Medveděv pokračuje v pařížském obrození. Ve čtvrtfinále narazí na Tsitsipase

6. 6. 2021, 23:24
Aktuality 0
FRENCH OPEN - Ještě před týdnem neměl na kontě jedinou výhru na French Open. Dnes už však Rus Daniil Medveděv slavil na pařížské antuce výhru číslo 4, když si snadno poradil s Chilanem Christianem Garínem. Ve čtvrtfinále čeká světovou dvojku atraktivní souboj s pátým hráčem světa Řekem Stefanosem Tsitsipasem, jenž přehrál podobně jednoznačně Španěla Pabla Carreňa.
Daniil Medveděv (© AFP)

Daniil Medveděv na Roland Garros startoval čtyřikrát a pokaždé vypadl v prvním kole. Prohrál s Bonzim, Pouillem, Herbertem a Fucsovicsem. Ještě letos v Madridu v průběhu zápasu vykřikoval, jak hru na antuce nesnáší.

Jenže letos ho hra na pařížské antuce začala bavit. Sice zatím nečelil silným soupeřům, nicméně proti Bublikovi, Paulovi, Opelkovi a dnes Christianu Garínovi předvedl velmi dobré výkony a ve čtyřech duelech ztratil jediný set.

V osmifinále Medveděv porazil Chilana Garína 6-2 6-1 7-5 a oplatil mu měsíc starou porážku z Madridu. Na cestě za vítězstvím ho ve třetím setu nezastavilo ani ošetření pravého loktu. 



Ve čtvrtfinále se 25letý Rus utká se Stefanosem Tsitsipasem, s nímž vyhrál 6 ze 7 vzájemných duelů včetně jediného na antuce.


22letý Řek Tsitsipas, který obhajuje semifinále, si dnes přidal už osmou výhru v řadě. Španěla Pabla Carreña přehrál 6-3 6-2 7-5 a ani ve třetím střetnutí s ním neztratil set.



Mezi osmičkou nejlepších nechybí ani Alexander Zverev, který letos už potřetí porazil Keie Nišikoriho. Ve večerním duelu na Roland Garros zvítězil jednoznačně 6-4 6-1 6-1, japonský tenista vzdoroval pouze do stavu 4-4 v prvním setu.

O první semifinále na pařížské antuce si 24letý Němec zahraje s Alejandrem Davidovichem (
h2h 2-0). 22letý Španěl porazil 6-4 6-4 4-6 6-4 Argentince Federica Delbonise a poprvé postoupil do čtvrtfinále grandslamu.

• FRENCH OPEN 2021 •
Francie / Paříž, antuka, 34.360.000 eur
nedělní výsledky (06. 06. 2021)
• Dvouhra mužů - osmifinále •
Medveděv (2-Rus.) - Garín (22-Chile) 6-2 6-1 7-5
Tsitsipas (5-Řec.) - Carreňo (12-Šp.) 6-3 6-2 7-5
A. Zverev (6-Něm.) - Nišikori (Jap.) 6-4 6-1 6-1
Davidovich (Šp.) - Delbonis (Arg.) 6-4 6-4 4-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist