím a psal jsem to tu už xkrát. Od něj ten míček letí hezky, to je vše.
Reagovat
Patik
Tsitsipasovi chýba mágia na rakete..v Rogerovom prípade to nenatrénuješ lebo to je u ume a o cite a z časti o vlohách a talente..Banán po čiare natrénuješ a s hentakým topspinom to nemôže byť problém..keby dávaš priamky z úderov ako väčšina hráčov tak je to ťažšie..
Reagovat
Amputace
Jistě, tohle zahrát v plné rychlosti, po přespintrování celého kurtu, to natrénuješ. Ty jsi neskutečný hňup.

https://www.youtube.com/watch?v=fBw63IFYaRk&ab_channel=USOpenTennisChampionships
Reagovat
sojka1
to ale snad neni typicky banan... :-) Jinak samozrejme souhlasim, kdyby to bylo tak jednoduche, tak se ho vsichni nauci... a kdyz selzou vsechna dumyslna kouzla a cary, tak z nouze tedy vypali ten blby :-)) banan. Navic udery jsou (v mych ocich) navzdory "norme" individualni zalezitost, stejne jako pismo, rukopis, muzu nekoho napodobit, ale ja to nikdy nebudu....
Reagovat
Amputace
Přesně tak. Nadalův styl je zcela unikátní, nikdo jiný tak nehraje. Proč? Kdyby to bylo tak jednoduché, hráči by tak hráli, protože to očividně nese ovoce.
Reagovat
Patik
veď údery po čiare a údery kross v behu z defenzívy trénujú bežne hráči a bežne ich aj používajú v zápase keď sú zatlačení do defenzívy a nájdem ti xy prípadov kedy samotný Nadal dostal sám hentaký forehand a ochutnal svoju medicínu..akurát vy v tom vidíte niečo extra lebo s jeho topspinom to vyzerá esteticky oveľa krajšie ako s priamočiarym forehandom..
Reagovat
Patik
*s jeho ľaváckym topspinom je to netradičné a esteticky krajšie ako keď to spraví trebárs Zverev čo je pravák a hráva priamky po čiare..inak je to bežný technický úder v behu po čiare..rovnako ako forehand Cross ktorý hráč zahráva v defenzíve takmer až za chrbtom..
Reagovat
Amputace
Říkám - proč ostatní nehrají jako Nadal, když je to tak snadné a natrénoval by to každý? Třeba potom také udělají 20 GS a budou patřit k nejlepším v tom sportu všech dob.

Nikdo jiný tak nehraje, což asi bude mít nějaký důvod. A jestli si vážně myslíš (a není to pouze trolling), že ten Nadalův extrémní top spin je technicky snadné zahrát, resp. dá se to v pohodě naučit, tak mi radši ani neodpovídej, nemělo by to cenu.
Reagovat
Amputace
Jinak bych se tedy rád zeptal, co za neběžné technické údery, které se běžně netrénují, hraje Federer?

50% hráčů by to, co jsem ti posílal, ani nedoběhlo, 90% to sotva vrátilo do kurtu, Nadal z toho dá nehratelný winner. Snižovat to tím, že to hráči běžně trénují a snižovat tedy onu výjimečnost takového úderu, je jak z učebnice logických faulů. Já také trénuji servis, ale jako Isner neservíruji.
Reagovat
Patik
Je to obyčajný banán..hovorím na Nadalovi to len vyzerá krajšie a úžasnejšie lebo je lavák a má kvalitný top spin..aj praváci dávajú banány lenže ľudia to vnímajú tak že údery pravákov sú typické všedné niesú také jedinečné ako údery lavákov..rovnako ako keď povie niekto že má ľavácky servis von z kurtu je vo výhode na servise..blbosť..aj pravák má servis von z kurtu..len opäť u ľaváka je to na oko niečo iné ..ale hento uznávam že na tie banány treba rýchle nohy..alebo teda keď máš rýchlejšie nohy máš viac času úder vyšperkovať a umiestniť..to je plus..ale aj minulý rok nám ponúkol taký úder mimo sieť 40 ročný Federer..

Vieš čo odpoviem ti..samotný top spin ako hrá Nadal sa natrénovať dá..ten forehand má nejakú techniku systém prevedenie..neni to že na ten topspin má ako jediný Rafa stavanú ruku od kosti..no väčšinu toho tospinu tvorí namieru stavaná a vyvážená raketa s výpletom ktorý tú loptu roztočí plus šmrnc tomu dodá povrch ktorý ti pripraví tú loptičku na dobrý úder druhá vec žiadny tréner nechce poslať žiaka v mladom veku na operácie zápästia..mladé deti učia jednoduchý agresívny tenis s dobrou raketou aby na winner nemuseli mať ruku jak Arnold..a jasné nikto nikdy nebude ako Nadal..lebo žiadny tréner v dnešnej dobe neutláča a nestresuje svojho žiaka na tréningoch tak že mu z toho prepne a pred každým podaním sa musí špárať v zadku..
Reagovat
Amputace
A na otázku mi odpovíš? Vím, že ne, protože ani nemůžeš. Samozřejmě všechny údery, až na nějaké haluzácké hot shoty, se pochopitelně trénují. Z tohoto hlediska vlastně nikdo nehraje nic výjimečného.
Reagovat
Patik
čo som zabudol..myslíš v čom sa Federer odlišuje..? neviem ti to popísať..ono je to asi taká nejaká improvizácia alebo tenisový um..zahrať úder ktorý by v danom momentne nikto nikdy nezahral s obrovskou jednoduchosťou..tým nemyslím nejaký hotshot ktorý dobehneš a vrátiš na čiaru..Rafa zahrá trebárs banán minie pritom kopec úsilia a energie..a Federer namiesto toho len oklame pohľadom a jemne pootočí raketu..oboje majú rovnaký výsledok ale ten um to vynájdenie sa..neviem ako by som to napísal..
Reagovat
gigin
Ahoj sojči, jaká? Včera jsem si udělal takový hezký večer. Vytáhl jsem z archivu ČT mač RG2014 EG x TB. Obklopen zarámovanými obrázky na zdi (já a podepsaný Genius), rozbitá raketa též visí vedle toho, 3:0 win, v Gulbově lóži pískle Penko, dobré to bylo :DDD
Reagovat
sojka1
ahoj, skvely vecer! :-))
Reagovat
gigin
No :DD
Reagovat
Patik
to čo si poslal úder mimo sieť ? to je ako niečo čo nikto iný nedokáže len Nadal ? veď to zahrávajú aj na challengeroch..pre každého je to niečo špeciál lebo sa to často nevidí..ale nie preto že to nikto nedokáže ale väčšinou ťa málokedy niekto donúti ísť do tej pozície hrať mimo sieť..no keď ťa tam dostanú a dobehneš to tak si ako král..a nakoľko Nadala nútili často chodiť do uhlov lebo všetko vybehal..tak ho musel používať častejšie než iní hráči..a preto mu ten banán patentovali a teraz keď ten úder hrajú bežne iní hráči tak hneď všetci povedia že to hrajú ako Rafa.
Reagovat
sojka1
to, ze hraci hraji banan jako Rafa uplne bezne, radeji nebudu a ani nechci komentovat, ale poznamku k uderu mimo sit a proc se s nim bezne nesetkavame, bych poznamku mela. Na "lidovych" kurtech, je na miste sloupku singltycka a pevny sloupek je az za deblovou lajnou, vedle byva hned dalsi kurt, takze uz z prostorovych duvodu obhodit sit je docela kumst. Ale mas pravdu, ze zahrat takovy uhel je uz "vyssi divci"... :-)
Reagovat
Amputace
To, co dokáže zahrát Nadal z obrany, nikdo jiný nedokáže, ano, za tím si stojím. Především z toho důvodu je jeden z tří nejlepších hráčů všech dob a držitel 20ti GS.

Diskuzi na celkem zajímavé téma vztahu přirozeného talentu a vydřenosti, nebudu rozjíždět s trollem, který tvrdí, že Nadalovu brilantní techniku v totálním běhu běžně vídá na challengerech, promiň.
Reagovat
turista
Djokovič z obrany dokáže zahrát jako Nadal.
Reagovat
Amputace
To, co dokázal z obrany zahrát Nadal "zamlada", nedokáže ani Djokovič. Dnes už naopak nějakou dobu platí to, že Djokovič má obranu ještě vybroušenější než Nadal. Ale na levelu Nadala z takového Římu 2005, pokud jde čistě o obranu, podle mě nikdy nebyl.
Reagovat
ttopi
Zatím se ze všech těch "mladejch" asi nejépe jeví Rublev. Medvedev nějak odpadl, Tsisipas má tyhle výstřelky, De Minaur vyhrává jen ty svoje exibice a zatím nikdo další. Jsem zvědavý na Sinnera a Mussetiho. Italové se mají zjevně na co těšit.
Reagovat
smazaný uživatel
Rublev má koncový úder, to je pravda. Ale za mě to pořád tlačí přes sílu, může to být král pětistovek, tam asi nemá konkurenci a uvidíme, co ukáže v Paříži a na TM.

Tsitsipas má servis, FH, BH, netplay, přesnost, sílu, rotaci, brutální obranu, světový pohyb. Tenisově je před Tsitsipasem už jenom BIG3 a Thiem. A když Tsitsipas objeví něco specifického pro sebe, úder, který ho bude zdobit.

Tak bude sbírat GS.
Reagovat
Berny
No rád bych rekl, ze kvalitni dílky tenisové hry automaticky neznamenají kvalitní výsledek. Tak je to v hokeji ci fotbale, to ze umite perfektne strilet jeste neznamena, ze budete davat goly. To hlavni: umět se spravne rozhodnout jak vystrlim resp. v tenise co zahraju je nejdulezitejsi vec v kazdem sportu. Na to ze nadal skonci 1-3.nejlepsi tenista historie vubec neznamena ze jednotlivé dílky jeho hry jsou dokonale. Vsichni vime ze nejsou a v porovnani s velikany ma funny servis, prumerny BH atd., coz jsou klicove prvky hry a stejne vyhraje +20 GS. Dalsi priklad Jagr, jeho strela golfem v 90.letech byla tak na 198.místě v NHL a přesto byl nejlepsi hrac té dekády, umel se spravne rozhodnout jak vystrelit, ikdyz ten arzenál zbraní měl poměrně slabý ve srovnání s jinýma rádoby dokonalýma hráčema.

Cicipasovi bych to pral, protoze podobně jako Thiem jejich hra vypadá na oko uzasne a beze slabiny. Nicmene verim ze nejdále to dotáhne Medvedev (jehoz udery mimo jine jsou vse jen ne dokonale), protoze prave on má to něco, to rozhodování, které verim ze bude klicove v soubojích s něma.
Reagovat
smazaný uživatel
Pff.

K tomu asi nemám co dodat. Je to pro fanoušky "krásy" smutné, ale bohužel je to pravda.

Může to vypadat blbě, ale pokud je to efektivní a hráč ví, kdy to využít, tak to bude nést ovoce.

Pěkný rozbor
Reagovat
woody
Skvěle napsané.

Jediné co bych dodal, je víra ve vlastní síly v krizových momentech. Prostě hráč co si věří, když o něco jde.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
s Bernym i s tebou. Filosof hraje parádně, krásný údery, pestrá hra. A souhlas, že v důležitých momentech nedokáže udělat dobré rozhodnutí, případně se bojí přitlačit. Když zvládne tohle, kouzelný úder mu můžeme odpustit.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jo.

Má to teď těžké, prohrál tři složité zápasy. Nejdříve byl prakticky 4 sety lepší než Djokovič a prohrál 2:3 na sety.

Potom vyhrál více míčů, než Dimitrov a prohrál 1:2 na sety a včera vyhrál o 4 míče více, než Humbert a prohrál 3x 7:6

To je na hlavu fakt extrém.
Reagovat
smazaný uživatel
Do toho Rublev a finále v Hamburku, Čorič na USO.

No snad se z toho nesloží.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to si nemyslím. Spíš se zakousne.
Reagovat
Krisboy
Nemyslím, že by Nadal měl průměrný backhand. Berdych ho jednou dokonce označil na nejlepší na okruhu - což je sice dost sporné, ale o jeho kvalitě to jistě něco vypovídá.
Reagovat
ttopi
Berdych to trošku přehnal no smile
Reagovat
turista
Přehnal. Nadal nemá BH po čáře. A BH Nadala je o pořádný kus horší než BH Djokoviče.
Reagovat
Amputace
Jako v podstatě souhlasím. Ale zase ber to tak, že je pořád dost mladý. Ten speciální úder může ještě vypěstovat. Ono Nadal s Djokovičem a Federerem ty tebou zmiňované údery také neměli od začátku kariéry na takové úrovni - možná Nadal ten banán, ale kromě něj a rychlosti neměl pro změnu nic jiného... :) Tsitsipas je na svůj věk neuvěřitelně komplexní, na tom může stavět a ty výjimečné speciální údery podle mě přijdou časem.
Reagovat
smazaný uživatel
Já doufám, letos po restartu to je velká mentální zkouška. Ber, že prohrál 5 zápasů prakticky o dva míče.

Mohl mít titul finále US Open, titul v Hamburku, finále FO, minimálně finále ve Vídni a solidní výsledek v Paříži.

A nemá nic.
Reagovat
woody
no zas tak žhavé to není.. K finále na RG zas tak blízko neměl, ve Vídni už vůbec ne. A včera sice výsledek tři TB.. Ale prohrál si to jinde než v těch TB..
Reagovat
smazaný uživatel
No na FO 2x nepotvrdil break stylem 40:0, takže to klidně mohlo být 3:0 Tsitsipas a nic by se nestalo.

V pátém setu už odešel fyzicky.
Reagovat
woody
V prvních dvou setech žádej break neměl,takže to těžko mohlo být 3:0..
Reagovat
smazaný uživatel
A kur-va to jsem si spletl s jiným zápasem, sorry. My fault. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist